Nath Posted October 23, 2012 Report Share Posted October 23, 2012 To jest replika, którą VFC robi dla Umarexa, więc tutaj bym upatrywał wysokiej prędkości początkowej (mecenas daje "złoto", mecenas wymaga). Inna sprawa-napisz do ehobby i spytaj czy chronowali ten szpej (obsługa jest spoko i nieźle "spika ingleze"). Link to post Share on other sites
patryk910 Posted October 23, 2012 Report Share Posted October 23, 2012 Kurcze wszystko fajnie ale razi jedno. Brak magazynków nawet na ehobbyasia Link to post Share on other sites
koho Posted October 24, 2012 Report Share Posted October 24, 2012 (edited) WGC ma je w sprzedaży. Midy i grzechotki też. Podobnie jak samą replikę, opisaną jako "asia edition" i schronowaną na... 330 fps. Tym bardziej nie wiem, skąd na ehobby urodziło im się 450. Mail poszedł wczoraj, może łaskwie odpiszą coś w tej kwestii. Edited October 24, 2012 by koho Link to post Share on other sites
koho Posted October 26, 2012 Report Share Posted October 26, 2012 :D Dostałem odpowiedź - właściwie szkoda, że skasowałem już tego maila - mogłem wkleić całość ku uciesze. Ale tak streszczając, miły ktoś z ehobby doradził mi... cytuję z pamięci / tłumaczę: "nie wierzyć we wszystko co jest napisane w opisach sklepowych, łącznie z naszymi", a oprócz tego wyciągnąć sobie średnią, z prędkości wylotowych dla tej repliki, podanych na stronach sklepów, które mają ją w ofercie. Oprócz tego zadeklarował, że gdybym bardzo chciał, to może ją przestrzelać i sprawdzić wskazania chrono. Dość fikuśnie ;). Link to post Share on other sites
Didi Posted October 26, 2012 Report Share Posted October 26, 2012 Gdzieś, nie pamiętam gdzie, czytałem, że te "Asia edition", są przeznaczone na rynek japoński, gdzie są ograniczenia, co do ilości FPS. Link to post Share on other sites
senkuPH Posted October 26, 2012 Report Share Posted October 26, 2012 (edited) Tak, o ile się nie mylę jest nawet taka wersja Beryla od Aresa. Edited October 26, 2012 by senkuPH Link to post Share on other sites
małpetti Posted November 3, 2012 Report Share Posted November 3, 2012 Czy ktoś się orientuje czy do ww HK417 będą pasować magi od SR25? Niby też szersze, bo na 7,62, ale pewności brak... Link to post Share on other sites
Kakaroth Posted November 3, 2012 Report Share Posted November 3, 2012 Nie, nie będą pasowały. VFC zrobiło całkiem nowego maga (z kołnierzem itp.) - pasują tylko ich magi, a tych, póki co, w sklepach brak. Link to post Share on other sites
małpetti Posted November 4, 2012 Report Share Posted November 4, 2012 i są brzydkie :P szkoda, bo magpul takie ładne magi na 7.62 do ASG zrobił :D Link to post Share on other sites
Moris Posted November 4, 2012 Report Share Posted November 4, 2012 i są brzydkie :icon_razz: szkoda, bo magpul takie ładne magi na 7.62 do ASG zrobił :icon_biggrin: Brzydkie czy nie, są takie jak w oryginale. Link to post Share on other sites
małpetti Posted November 4, 2012 Report Share Posted November 4, 2012 Zgadza się i tak samo jak te w oryginale trzeba będzie zatem malować krylonem, żeby się nie rzucały w oczy w lesie... Link to post Share on other sites
PoLi Posted December 7, 2012 Report Share Posted December 7, 2012 (edited) magazynki są na WGC i tańsze niż u dystrybutora Umareksa w UK (dziwne) Edited December 7, 2012 by PoLi Link to post Share on other sites
smartass Posted December 21, 2012 Report Share Posted December 21, 2012 To jak to w końcu jest z mocą w tej replice? Na filmie: http://shop.ehobbyasia.com/catalog/product/view/id/25729/s/umarex-vfc-h-k-hk417-full-metal-aeg-airsoft-rifle/ widać, że jest 450 fps. Z kolei Gunfire ma na swojej stronie HK Umarexa(co prawda bez opisu VFC) z mocą na poziomie 330 fps. Ktoś już sobie kupił VFC i może się konkretnie wypowiedzieć? Link to post Share on other sites
OFF Posted December 21, 2012 Report Share Posted December 21, 2012 Replika pojawiła się już w sprzedaży (na chwilę,ale jednak ;) ) http://www.specshop.pl/product_info.php?products_id=10845 Zamykam. Wątek proszę kontynuować w odpowiednim dziale :) Link to post Share on other sites
Recommended Posts