wojszat Posted February 5, 2012 Report Share Posted February 5, 2012 (edited) Witam wszystkich forumowiczów.Jestem tutaj nowym użytkownikiem, mam nadzieję, że będzie nam się miło ,,współpracowało'' i dowiem się tutaj cennych porad.Ale do rzeczy...,,Zajarałem'' się ASG i postanowiłem kupić sobie replikę.Najtańsze są sprężynowe, i taką właśnie chciałbym sobie sprawić na początek(kiedyś miałem plastikowy za 10zł ;).Najlepszym wyborem chyba będzie shotgun ? Chyba, że podacie mi inne propozycje.Apropo shotgunów, to słyszałem, że jest polecany 003 AGM.Szkoda, że trochę późno(wczoraj)dowiedziałem się o wyprzedaży M56DL który stał za 133zł(na 99% byłby mój).Sądzę, że nie będzie już go za 133zł ponieważ była to 1-krotna wyprzedaż, czy może jeszcze się pojawi? Jeśli się pojawi to tego biorę, a jeśli nie...To właśnie co możecie mi polecić do 150zł który jest aktualnie dostępny w jakimś sklepie(jeśli coś proponujecie proszę podawać z linkami w sklepach) ? Czekam na szybkie odpowiedzi :) Z góry dzięki za propozycje. PS I proszę nie pisać coś w stylu było już wiele razy poruszane, pełno tematów o tym bo może i kilka jest ale albo niedostępne albo zły(wygaśnięty)link, chodzi mi co jest najlepsze na tą chwilę. Edited February 5, 2012 by wojszat Quote Link to post Share on other sites
Crusader Posted February 5, 2012 Report Share Posted February 5, 2012 http://gunfire.pl/product-pol-1152194980-Replika-strzelby-M56B.html 8 zł drożej. Quote Link to post Share on other sites
wojszat Posted February 5, 2012 Author Report Share Posted February 5, 2012 Tak, widziałem tą replikę ale szczerze mówiąc nie podoba mi się wgl. A wygląd chociaż w jakimś stopniu jest ważny.Poza tym 280 FPS, czy to nie będzie trochę za mało ? Ta za 133zł była ładniejsza i tańsza, a nawet myślę, że lepsza.Zdaję sobię sprawę że jej już nie ma(jak ktoś wie czy będzie to niech napisze) ale szukam coś w tym klimacie.I tak jak już wcześniej wspomniałem, czy shotgun będzie za te pieniądze najlepszym wyborem ? Quote Link to post Share on other sites
HaryWalker Posted February 5, 2012 Report Share Posted February 5, 2012 Osobiście polecam S&M http://www.military.pl/smith-amp-wesson-m3000-shotgun-asg-328-fps_3269t.html http://www.military.pl/smith-amp-wesson-m3000-sawed-off-red-dot-350-fps_10513t.html Jeżeli chodzi o sprężyniaki, to shotguny dają Ci całkiem przyzwoitą szybkostrzelność, a i zasięg nie jest zły. Za tą kasę raczej nic innego ci nie wpadnie. Sam do dziś trzymam tego krótszego kupionego w tym sklepie. Miałem obydwa, i mogę je polecić na początek. Kolimator oczywiście możesz od razu wyrzucić, tylko baterie wyjmij. A obrzyn do dziś gości ze mną na strzelankach z kumplami. Quote Link to post Share on other sites
wojszat Posted February 5, 2012 Author Report Share Posted February 5, 2012 Ok, dzięki za propozycje, szczególnie ta 1-sza mi się podoba :icon_biggrin: Chciałbym usłyszeć jeszcze tylko wypowiedzi innych użytkowników nt. tych modeli lub innych. Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted February 5, 2012 Report Share Posted February 5, 2012 Osobiście polecam S&M http://www.military.pl/smith-amp-wesson-m3000-shotgun-asg-328-fps_3269t.html http://www.military.pl/smith-amp-wesson-m3000-sawed-off-red-dot-350-fps_10513t.html Okropna chińszczyzna, kiedyś sprzedawana bez naklejki S&W po 30 zł. A zasięg "60 metrów" to jakiś żart, na 35 ledwo dostrzela. :P Quote Link to post Share on other sites
wiciok Posted February 5, 2012 Report Share Posted February 5, 2012 (edited) Osobiście polecam S&M (...) Hmm, S&M mówisz? Osobiście wolę oryginalne wersje. A wracając do shigunów, to obecnie nie ma dużego wyboru - albo M56 DE, albo coś od GA (na airshitguns są). M56 w najkrótszej wersji B nie polecam - przeładowywanie i składanie się do strzału było tak uciążliwe, że w końcu wkurzyłem się i dorobiłem sobie kolbę... Edited February 5, 2012 by wiciok Quote Link to post Share on other sites
wojszat Posted February 5, 2012 Author Report Share Posted February 5, 2012 (edited) wiciok, a mógłbyś bardziej sprecyzować co od GA ? Bo jest kilka takich :) M56 fajne, ale niestety te dobre modele niedostępne... A co myślicie o ZM61A.Link:KLIKNIJ TUTAJ Cena w miarę, FPS też nienajgorsze.Proszę o wypowiedzi nt. tej repliki. Myślałem również o tym:KLIKNIJ TUTAJRównież proszę o wypowiedzi nt. tej repliki :wink: Edited February 5, 2012 by wojszat Quote Link to post Share on other sites
HaryWalker Posted February 5, 2012 Report Share Posted February 5, 2012 @Lesio Chińszczyzna, chińszczyzną, jednakże działa do dziś, i zły nie jest. @Lesio Chińszczyzna, chińszczyzną, jednakże działa do dziś, i zły nie jest. @Wiciok "Bleeding Me" jest całkiem zacne na S&M. Wg. mnie lepsze od oryginału. Quote Link to post Share on other sites
wojszat Posted February 5, 2012 Author Report Share Posted February 5, 2012 (edited) Proszę o odpowiedzi na mój post przed HaryWalkerem. Edited February 5, 2012 by wojszat Quote Link to post Share on other sites
wiciok Posted February 5, 2012 Report Share Posted February 5, 2012 (edited) wiciok, a mógłbyś bardziej sprecyzować co od GA ? Bo jest kilka takich :) Pomijając różne wariacje na temat jednego modelu, to tych "podstawowych" są 2 - remington i benelli. O obydwu poczytasz w odpowiednim temacie, w odpowiednim dziale na forum. M56 fajne, ale niestety te dobre modele niedostępne... Jak przecenili o stówkę, to co się dziwić, że poszły... Jakbym nie miał już m56b to też bym sobie kupił... A co myślicie o ZM61A.Link:KLIKNIJ TUTAJ Cena w miarę, FPS też nienajgorsze.Proszę o wypowiedzi nt. tej repliki. Mgazynek wsypowy - czyli shit totalny. Wygląda mi to na kolejny klon nieśmiertelnego "silver shitgana" aka "terminatora"... Myślałem również o tym:KLIKNIJ TUTAJRównież proszę o wypowiedzi nt. tej repliki :wink: Strzelba od BISONA. Niedostępna, również opisana na forum w odpowiednim temacie. "Bleeding Me" jest całkiem zacne na S&M. Wg. mnie lepsze od oryginału. Bleeding me jest całkiem dobre, ale IMO np Master stracił niestety na mocy. Edited February 5, 2012 by wiciok Quote Link to post Share on other sites
wespoli Posted February 5, 2012 Report Share Posted February 5, 2012 Mgazynek wsypowy - czyli shit totalny. Wygląda mi to na kolejny klon nieśmiertelnego "silver shitgana" Przepraszam bardzo ale kultowego "silver shotguna" będę bronił rękami i nogami :D Mam go z 5 lat i poza urwaniem naciągu i oderwaniem kolby po naprawieniu go "na taśmę" działa pięknie. :D "Bleeding me" tak sobie wyszło, za to "Memory remains" jest genialne Quote Link to post Share on other sites
wojszat Posted February 5, 2012 Author Report Share Posted February 5, 2012 Dziwna sytuacja, nigdzie nie ma dostępnych shotgunów podanych przez wicioka.A co sądzicie o tym:KLIKNIJ TUTAJBo chyba nic innego nie znajdę, czy może ktoś coś jeszcze znajdzie ? Quote Link to post Share on other sites
OFF Posted February 5, 2012 Report Share Posted February 5, 2012 Dziwna sytuacja, nigdzie nie ma dostępnych shotgunów podanych przez wicioka.A co sądzicie o tym:KLIKNIJ TUTAJBo chyba nic innego nie znajdę, czy może ktoś coś jeszcze znajdzie ? Na forum znajdują się już opinie o nim,poszukaj. Quote Link to post Share on other sites
wojszat Posted February 5, 2012 Author Report Share Posted February 5, 2012 Strasznie trudno dorwać jakiegoś shotguna do 150zł(chciałbym wydać max. 100 na shotguna i 50 na okulary czy kulki by zostało).Do 100zł to:KLIKNIJ TUTAJ to jest jedyny shotgun który jest godny kupna ? Czy może jest coś jeszcze do 100zł warty swojej ceny i który jest dostępny ? Quote Link to post Share on other sites
wiciok Posted February 5, 2012 Report Share Posted February 5, 2012 (edited) Dziwna sytuacja, nigdzie nie ma dostępnych shotgunów podanych przez wicioka.A co sądzicie o tym:KLIKNIJ TUTAJBo chyba nic innego nie znajdę, czy może ktoś coś jeszcze znajdzie ? To jest to samo, co podałeś wcześniej. Tylko w kijowym sklepie w kijowej cenie. Shoty z GA o których pisałem są dostępne. Tu: http://www.sklep.airsoftguns.pl/pol_m_Repliki-ASG_Karabiny_shotguny-120.html Na Twoim miejscu wybrałbym to: http://www.sklep.airsoftguns.pl/product-pol-1152194849-Replika-strzelby-M186-A.html Bleeding me" tak sobie wyszło, za to "Memory remains" jest genialne Tak sobie? Moim zdaniem całkiem przyzwoicie. Ale Memory remains też jest dobre. A które lepsze, jeszcze sobi nie wyrobiłem zdania :-P // Strasznie trudno dorwać jakiegoś shotguna do 150zł(chciałbym wydać max. 100 na shotguna i 50 na okulary czy kulki by zostało).Do 100zł to:KLIKNIJ TUTAJ to jest jedyny shotgun który jest godny kupna ? Czy może jest coś jeszcze do 100zł warty swojej ceny i który jest dostępny ? Z dostępnych do 100zł to raczej nic lepszego nie znajdziesz. Chyba, że dorwiesz używanego 003 AGM. Edited February 5, 2012 by wiciok Quote Link to post Share on other sites
wojszat Posted February 5, 2012 Author Report Share Posted February 5, 2012 Jeszcze szukałem i znalazłem coś takiego:KLIKNIJ TUTAJTylko czy temu sklepowi można zaufać? Cena dość przystępna, shot fajny :) A co do tego M186-A, fajny ale trochę drogi, chciałbym coś do 100zł. Quote Link to post Share on other sites
wiciok Posted February 5, 2012 Report Share Posted February 5, 2012 SPAS HFC jest dosyć specyficzny... Magazynek nie jest wymienny (ale nie jest to mag wsypowy!). Quote Link to post Share on other sites
wojszat Posted February 5, 2012 Author Report Share Posted February 5, 2012 Ale na początek dobry czy nie? Bo rozumiem, że do 100zł nic nie dorwę? Czy może jednak :) ? Quote Link to post Share on other sites
wiciok Posted February 5, 2012 Report Share Posted February 5, 2012 Jeszcze jest krótka wersja BISONa za ~70zł. Quote Link to post Share on other sites
wojszat Posted February 5, 2012 Author Report Share Posted February 5, 2012 Byłbym wdzięczny gdybyś dał link :) Quote Link to post Share on other sites
wiciok Posted February 5, 2012 Report Share Posted February 5, 2012 http://www.taniemilitaria.pl/shotgun-501c-short-obrzyn-p-180.html Quote Link to post Share on other sites
wojszat Posted February 5, 2012 Author Report Share Posted February 5, 2012 Akurat w tej sekundzie go znalazłem...Widzę, że też dałeś mi link...Dzięki :) Wygląd średni, ale jak nic innego w tej cenie nie ma, to co zrobić.A długiej wersji bisona nigdzie nie ma za cenę mniejszą niż 109,90 ? Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted February 5, 2012 Report Share Posted February 5, 2012 SPAS jest tak koszmarny, że aż strach o tym mówić. 100% wrażenia, że to zabawka z kiosku. Quote Link to post Share on other sites
wiciok Posted February 5, 2012 Report Share Posted February 5, 2012 Akurat w tej sekundzie go znalazłem...Widzę, że też dałeś mi link...Dzięki :) Wygląd średni, ale jak nic innego w tej cenie nie ma, to co zrobić.A długiej wersji bisona nigdzie nie ma za cenę mniejszą niż 109,90 ? Dostępnej - nie. @Lesio Ten SPAS to w ogóle jakieś dziwadło jest - ten magazynek rurowy... Jak spas, to tylko TM! :teeth: Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts