damian14c Posted September 11, 2012 Report Share Posted September 11, 2012 Ma już ktoś to cacuszko? Napisałem do GF czy wiedzą coś na temat gb. Link to post Share on other sites
DobryDobrodziej Posted September 11, 2012 Report Share Posted September 11, 2012 Ten gb to na 99.9% ta sama konstrukcja, która jest w każdej 14-stce Cymy. Link to post Share on other sites
mickie Posted September 11, 2012 Report Share Posted September 11, 2012 Czyli raczej w stocku nie powali. Troszkę będzie trzeba dołożyć. Link to post Share on other sites
damian14c Posted September 11, 2012 Report Share Posted September 11, 2012 I te delikatne szkieleciki... Link to post Share on other sites
DobryDobrodziej Posted September 11, 2012 Report Share Posted September 11, 2012 ... delikatny szkielecik to ma żaba trawna. Myślę, że co jak co, ale szkielet nie będzie problemem ;) Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted September 11, 2012 Report Share Posted September 11, 2012 no akurat cymowski szkielet w m14 nie należy do wytrzymałych. co prawda sama konstrukcja sprawia, że ciężko go popsuć, ale kumplowi pękł przy m130 na lipolku 7.4. a o takim, co hula po praktycznej wymianie większości części na m150 słyszałem tylko o jednym. Link to post Share on other sites
DobryDobrodziej Posted September 11, 2012 Report Share Posted September 11, 2012 To teraz przeczytasz o drugim :) Mój także działa bez najmniejszego problemu, co więcej kolega z grupy ma identyczna Cymę o mocy 450 fps'ów i także nic a nic mu nie idzie. Pierwsze słyszę, aby szkielet Cymy był słaby w replikach M14. Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted September 11, 2012 Report Share Posted September 11, 2012 Cóż, tym lepiej, może się cymki nowsze poprawiły :D Ja mówię, że jak na szkielety m14, to ten jest słaby, na poziomie Karta. porównaj ze szkieletami TM czy CA (nie mówię o G&G, bo jest trochę inny i wytrzymałością dorównuje m249). Link to post Share on other sites
DobryDobrodziej Posted September 11, 2012 Report Share Posted September 11, 2012 Możliwe. przyznam, że nigdy nie wiedziałem tego od G&G. Moja Cyma to M14 z tego roku, więc może to ma jakiś wpływ na wytrzymałość. Partia itd., ale serio, trzyma się genialnie i gdybym nie wiedział jak wygląda bebech np. CA to polecał bym tylko ten. Link to post Share on other sites
damian14c Posted September 11, 2012 Report Share Posted September 11, 2012 Zawsze można spróbować zamontować listwy wzmacniające po obu stronach GB. Link to post Share on other sites
seger Posted September 11, 2012 Report Share Posted September 11, 2012 Jutro bedę miał m14 ebr w łapie :) Link to post Share on other sites
KapitanBomba04 Posted September 12, 2012 Report Share Posted September 12, 2012 Większego smaka robisz,niż właściciel monopolowego po sylwestrze ^^ Link to post Share on other sites
seger Posted September 12, 2012 Report Share Posted September 12, 2012 No to przyszła:) Replika fajnie wygląda, nawet ok wyważenie, farba jak to chińska - wiadomo słaba czarna, srebrnej nie tykałem. Zamek się zacina, zahacza albo o szkielet gb (który może być krzywy albo o cos innego zahacza - nie wiem jeszcze o co). kolba ma luz, fajne nawet tworzywo ale korki od batki zaklejone chamsko klejem, batkę wkładamy od tyłu kolby. Po zdjęciu kolby z prowadnicy, która nie była przykręcona bo miała luz oczom mym ujrzał się urwany konektor. :icon_evil: Brak ładowarki, batki, startowej paczki kulek, chociaż w kartonie jest na to miejsce. (ładna wytłoczka piankowa, wycięta, karabin siedzi w pudle stabilnie.) Chwyt pistoletowy fajny, wygodny nawet, stopka chwytu bez śruby głównej. Risy nawet ok, zobaczymy więcej wieczorem. Mag siedzi ok. Trochę lata. Link to post Share on other sites
damian14c Posted September 12, 2012 Report Share Posted September 12, 2012 (edited) No to przyszła:) Replika fajnie wygląda, nawet ok wyważenie, farba jak to chińska - wiadomo słaba czarna, srebrnej nie tykałem. Zamek się zacina, zahacza albo o szkielet gb (który może być krzywy albo o cos innego zahacza - nie wiem jeszcze o co). kolba ma luz, fajne nawet tworzywo ale korki od batki zaklejone chamsko klejem, batkę wkładamy od tyłu kolby. Po zdjęciu kolby z prowadnicy, która nie była przykręcona bo miała luz oczom mym ujrzał się urwany konektor. :icon_evil: Brak ładowarki, batki, startowej paczki kulek, chociaż w kartonie jest na to miejsce. (ładna wytłoczka piankowa, wycięta, karabin siedzi w pudle stabilnie.) Chwyt pistoletowy fajny, wygodny nawet, stopka chwytu bez śruby głównej. Risy nawet ok, zobaczymy więcej wieczorem. Mag siedzi ok. Trochę lata. Pisz do sklepu czego brakuje, powinni ci dać startowe rzeczy. A co do zamka to weź odrobię oleju i nasmaruj prowadnice tego zamka. EDIT: Właśnie dostałem odpowiedź od GF w sprawie GB "Witam, Szkielet wykonany jest ze ZnAl-u. Nie jest on wzmacniany. Wytrzyma natomiast sprężynę M150 bez problemu. Nasz serwis niejednokrotnie dokonywał tunningów mocowych na tych replikach i szkielet wytrzymywał sprężyny nawet M160." Zaskoczyli mnie tą odpowiedzią. Edited September 12, 2012 by damian14c Link to post Share on other sites
MatriX482 Posted September 12, 2012 Report Share Posted September 12, 2012 Nie sugeruj się tym tak. A może i ja też się pobawię tą EBRką i powiem co nieco od siebie :) Link to post Share on other sites
seger Posted September 12, 2012 Report Share Posted September 12, 2012 Pisz do sklepu czego brakuje, powinni ci dać startowe rzeczy. A co do zamka to weź odrobię oleju i nasmaruj prowadnice tego zamka. Nie ma co pisać, ponieważ jest to zgodne z opisem sklepu co wchodzi w skład zestawu :P Z resztą i tak wyląduje w niej li-polek redoxa 7,4v. Link to post Share on other sites
Nath Posted September 12, 2012 Report Share Posted September 12, 2012 Rozłóż gejbojks i mów co w środku :>. Link to post Share on other sites
damian14c Posted September 13, 2012 Report Share Posted September 13, 2012 Nie sugeruj się tym tak. A może i ja też się pobawię tą EBRką i powiem co nieco od siebie :icon_smile: Czemu mam się nie sugerować? Link to post Share on other sites
Kazana Posted September 13, 2012 Report Share Posted September 13, 2012 Temu, że w niektórych wersjach może być felerny szkielet który pęknie przy m130 a przy niektórych taki który wytrzyma tą 150-tkę. Link to post Share on other sites
seger Posted September 13, 2012 Report Share Posted September 13, 2012 GB jest taki sam jak w zwykłej M14 cymy. Link to post Share on other sites
seger Posted September 13, 2012 Report Share Posted September 13, 2012 No i porazka :( szkielet raczej jest krzywy (zamek o niego ociera), urwany konektor, zaledwie 280 fps stockowo...Czyli potężne nieszczelności. nie da sie zamocować innej prowadnicy. Nie da sie odkręcic tłumika płomienia, chyba że jest aż tak zaklejony. Załamka, najchętniej bym ją zwrócił, lecz zmieniłem konektor w replice bo nie dało sie przestrzelac jej nawet... Link to post Share on other sites
blysk Posted September 13, 2012 Report Share Posted September 13, 2012 Przez zmiane konektorow chyba nie straciles gwarancji. Link to post Share on other sites
DobryDobrodziej Posted September 14, 2012 Report Share Posted September 14, 2012 Co do gb, to bym nie panikował. Zapytaj kogoś kto ma 14stki Cymy od dawna, czy tez nie ma takiego "krzywego" szkieletu. Kiedyś obiło mi się o uszy, że to ponoć ma tak być. Jeśli jednak nie, do tego Masz tak potężne nieszczelności, reklamuj. Nie ma na co czekać. Każda niezgodność towaru lub jego stanu z opisem podlega reklamacji. Z tłumikiem płomienia Cyma zawsze kombinowała. W moim M14 Black nie było gwintu. Tłumik trzymał się na śrubie. Odnośnie prowadnicy, nie możesz jej zamontować, bo szkielet jest krzywy ? Czy po prostu ? Link to post Share on other sites
seger Posted September 14, 2012 Report Share Posted September 14, 2012 prowadnica kolby. o nią mi chodzi. nie zmienisz na inna bo nie jest typowa tak do końca w środku. Link to post Share on other sites
damian14c Posted September 16, 2012 Report Share Posted September 16, 2012 I co z tym GB? Link to post Share on other sites
Recommended Posts