dodek1000 Posted February 10, 2012 Report Share Posted February 10, 2012 (edited) Witam. Od paru lat na internecie jest wypuszczony Airsoft mod do gry Battlefield 2, nad którym, nawiasem mówiąc, pracuję ja :) Link Gameplay http://www.youtube.com/watch?v=Kisy9rBv0cg Trailer http://www.youtube.com/watch?v=Kisy9rBv0cg Aktualnie animacje są paskudne ale pracuję nad tym, niedługo (gdzieś 4 tygodnie) wyjdzie nowa wersja, tymczasem zapraszam do ściągania starej Ostatnio zacząłem się interesować Hamachi i postanowiłem że co sobotę będę stawiał serwer do gry właśnie w tego moda. Może komuś się spodoba :) Chcę poinformować jak największą liczbę osób żeby ten hosting miał sens. Byłoby miło pograć z kimś więcej niż tylko z przygłupimi botami. Aktualnie są 2 tryby gry: Standard i COOP. -Standard działa z botami tylko w trybie singleplayer, w multiplayerze nie ma botów. Ten tryb polega na "zabiciu" wszystkich przeciwników zanim skończy się czas. Mecz jest podzielony na rundy, drużyna, która wygra 3 rundy, wygrywa mecz. Respawn dopiero po rundzie. -Tryb COOP działa tylko w multiplayerze, jest to rozgrywka pomieszana, ludzie i boty. Tu respawn jest włączony jak w normalnym BF2. Jeśli ktoś jest zainteresowany grą, piszcie w tym temacie :) Dodek Edited February 10, 2012 by dodek1000 Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted February 11, 2012 Report Share Posted February 11, 2012 Rozumiem, że trafienie w każdą część ciała czymkolwiek powoduje "śmierć"? A czy zasięg został zmniejszony do ersoftowych standardów? Fajny pomysł. Quote Link to post Share on other sites
dodek1000 Posted February 11, 2012 Author Report Share Posted February 11, 2012 Rozumiem, że trafienie w każdą część ciała czymkolwiek powoduje "śmierć"? A czy zasięg został zmniejszony do ersoftowych standardów? Fajny pomysł. Tak, gra się praktycznie tak samo jak w prawdziwy airsoft, broń nie jest zbyt celna a max skuteczny zasięg wynosi mniej więcej 60 metrów - designer broni się postarał :) Quote Link to post Share on other sites
mprzygoda Posted February 11, 2012 Report Share Posted February 11, 2012 (edited) A jest opcja hi-cap'ów i "siania" kulkami? ;) Edited February 14, 2012 by arend Quote Link to post Share on other sites
Perski102 Posted February 11, 2012 Report Share Posted February 11, 2012 Super mod :wink: Quote Link to post Share on other sites
Voo-Doo Posted February 11, 2012 Report Share Posted February 11, 2012 Fajnie by było, gdyby zastąpić dźwięk wystrzału terkotem gearboxa. Quote Link to post Share on other sites
14100715 Posted February 11, 2012 Report Share Posted February 11, 2012 Jak wygląda sytuacja ze snajperami, Eryxami i Srawami? Czy komandos może normalnie zabić z C4, a snajper Claymorem? Rozumiem, że w modzie nie ma pojazdów? Quote Link to post Share on other sites
Nitro Posted February 11, 2012 Report Share Posted February 11, 2012 Po godzinnej walce z burdelem w półkach wygrzebałem bf2.Zaraz wgram tego moda i przetestuje :) Quote Link to post Share on other sites
WujekStach Posted February 11, 2012 Report Share Posted February 11, 2012 Fajnie wygląda ;) Quote Link to post Share on other sites
dodek1000 Posted February 11, 2012 Author Report Share Posted February 11, 2012 (edited) Jak wygląda sytuacja ze snajperami, Eryxami i Srawami? Czy komandos może normalnie zabić z C4, a snajper Claymorem? Rozumiem, że w modzie nie ma pojazdów? Pakiety oczywiście zostały zmienione, nie ma C4 ani Claymore'ów. Pojazdy też zostały usunięte z map. Sraw z tego co pamiętam jest na którejś mapie ale nie przydaje się. Hi-cap jest jak na razie tylko dla AK, ale pracujemy też nad innymi broniami. :) Jakby co to postawiłem już sieć w Hamachi, ID BF2AirsoftTest hasło stachu Po południu postawię serwer i będzie można grać :) Pamiętajcie o patchach 1.4 i 1.5 do BF2 żebyście mogli grać. Edited February 11, 2012 by dodek1000 Quote Link to post Share on other sites
Troczek Posted February 11, 2012 Report Share Posted February 11, 2012 A tak z ciekawości , czy wymagania są takie same jak do zwykłego Battlefielda 2 czy jakieś niższe/wyższe ,bo nie wiem czy mi pójdzie? Quote Link to post Share on other sites
dodek1000 Posted February 11, 2012 Author Report Share Posted February 11, 2012 A tak z ciekawości , czy wymagania są takie same jak do zwykłego Battlefielda 2 czy jakieś niższe/wyższe ,bo nie wiem czy mi pójdzie? Takie same. Powinno pójść na każdej maszynie :) Quote Link to post Share on other sites
dodek1000 Posted February 11, 2012 Author Report Share Posted February 11, 2012 Serwer już stoi, jak ktoś ma wszystko zainstalowane to można dołączać. Quote Link to post Share on other sites
Guest extremateria Posted February 11, 2012 Report Share Posted February 11, 2012 Ciekawa inicjatywa :icon_smile:. Quote Link to post Share on other sites
hokager Posted February 11, 2012 Report Share Posted February 11, 2012 Świetny pomysł właśnie znalazłem Battlefielda 2 w półce,zachęcę kolegów do ściągniecia moda,bo trailer mnie już wciągnął ;) Quote Link to post Share on other sites
Nitro Posted February 11, 2012 Report Share Posted February 11, 2012 Mod jest całkiem ciekawy :).Czekam,aż się patch 1.5 ściągnie i mam nadzieję,że ruszy już multi ;) Quote Link to post Share on other sites
dodek1000 Posted February 11, 2012 Author Report Share Posted February 11, 2012 Jak narazie mamy 4 graczy w sieci :D Proszę żebyście wychodzili z sieci jak nie zamierzacie grać bo mam ograniczoną liczbę slotów (tylko 8 bo mam Hamachi Free niestety). Będę wyrzucać tych co nie grają a tylko zajmują miejsce dla innych. Jak będzie co najmniej 6 osób to będę włączać tryb gry Standard, chyba że będzie ochota na COOP. Quote Link to post Share on other sites
14100715 Posted February 11, 2012 Report Share Posted February 11, 2012 W najbliższych dniach powinienem dołączyć do rozgrywek. Akurat zaczynał mi się nudzić zwykły Bf, a tu takie urozmaicenie :) Quote Link to post Share on other sites
dodek1000 Posted February 11, 2012 Author Report Share Posted February 11, 2012 Ważna informacja dla wszystkich: NIE UŻYWAĆ M249 ANI PKM GRAJĄC W MULTI BO WYWALA SERWER. Gra się miło nawet jak jest 3 graczy, od razu lepiej :) Quote Link to post Share on other sites
Nitro Posted February 11, 2012 Report Share Posted February 11, 2012 Również polecam :) Quote Link to post Share on other sites
MatriX482 Posted February 11, 2012 Report Share Posted February 11, 2012 Ściągam i w najbliższy weekend wypróbuję :) Quote Link to post Share on other sites
dodek1000 Posted February 11, 2012 Author Report Share Posted February 11, 2012 Ktoś ustawił serwer na multi ale z hasłem, prosiłbym żebyście podali to hasło żeby więcej ludzi mogło grać, dzięki ;) Quote Link to post Share on other sites
Perski102 Posted February 11, 2012 Report Share Posted February 11, 2012 Ktoś ustawił serwer na multi ale z hasłem, prosiłbym żebyście podali to hasło żeby więcej ludzi mogło grać, dzięki ;) Jest w tym temacie podane - poczytaj leniu . Quote Link to post Share on other sites
dodek1000 Posted February 11, 2012 Author Report Share Posted February 11, 2012 Jest w tym temacie podane - poczytaj leniu . Gdzie jest podane? Ja tu nic nie widzę. Nie chodzi mi o hasło do hamachi bo sam je podałem... chodzi mi o hasło do serwera który ktoś postawił. Popatrz na czyj post odpowiadasz leniu ;) Quote Link to post Share on other sites
Bieniekk Posted February 11, 2012 Report Share Posted February 11, 2012 Mod świetny, zapraszam do gry :D Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts