Attero Posted January 27, 2012 Report Share Posted January 27, 2012 (edited) Witam, mam zamiar zaopatrzyć się w broń boczną - mój wybór padł na replikę CZ75. Będzie to mój pierwszy gaziak i chciałbym by był możliwie bezawaryjny i łatwy w czyszczeniu. Moc jest sprawą drugorzędną, może mieć max. 350 FPS, bo chcę używać go w budynkach. Chciałbym też by możliwie (ale nie koniecznie) był jak najmniej gazożerny. Która z tych CZetek najlepiej spełniałaby moje wymagania? http://redberet.pl/p/40/1152193354/asg-cz-75-compact-blowback-co2--pistolety-co2-repliki-gazowe-repliki-asg.html http://redberet.pl/p/52/1152193594/asg-cz-75-realistic-shooting-simulation-blowback-pistolety-green-gas-repliki-gazowe-repliki-asg.html (tak, wiem, łuski będą problemem) Jestem otwarty na propozycje również na innych CZtek. Bądź optymalną opcję cena/jakość PS. Jaka kabura pasuje do CZtki? Oryginalnych nie znalazłem na allegro, ale czy dostałbym ją np. w Czechach? Edited January 27, 2012 by Attero Quote Link to post Share on other sites
Guest gecko123 Posted January 27, 2012 Report Share Posted January 27, 2012 Chyba najlepszą CZ75 jest CZ75 od KSC. Quote Link to post Share on other sites
Attero Posted January 27, 2012 Author Report Share Posted January 27, 2012 Na tak drogie zabawki raczej mnie nie stać, bardziej by mnie interesowało coś produkcji ASG Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted January 28, 2012 Report Share Posted January 28, 2012 Brak na rynku dobrych replik CZ 75. Quote Link to post Share on other sites
pablo79 Posted January 30, 2012 Report Share Posted January 30, 2012 A jakie wrażenia po KSC (podejrzewam że testowałeś lub masz)? Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted January 31, 2012 Report Share Posted January 31, 2012 Jak każda inna replika KSC. Strzela bo strzela, osiągami na kolana nie powala, HU raczej przeciętny. dość dobry system gazowy (System 7 serio nie jest zły), nie najlepsze materiały, poroniony mechanizm kurkowy. Quote Link to post Share on other sites
Reka Posted May 9, 2012 Report Share Posted May 9, 2012 (edited) Nie ma dobrych replik CZ75? A CZ75 KWA (ten metalowy)? Test opublikowany na WMASG sugerował, że to naprawdę dobra replika. Zresztą autor tego tekstu niedawno wspominał mi, że repliczka jest świetna. Mowa o... http://wmasg.pl/pl/armoury/show/61654 Edited May 9, 2012 by Reka Quote Link to post Share on other sites
Guest gecko123 Posted May 9, 2012 Report Share Posted May 9, 2012 CZ75 od KWA to to samo co KSC. Przynajmniej tak mi się wydaje, podobnie było np z Glockami. Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted May 9, 2012 Report Share Posted May 9, 2012 Niemal każda replika w recenzji na portalu jest "świetna". KWA jak to KWA. Nie najgorzej wykonana i spasowana, system 7 jest świetny (ale nie wiem czy ta z recenzji jest z system7). HU w replikach KWA jest dość słaby, nie kręci toto rewelacyjnie no i lufy mi u nich nie pasują ale jak na klamkę "boczną" to ujdzie. Z trwałością bywa różnie w KWA niestety a części są mało popularne. Jak koniecznie CZ75 to alternatywy nie masz tak czy siak więc de facto jest ona najlepsza. Ale ogólnie, jako klamka- wziął bym bo i tak nieczęsto bym jej używał :D. Po prostu lubię cezetki. Do codziennego strzelania- zdechnie tak czy siak, prędzej czy później. Quote Link to post Share on other sites
Reka Posted May 9, 2012 Report Share Posted May 9, 2012 (edited) Dzięki za info dexterkrak. Wypowiedz się jeszcze proszę jaką zatem "klamkę" do 550zł Ty polecasz. Plizzz, tylko nie pisz, że TM i zestaw Guarder do tego ;) Priorytetem jest dla mnie niezawodność, wykonanie oraz osiągi. Oznaczenia (tzn ich ewentualna niezgodność z ostrą wersją) nie mają najmniejszego znaczenia. Edited May 9, 2012 by Reka Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted May 10, 2012 Report Share Posted May 10, 2012 TM bez konwersji guardera? :D Chcesz klamkę niezawodną, dobrze wykonaną i strzelającą ale nie TM? Quote Link to post Share on other sites
Reka Posted May 10, 2012 Report Share Posted May 10, 2012 Na to wygląda :) tym bardziej, ze przy mojej (a konkretnie to brata) eksploatacji (czyt. 1-2 strzelanki na miesiac) slowo “niezawodna” ma specyficzne znaczenie. CZ75 serdecznie mi polecono niemniej zawsze warto pogdybać 2 razy. Tym bardziej że koszt (około 500pln) jest znaczny. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts