Dziećka Posted April 10, 2013 Report Share Posted April 10, 2013 Lukas, na allegro jest koleś, który sprzedaje repliki części do G43, wiem że kiedyś miał właśnie podstawę szczerbiny. Ostatnio na allegro była też licytacja od 250 zł repliki G43 (chyba odlew), nikt nie kupił, jeżeli Cię to interesuję to poszukam linka, może dałbyś radę coś z tego zrobić. Quote Link to post Share on other sites
korobov Posted April 10, 2013 Report Share Posted April 10, 2013 Pogadaj z twórcą tego dzieła: http://www.jedendojednego.fora.pl/repliki-metalowe-galerie-i-opisy,13/g43-made-in-piogra66,2941-90.html#61061 Quote Link to post Share on other sites
Lukas42 Posted April 10, 2013 Author Report Share Posted April 10, 2013 (edited) Byłbym wdzięczny jakbyś znalazł namiary do tego sprzedawcy :icon_wink: Dziećka, odlew to ja miałem tylko że był z jakiegoś tworzywa o beznadziejnej trwałości i się totalnie rozsypał przy dostosowywaniu do wnętrza ASG... Edited April 10, 2013 by Lukas42 Quote Link to post Share on other sites
Lukas42 Posted April 10, 2013 Author Report Share Posted April 10, 2013 Nie mogę edytować powyższego posta, więc piszę pod nim. Z wielu powodów jestem zmuszony sprzedać niedokończony projekt stuningowanego do około 500 fps g43. http://allegro.pl/sh...item=3165817357 Dziękuję za okazaną pomoc, straciłem do niej nerwy, choć już sporo roboty było za mną ;) Quote Link to post Share on other sites
wania56 Posted April 10, 2013 Report Share Posted April 10, 2013 Również polecam szukać pomocy na forum, które podał kolega wyżej :) Quote Link to post Share on other sites
Lukas42 Posted April 12, 2013 Author Report Share Posted April 12, 2013 ACHTUNG! Poszukuję dwie osoby do sekcji mg34. 1 - strzelec mg34 2 - amunicyjny do mg34 Będę w przeciągu kilku następnych miesięcy posiadał stalową replikę ASG mg34. Będzie miała 450 -500 fps i magazynek elektryczny. Waga około 8 kg. Prace nad nią trwają, pochwalę się jak będzie gotowa. ;) Szukam osoby z krzepą i celnością, będę udostępniał jej za darmo replikę na zlotach i strzelankach historycznych ;) jedyne o co będzie musiała się zatroszczyć to duużo amunicji. Po drugie szukam amunicyjnego który zawsze będzie przy mg34, z własną bronią i małą stalową skrzynką amunicji. Oczywiście osoby chętne musiałyby wstąpić do naszej drużyny i posiadać minimum stylizacyjne.. (ale o to przecież nie trudno ;) ) Quote Link to post Share on other sites
Lukas42 Posted April 14, 2013 Author Report Share Posted April 14, 2013 W naszej drużynie rozpoczął się projekt mg34. http://19division.cba.pl/mg34.html Quote Link to post Share on other sites
Ukaosek Posted April 15, 2013 Report Share Posted April 15, 2013 Ooooo, robisz mg na bazie produkcji tego samego Pana co moje byłe Mg42. Jeśli masz miejsce to polecam wsadzić całe body od AK ( odpowiednio poobcinane ) tak żeby mieć GB i komorę ładnie na osi i w poziomie. Do trommla polecam najprostszy magazynek do AK produkcji chińskiej. Życzę dużo wytrwałości w projekcie. Quote Link to post Share on other sites
Dziećka Posted April 15, 2013 Report Share Posted April 15, 2013 Ukaosek, a chwyt pistoletowy wziąłeś od kałacha też, czy jakoś bawiłeś się inaczej z silnikiem? Quote Link to post Share on other sites
Lukas42 Posted April 15, 2013 Author Report Share Posted April 15, 2013 Ukaosek, Właśnie w taki sposób zamierzałem się do tego zabrać + kilka moich rozwiązań. Body od ak mieści się w całości ;) Dziękuję za wsparcie i informacje, zdjęcia i postępy będą u nas na stronie. Quote Link to post Share on other sites
Gor Posted April 24, 2013 Report Share Posted April 24, 2013 Myślę że ta replika to najlepsze przełożenie ceny do jakości, choć jest porobiona oględnie mówiąc dość 'umownie'. Potrzeba było mi dwóch piesków do wsparcia i również zdecydowałem się bazować na tym- przy stosunkowo niewielkiej gimnastyce i troszku umiejętnego wysiłku wszystko działa jak trza i grzeje zdrowo, a zarazem nie boję się go zostawić z kimś czy montować w bunkrze czy na pojeździe bo uszkodzić tę konstrukcję raczej trudno :) Dobry wybór- opłaci się. Powodzenia w pracach! Quote Link to post Share on other sites
Lukas42 Posted September 27, 2013 Author Report Share Posted September 27, 2013 Na naszej stronie: http://19division.cba.pl/ została nareszcie zainstalowana czcionka dzięki której teraz wszyscy odwiedzający będą mogli cieszyć się pełną wersją napisów. Polecamy sprawdzić nowy wygląd strony! Od dzisiaj jest możliwość ściągnięcia In blanco (niewypełnionego) Soldbucha - książeczki żołdu/identyfikacyjnej każdego żołnierza Wehrmachtu. Instrukcja wypełniania po Polsku jest w trakcie prac i ukaże się na dniach na tej samej podstronie: http://19division.cba.pl/soldbuch.html Zdjęcia z postępów prac nad mg34 będą wstawiane w oddzielnym temacie. Link do niego będzie tutaj podany. Quote Link to post Share on other sites
Lukas42 Posted October 22, 2013 Author Report Share Posted October 22, 2013 Instrukcja po polsku wypełnienia Soldbucha jest już gotowa na naszej stronie. Niestety nie mogę edytować poprzedniego posta, dlatego piszę jeden pod drugim.. Robota przy mg34, powoli ale do przodu ;) Quote Link to post Share on other sites
kacxd Posted October 31, 2013 Report Share Posted October 31, 2013 Chłopaki, nie chcę sprzątać tematu, bo zostałyby może 4 posty. Proszę o relatywne trzymanie się tematu, czyli działań "Nowej Grupy ASG Historycznego" :) Proszę o koniec tematów o mauserze, emgietach itp. Quote Link to post Share on other sites
Gor Posted November 13, 2013 Report Share Posted November 13, 2013 a ja właśnie miałem pytać jak tam MG- może się uda na dogrywce w Papierni porównać i obfocić obu braci :icon_razz: :icon_razz: GOR! :D /Kac Quote Link to post Share on other sites
Lukas42 Posted November 1, 2014 Author Report Share Posted November 1, 2014 (edited) Aktualizacja tematu: - Nasza grupa osiągnęła liczbę 18 członków. - 12 osób spośród nas osiągnęło rekonstrukcyjny standard umundurowania/wyposażenia. - Oprócz strzelanek historycznych bierzemy udział w dużych rekonstrukcjach historycznych. (szczególnie kampania wrześniowa 1939 roku) - Posiadamy nową stronę internetową: http://19division.cba.pl/ - Współpracujemy z dwoma kolekcjonerami sprzętu zmotoryzowanego i pancernego z okresu II wojny światowej. (Informacje na stronie głównej). Zapraszam do przeglądania strony i nawiązania z nami współpracy :icon_wink: Edited November 1, 2014 by Lukas42 Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts