jarni5 Posted March 15, 2012 Report Share Posted March 15, 2012 Witam. Mam ochotę zacząć przygodę z ASG. W swojej okolicy mam grupkę 20 osób, więc liczę na dobrą zabawę :) Więc tak czytałem już trochę o tych wszystkich replikach, ale nie znalazłem jednoznacznej odpowiedzi na moje pytanie.. Czytałem i widziałem, ze wiele osób poleca Cyme 028, ale słyszałem, ze dość łatwo uszkodzić magazynek ( jakiś tam zaczep) co mnie nie dziwi zbytnio, bo jego kształt aż prosi się o to, aby o coś nim zaczepić. Bardziej klolorystycznie i kształtowo podoba mi się CM. 031 http://gunfire.pl/product-pol-1152189390-DropZone-CM031.html. Jednak tu znów gdzieś wyczytałem, ze jest problem ze zmianą gumeczki hop up. I teraz moje pytanie - Która z tych replik lepsza? Bo chciałbym wziąć 031, ale niewiem jaka ona jest i też chciałbym zapytać jakie ma osiągi ta 31. I czy trzeba wymienić koniecznie gumke na guadera np, czy może zostać na oryginalnej z dobrymi osiągami? Pytam, bo słyszalem, ze po zmianie gumki komuś spadła bardzo moc, ze kulka ledwo wylatywała z lufy. Dziękuję, za wszelką pomoc przepraszam za takie laikowe pytanie, ale chce kupić dobrze :) Pozdrawiam. Quote Link to post Share on other sites
musashi Posted March 15, 2012 Report Share Posted March 15, 2012 To są technicznie te same repliki . Weź to co ci się bardziej podoba (ja osobiście bym wziął cm31 ) . Quote Link to post Share on other sites
Mr MegaMan Posted March 15, 2012 Report Share Posted March 15, 2012 Nie wiem jak wiele razy te same pytanie pojawiało się już na forum... Środek to to samo. Bierzesz to co Ci się podoba. Miałem CM 031 przez 1,5roku i bardzo dobrze mi służył. Pewnie miał bym go dalej gdyby nie miłość do m4 i scara ;) A gumkę zawsze opłaca się zmienić. Quote Link to post Share on other sites
Maza94 Posted March 15, 2012 Report Share Posted March 15, 2012 (edited) Bierz CM.040 ze szczerego serca polecam, nie pożałujesz lepiej kupić raz a dobrze. Ale swoją drogą CM.031 też jest całkiem całkiem. Edited March 15, 2012 by Maza94 Quote Link to post Share on other sites
kjujiczek Posted March 15, 2012 Report Share Posted March 15, 2012 CM 0.31 lepiej wygląda od 0.28. Na pewno mniej plasticzanie i mniej "niebiesko".Technicznie to samo. Quote Link to post Share on other sites
gewer12 Posted March 15, 2012 Report Share Posted March 15, 2012 Nie ,nie , Nie słuchaj ich bierz RK03 tańsze od cm.040 droższe od cm.031 ale od tych dwóch o wiele lepsze pod względem wyglądu (Nie tuningowanie gearboxy boja nie są złe). Quote Link to post Share on other sites
Jabol Posted March 15, 2012 Report Share Posted March 15, 2012 Wiadomość automatyczna Wątek został przeniesiony z "Repliki airsoftowe i sprawy techniczne -> AEG/EAG -> II klasa -> Opisy i informacje" do "Repliki airsoftowe i sprawy techniczne -> AEG/EAG -> Porównania modeli". Quote Link to post Share on other sites
Maza94 Posted March 15, 2012 Report Share Posted March 15, 2012 gewer12 i co mu po wyglądzie, wygląd mu przeciwników pozdejmuje? Czy zapewni mu długą bezawaryjną pracę? Quote Link to post Share on other sites
wespoli Posted March 15, 2012 Report Share Posted March 15, 2012 Długiej i bezawaryjnej pracy to nie da żaden chińczyk. Cyma, Boyi jeden pies, te GB i tak z tego samego ryżu robione. Niech chociaż ładnie wyglądają. Quote Link to post Share on other sites
gewer12 Posted March 15, 2012 Report Share Posted March 15, 2012 (edited) "Długiej i bezawaryjnej pracy to nie da żaden chińczyk. " Jak się nie znasz to się nie wypowiadaj akurat cyma w moim przypadku zapewniła mi długotrwałą i bezawaryjną pracę. Maza94, Boyi w stoku w cale nie jest gorszy od cymy a za to ładniej wygląda. Edited March 15, 2012 by gewer12 Quote Link to post Share on other sites
Dread Posted March 15, 2012 Report Share Posted March 15, 2012 W moim przypadku to Boyi zapewniło mniej awaryjną pracę, a repliki były katowane dość srogo. Nie wiem co wy widzicie w tej Cymie. Quote Link to post Share on other sites
jarni5 Posted March 16, 2012 Author Report Share Posted March 16, 2012 Czy zmiana fumki hop up to jakaś trudna operacja? I czy na oryginalnej da sie strzelac? Quote Link to post Share on other sites
gewer12 Posted March 16, 2012 Report Share Posted March 16, 2012 Nie jest to trudna operacja. Na stokowej cymy da się strzelać ,ale na stokowej boja ja nie daje rady. Quote Link to post Share on other sites
Dread Posted March 16, 2012 Report Share Posted March 16, 2012 Ja mam na odwrót, wszystkie Cymy 04x wymagały przenitowania korpusu, żeby pozbyć się koszmarnych nieszczelności i lufy trzymającej się tylko na komorze hopka. Cyma jest dobra, jak wie się co w niej poprawić i ma się kasę na zrobienie czegoś przyzwoitego. Quote Link to post Share on other sites
musashi Posted March 16, 2012 Report Share Posted March 16, 2012 Kolega nie prosił chyba was o to żebyście mu znaleźli replike , tylko pomogli wybrać między jedną a drugą . Quote Link to post Share on other sites
Maza94 Posted March 17, 2012 Report Share Posted March 17, 2012 Nie rozumiem was, u mnie w najnowszej cymie nie występują żadne z w/w problemów. Jedyne co mnie wkurza w tej replce to gibający się front lekko. Quote Link to post Share on other sites
gewer12 Posted March 17, 2012 Report Share Posted March 17, 2012 "Jedyne co mnie wkurza w tej replce to gibający się front lekko. " Pod podstawą szczerbinki masz śrubkę , dokręć ją i po sprawie. Quote Link to post Share on other sites
roter1980 Posted March 22, 2012 Report Share Posted March 22, 2012 Witam, zamówiłem już CYME 031 -ak, na gunfire. Podpowiedzcie co należy zmienić na początku żeby sprzęt sprawował się w walce. Mój budżet to ok 100zł. Dziękuję za odpowiedzi, pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
gewer12 Posted March 22, 2012 Report Share Posted March 22, 2012 15 Postów wyżej masz odpowiedź. Quote Link to post Share on other sites
Perski102 Posted March 22, 2012 Report Share Posted March 22, 2012 Witam, zamówiłem już CYME 031 -ak, na gunfire. Podpowiedzcie co należy zmienić na początku żeby sprzęt sprawował się w walce. Mój budżet to ok 100zł. Dziękuję za odpowiedzi, pozdrawiam Jeju - gumke hop siup , akumulator, ładowarka - tylko że wtedy będzie trochę ponad 100zł Quote Link to post Share on other sites
jarek612 Posted April 13, 2012 Report Share Posted April 13, 2012 CM 028 i jazda:D Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts