Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Pierwsza broń krótka

Recommended Posts

Karabin już mam ;) A jeśli chodzi o "Dan & Wensson" to mi nie przypada do gustu broń z serii Magnum. Chodzi mi bardziej o broń z wiekszą pojemnością magazynka i z dużą mocą, tak do 350 fps, aby również mógłbym się strzelać w budynkach. Coś w stylu budowy http://gunfire.pl/product-pol-1152191466-Pistolet-GC105.html lub http://gunfire.pl/product-pol-1152196770-Replika-pistoletu-G19.html

Edited by Effedis

Przejrzyj dział gaziaków może coś ci się w oczy rzuci. Tak w ciemno to ciężko cokolwiek doradzić. Zresztą i tak zaraz poleci kilkanaście sprzecznych ze sobą porad.

Inną sprawą jest to że skoro masz już karabin pistolet mocniejszy niż 350 fps nie będzie Ci potrzbny.

Zaraz zje mnie Dex ale od siebie polecę którąś z Hicap WE, może G17 Meistera ( mało popularna i dostępna w Polsce replika ale chyba najlepsza z kopii TM). Może też 1911 Tercela.

Moce tych replik może nie są jakies najwyższe, ale mnogość części tuningowych i zamiennych czynią z nich miłe obiekty własnej inwencji.

Duża pojemność magazynka i duży zasięg? 5-7 TM świetnie odpowiada tym kryteriom a i używkę za 500zł da się dorwać. Tylko nie każdemu to-to dobrze w dłoni leży, jak masz małe dłonie (w szczególności - krótkie palce) chwyt będzie za duży a spust - za daleko.

Znaczy z ta pojemnością maga to jest tak: jak chodzi o kulki to prawie jeden pies, czy 5-7 czy 1911. Nie ma tu nic do rzeczy pojemność "oryginała". Natomiast do 5-7 wchodzi w cholerę gazu bo mag jest szeroki i długi (nie mówię o wysokości tylko o długości, w osi lufy). I to jest fajna sprawa :D.