Miszcz120 Posted April 5, 2012 Report Share Posted April 5, 2012 Witam. Przeglądając z nudy w googlach za jakimiś fajnymi obrazkami z EndWar czy jakiś Next-Gen Assault Rifle, znalazłem przez przypadek coś, co kiedyś projektowałem pod potrzeby Airsoftowe. Dokładnie mi chodzi o hełm na całą głowę, w podobie do kasków motocyklowych czy hełmów dla pilotów bojowych myśliwców. Pierwsze takie zastosowanie bojowe pojawiło się w filmie Equilibrium (2002), gdzie żołnierze nowej populacji posiadali takie hełmy jak kaski na motocykl i płasz skurzany jak z Matrix'a (stąd moje zainteresowanie takim zastosowaniem w ASG). Link: http://popularairsoft.com/revision-batlskin-next-gen-helmet-finally-gets-shown-world Ciekawe kiedy takie coś wejdzie w zastosowanie airsoftowe :D One-77 Quote Link to post Share on other sites
ST1TCH Posted April 6, 2012 Report Share Posted April 6, 2012 Wiadomo o tym od dawna, więc niczego nowego nie odkryłeś. Czy to jest fajne, nie wiem, jak się sprawdzi w boju, możemy się domyślać, jak cena, hohoho lepiej nie pytać... Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted April 6, 2012 Report Share Posted April 6, 2012 Tak w temacie - zawsze intrygowały mnie kaski, które pojawiły się w grze SWAT 3 :biggrin: Całkiem niedawno doszedłem do wniosku, że to kaski do skoków spadochronowych :icon_biggrin: http://www.sklepspadochronowy.pl/z1-hp-fullface-parasport-italia-czarny/ Quote Link to post Share on other sites
ST1TCH Posted April 6, 2012 Report Share Posted April 6, 2012 To jeszcze raz powtórzę "cena", ale lans faktycznie, przedni. Quote Link to post Share on other sites
czaja18 Posted April 6, 2012 Report Share Posted April 6, 2012 A jak fajnie musi się składać do strzału w czymś takim. Quote Link to post Share on other sites
Miszcz120 Posted April 6, 2012 Author Report Share Posted April 6, 2012 (edited) Zauważyłem pare minut po wrzuceniu tego tematu, filmik z targów Shot Show 2011 (materiał z wrzesnia 2011), gdzie już był taki patent. Jednak ja teraz dopiero zacząłem to zauważać, a na forum nie ma tego tematu, więc napisanie nowego tematu o tym chyba nie zaszkodzi? ;) One-77 Edited April 6, 2012 by One-77 Quote Link to post Share on other sites
14100715 Posted April 6, 2012 Report Share Posted April 6, 2012 Ten Revision wygląda "Pr0-kozacko". Sam bym sobie kupił, bo nie dość, że fajnie wygląda, to chroni całą twarz, a pod tę szybkę pewnie weszłyby moje okulary korekcyjne i nie byłbym uzależniony od soczewek (no chyba, ze ta szybka nie wytrzyma postrzału z repliki...). Ciekawi mnie tylko jak z wentylacją i wszelakimi zestawami słuchawkowymi. No i oczywiście cena :icon_razz2: Quote Link to post Share on other sites
HellMaker666 Posted April 6, 2012 Report Share Posted April 6, 2012 No to teraz weż sobie cenę choćby takiego MICHa/ACHa z allegro i pomnóż x3 lub x4. Powinna wyjść cena orientacyjna. Quote Link to post Share on other sites
ST1TCH Posted April 6, 2012 Report Share Posted April 6, 2012 Jak by co, to strzelam w okolice 450-500zł. Quote Link to post Share on other sites
HellMaker666 Posted April 6, 2012 Report Share Posted April 6, 2012 Za Revisiona? Proszę Cię. Za MICHy teraz na allegro trzeba płacić po 700zł. Revision pewnie będzie stał powyżej 2,5k PLN. No i trzeba jeszcze doliczyć ochronę na resztę twarzy. Quote Link to post Share on other sites
Dżepetto Posted April 6, 2012 Report Share Posted April 6, 2012 (edited) Gdyby cena była rozsądna (zapomnijmy o tym) to nawet może kupił bym takie coś, wygląda nawet nawet a i chroni twarz. Edit. Oni już to wydali, podpina się to pod normalny hełm cena ? No wiadomo z kosmosu 479,99$ za ochronę szczęki. http://www.revisionmilitary.com/store/batlskin.html Edited April 6, 2012 by Dżepetto Quote Link to post Share on other sites
ST1TCH Posted April 6, 2012 Report Share Posted April 6, 2012 No, poza tym że machnąłem się z walutą, to byłem całkiem blisko...niemniej jednak, nie powiem że to ma sens, bynajmniej na rynku cywilnym a tym samym w airsoftowych kręgach. Quote Link to post Share on other sites
Miszcz120 Posted April 6, 2012 Author Report Share Posted April 6, 2012 Przeróbka airsoftowa, ABS + tworzywo + poliwęglan = 500 zł Czy ja mówię, żeby kontraktowe coś kupować do asg? :) Ale widać, że to się podczepia od hełmu, także takowe dodatki za rok, max. dwa będą już w Polsce. One-77 Quote Link to post Share on other sites
tomtus Posted April 7, 2012 Report Share Posted April 7, 2012 Gdzieś na filmikach dr. Airsoft na YT widziałem osłonę, którą podczepiało się do hełmu, któregoś z michów. Quote Link to post Share on other sites
Dżepetto Posted April 7, 2012 Report Share Posted April 7, 2012 Dokładnie, kontraktowego nie ma co kupować, my nie potrzebujemy aby wytrzymywało to odłamki i uderzenia, starczy że zatrzyma kulki. Quote Link to post Share on other sites
HellMaker666 Posted April 7, 2012 Report Share Posted April 7, 2012 Brass Guard zrobiło ochronę szczęki siatkową przypinaną na rzep do hełmu. To właśnie to o czym napisał tomtus. Quote Link to post Share on other sites
ST1TCH Posted April 7, 2012 Report Share Posted April 7, 2012 Generalnie to te maski typu Stalker można przerobić na taki wynalazek, trzeba by pokombinować z velcro po zewnętrznej stronie maski i wewnętrznej stronie hełmu, reszta to kwestia dopasowania. Moim zdaniem, już coś takiego wystarczy aby fajnie chronić paszczę i w jakiś sposób wyglądać. Quote Link to post Share on other sites
NickyNick Posted April 7, 2012 Report Share Posted April 7, 2012 Pierwsze co mi przychodzi na myśl to Crysis. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts