Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

cm048m / cm041b

Recommended Posts

Witam. Nie wiem czy piszę w dobrym miejscu, ale już dokończę. Mianowicie, chciałbym się dowiedzieć co wybrać... Zastanawiam się nad kupnem broni i nie mogę się zdecydować, a nie potrafię porównać broni po opisach na forach. CM048M vs CM041b.

Nie chodzi mi tu o odwzorowanie żołnierza czy armii, lecz o osiągi, wytrzymałość, skuteczność, wykonanie itp.

Z góry dziękuję i przepraszam za jakieś niedociągnięcia.

Bierz RK Boyi.

A by być w temacie - 0.48 ma lepsze i wytrzymalsze bebechy, 0.41 lepiej wygląda i ma części z innego "rodzaju" znalu, bo są o wiele wytrzymalsze z tego, co zaobserwowałem.

Jakby był w całości ze stopu cynku, glinu i chińskich paznokci to by się sypał po każdym uderzeniu w body. Moja ZnAlowa Mka też przetrwała już wiele uderzeń w różne rzeczy i nic jej nie dolega.

Bierz RK Boyi.

A by być w temacie - 0.48 ma lepsze i wytrzymalsze bebechy, 0.41 lepiej wygląda i ma części z innego "rodzaju" znalu, bo są o wiele wytrzymalsze z tego, co zaobserwowałem.

To rk boyi ma być lepsze od tych dwóch wymienionych tak?

Mógłbyś mi dać link lub nazwę tego RK bo z tego co widziałem jest dużo rodzajów RK?

I zależy mi na broni, na której mógłbym zamontować kolimator/lunetę bez żadnego problemu i wiercenia.

Chciałbym edytować powyższy post, ale nie można, więc przepraszam i napiszę nowy.

Co do tych broni, odbiegamy do tematu, ale... Jeśli rk boyi jest tańsze, a ma być lepsze od tych dwóch to proszę o wypowiedzi również na temat właśnie tego rk.

Powiem co mnie najbardziej interesuje w poszukiwanej broni:

-Wytrzymałość

-W miarę przyzwoite osiągi

-Funkcjonalność/praktyczność

-Możliwość dobrego tuningu bez fatygowania się

-Niska cena(nie interesują mnie repliki cenie około 1000zł)

-No i żeby jakoś wyglądała

Jak już ktoś z Was byłby chętny wypowiedzieć się, to proszę o opis bo każdy ma swoje zdanie :)

Z góry dziękuję i przepraszam za 2 posty obok siebie.

Wszystkie Rk mają ten sam GB. Różnią się wyglądem. Bierz tę replikę, która z lewej strony body ma "jaskółczy ogon" (jeśli nie wiesz co to jest - to poszukaj w Google). Do tego montujesz szynę ris i gitara. Tylko mam pytanie: po co Ci na początek kolimator/luneta?

Ogólnie w airsofcie(jeśli tak to można nazwać) jestem od wakacji i chcę się rozwijać, że tak powiem.

A latam z tą cymką (028), która już mi się znudziła bo:

-plastik

-mało funkcjonalna

-sztywna

Dlatego chcę się przerzucić na coś, co będzie spełniało moje wymagania.

Teraz co do tego RK. Lepsze boyi czy cm?

I czy w ogóle opłaca się rk?

Czytam i czytam i czytam i nie mogę się doczytać, więc zapytam:

Lepsze: http://www.taiwangun.com/karabiny-szturmowe-aeg/cm-040-cm.html czy http://www.taiwangun.com/karabiny-szturmowe-aeg/rk-02-full-metal-boyi.html

No chyba, że macie inne propozycje co do RK.

Proszę Was, czy to tak wiele dla doświadczonych napisać co jest dobre, a co złe?

Ponownie z góry dziękuję :)

I czekam na ostateczne odpowiedzi, ponieważ cena repliki do zainteresowania nią jest malutka.

Edited by enovee

Czytałeś? Żartujesz sobie? bialaflaga.gif

Gdybyś rzeczywiście "czytał" to byś wszystko wiedział. Jest kilka tematów porównujących Cymę i Boyi. A wszystkie Rk mają taki sam GB, różnią się wyglądem. I nawet w tym temacie to pisałem, a Ty jeszcze o to pytasz? Teraz powinien tu wpaść Mod i zamknąć ten temat w cholerę...

Nie pomyślałeś, że mogłem nie zrozumieć?

Mało interesująca jest odpowiedź, np. "bierz rk", więc pytam tutaj.

Przyczepiłeś się pierwszy, a ja chciałem tylko wiedzieć. A po Twoich postach widać, że to nie tylko do mnie o te "lenistwo".

Dziękuję bardzo wszystkim za pomoc.

Temat do zamknięcia!

Edited by enovee

Lepiej nie pytać co jest lepsze rk boyi czy cm048 cymy. Bo na tym forum tym pytaniem rozpętujesz wojne. Dlatego też najlepiej poczytaj dokładnie o obu replikach i ewentualnie wypytaj o szczegóły w tamtych tematach. Możesz zawsze napisać pw do kogoś kto ma rk i kogoś kto ma cyme jeśli naprawde masz taki problem z wyselekcjonowaniem potrzebnych informacji.