Pawloosw Posted June 5, 2012 Report Share Posted June 5, 2012 A orientujecie się może jaki gwint jest na końcówce lufy (14mm ale lewy czy prawy)? Quote Link to post Share on other sites
Nitro Posted June 5, 2012 Report Share Posted June 5, 2012 Lewy. Quote Link to post Share on other sites
Pawloosw Posted June 5, 2012 Report Share Posted June 5, 2012 Ok, ostatnie zatem pytanie :icon_biggrin: Te części w przytoczonych w jednym z moich ostatnich postów linków powinny zatem pasować do mojej repliki ? A i jeszcze jedno, ten prometeus ma wyżłobienia na oringi na zewnętrznej części lufy, żeby ją unieruchomić w końcówce lufy/tłumiku ? Dzięki za pomoc w dokonaniu zakupu, browara wiszę :icon_biggrin: Quote Link to post Share on other sites
Nitro Posted June 5, 2012 Report Share Posted June 5, 2012 Nie mają wyżlobienia.Jak chcesz dobrze unieruchomić lufę to taśma teflonowa,trochę olejku silikonowego i jechana. Quote Link to post Share on other sites
Pawloosw Posted June 5, 2012 Report Share Posted June 5, 2012 Ok, zatem będę kombinował taśmą. Bardzo mi pomogłeś/pomogliście za co szczerze dziękuję. Idę zatem odchudzić portfel :wink: Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
BragA Posted June 13, 2012 Report Share Posted June 13, 2012 chciałem tylko powiedzieć tak abstrahując od tematów że właśnie po wymianie głowicy tłoka, głowicy cylindra i guardera Sp120 wybiło mi aż 450 fps z 380-390. oczywiście kwa m4 Quote Link to post Share on other sites
Grimes Posted June 14, 2012 Report Share Posted June 14, 2012 Witam! Planuję zakup ASG/KWA M16 LMT Defender Patrol RIS, do którego chcę wrzucić: - zieloną gumkę G&G - sprężyna Guarder M130 - lufa Prometheus 650mm 6,03mm - tłumik MUTUS DUO STANDARD 40x250mm 1. Czy tłumik zakryje lufę? 2. Czy trzeba będzie dorzucić do środka boreup i zmienic cylinder ze względu na sporą długość lufy? 3. Jakiej firmy bateria i jaka pojemność? 4, Czy to co powyżej wystarczy na parasnajperkę? 5. Ile to będzie miało fps i skutecznego zasięgu? Z góry dziękuję za pomoc. Quote Link to post Share on other sites
Nitro Posted June 14, 2012 Report Share Posted June 14, 2012 Taką długą lufę sobie z głowy wybij.Cylinder typ 0 pociąga max ~520mm.Bierz promyka o standardowej długości.Najlepiej ci to działać będzie. Quote Link to post Share on other sites
BragA Posted June 14, 2012 Report Share Posted June 14, 2012 Chciałem tylko dodać ze po wymianie, gumki na G&G zielona, głowicy tłoka, głowicy cylindra i guardera 120 mam wynik aż 450 FPS, KWA M4A1 Quote Link to post Share on other sites
Hellelvis Posted June 15, 2012 Report Share Posted June 15, 2012 Opłaca sie montować lufę JBU 6.01 w lmt 16 cqb? Szukam promyka ale chyba nigdzie nie ma dostępnych o długości 420 :> Quote Link to post Share on other sites
Nitro Posted June 15, 2012 Report Share Posted June 15, 2012 (edited) Jeżeli nie ma promyka to daj sobie spokój.Stockowa lufa KWA jest bardzo dobra(na poziomie guardera/systemy),i nie ma sensu jej wymiany. Edited June 15, 2012 by nicknitro Quote Link to post Share on other sites
Hellelvis Posted June 15, 2012 Report Share Posted June 15, 2012 Ok. Thx :) Quote Link to post Share on other sites
Miszak Posted June 15, 2012 Report Share Posted June 15, 2012 miałem porównanie stocka KWA i JBU 6.01. Po tygodniu wymieniłbym na stock, gdyby nie to że Promyk przyszedł:) Quote Link to post Share on other sites
Miszak Posted June 17, 2012 Report Share Posted June 17, 2012 Pytanie: wszyscy mówią o legendarnej szczelności stocka KWA- ja w swojej nic nie zmieniałem, jednakże efektu "strzykawki" nie doświadczyłem, gdy rozebrałem gb. Zatem czy on doszczelnia się podczas strzelania, czy coś jest nie-tak z moim egzemplarzem?? Quote Link to post Share on other sites
kjujiczek Posted June 17, 2012 Report Share Posted June 17, 2012 Ja mam pytanie co ta replika ma w sobie innego niż inne,jakieś niestandardowe części albo coś? No i ostatnio testowałem midy GFC to podają dobrze. Quote Link to post Share on other sites
Jaszcząb Posted June 17, 2012 Report Share Posted June 17, 2012 (edited) Z tego co wiem niestandardowe są dysza i komora, oraz szkielet GB w pewnym sensie (z tego co wiem trzeba upiłować body w pewnym miejscu, gdy się go chce wsadzić do innej repliki). Edited June 17, 2012 by Pittbull Quote Link to post Share on other sites
AnR Posted June 17, 2012 Report Share Posted June 17, 2012 Z tego co wiem niestandardowe są dysza i komora, oraz szkielet GB w pewnym sensie (z tego co wiem trzeba upiłować body w pewnym miejscu, gdy się go chce wsadzić do innej repliki). Jak nie wiesz to nie pisz. Najlepiej zmień forum, może w wędkarskie będzie odpowiedniejsze, bo tylko wędkarze opowiadają takie dyrdymały na temat co oni to ostatnio nie złowili. Dysza jest standardowa, jeśli chodzi o długość. Jednak dla stabilizacji FPS wyposażona jest w odpowiedni kołnierz, których wchodzi w komorę. Tak jak w M14 albo G36. Komora jest standardowa, dwój dzielna. Szkielet jest dodatkowo wzmocniony. Przez co odpowiednio grubszy. Czasem pasuję, czasem nie pasuję Z tego co wiem niestandardowe są dysza i komora, oraz szkielet GB w pewnym sensie (z tego co wiem trzeba upiłować body w pewnym miejscu, gdy się go chce wsadzić do innej repliki). Jak nie wiesz to nie pisz. Najlepiej zmień forum, może w wędkarskie będzie odpowiedniejsze, bo tylko wędkarze opowiadają takie dyrdymały na temat co oni to ostatnio nie złowili. Dysza jest standardowa, jeśli chodzi o długość. Jednak dla stabilizacji FPS wyposażona jest w odpowiedni kołnierz, których wchodzi w komorę. Tak jak w M14 albo G36. Komora jest standardowa, dwój dzielna. Szkielet jest dodatkowo wzmocniony. Przez co odpowiednio grubszy. Czasem pasuję, czasem nie pasuję Quote Link to post Share on other sites
Jaszcząb Posted June 19, 2012 Report Share Posted June 19, 2012 Co do komory to masz rację, AnR. Trochę się zagalopowałem. Ale co do dyszy - czy przez ten kołnierz zmieści się do innej komory? Tzn. czy w KWA można wymieni komorę na inną, bez wymiany dyszy? Quote Link to post Share on other sites
michal34343 Posted June 25, 2012 Report Share Posted June 25, 2012 Witam czy próbował ktoś włożyć tą nową lufę modify z dedykowaną gumką do emki kwa? Quote Link to post Share on other sites
Damiano13 Posted June 26, 2012 Report Share Posted June 26, 2012 Czy ktoś orientuje się jaka jest średnica wewnętrzna przewodu lufy w ASG/KWA, przejrzałem cały temat(niestety po czyszczeniu wszystko się rozjechało) i nie znalazłem jednoznacznej odpowiedzi przewijają się wymiary 6,02 i 6,12 a to spora różnica. Jak do tego się ma Guarder 6,02mm, proszę się powstrzymać od pisania "wsadź Promyka na pewno będzie lepiej" chyba że ktoś miał jedną i drugą lufę i faktycznie Prometheus daje lepsze wyniki. Czy lufy EGDI można dostać gdzieś indziej niż na CASG? Quote Link to post Share on other sites
Guest gecko123 Posted June 26, 2012 Report Share Posted June 26, 2012 Miałem w KWA Guardera 6.02, poprawa była według mnie widoczna. Quote Link to post Share on other sites
Damiano13 Posted June 27, 2012 Report Share Posted June 27, 2012 Niestety nie mogę już edytować Jako iż chciałbym upchnąć w replikę lufę 455mm i zamaskować tłumikiem mam pytanie odnośnie marki produktu 6,02mm DeepFire czy Guarder tej samej średnicy Cylinder typ 1 Element czy BigDragon Mam gazowe L85 i wcześniej M4A1 CASV WA z elektrykami nie mam za dużego doświadczenia, a przydało by się coś przejściowego przed i po sezonie letnim Quote Link to post Share on other sites
Nitro Posted June 27, 2012 Report Share Posted June 27, 2012 Że tak zapytam.Po kiego grzyba ci taka długa lufa w niej? Zasięgu ci więcej nie da, a zmiana w skupieniu będzie praktycznie niezauważalna.Kup stockowej długości guardera. Quote Link to post Share on other sites
Damiano13 Posted June 27, 2012 Report Share Posted June 27, 2012 Mam najkrótszego defendera z lufą 285mm z tym iż na froncie siedzi Noveske Rail 12,5" w które wchodzi tłumik. Takie połączenie daje mi możliwość wsadzenia luf w przedziale około 455mm. Po prostu skoro mam możliwość chciałbym to wykorzystać, Standardowo prowadnica kolby jest 5pozycyjna czy wersje 6 i 7 pozycyjne są dłuższe czy identycznej długości a różnica jest tylko w odstępach pomiędzy "klikami" Pytam gdyż chcę wrzucić w nią lipola i założyć CTRkę Quote Link to post Share on other sites
Nitro Posted June 27, 2012 Report Share Posted June 27, 2012 (edited) Mam najkrótszego defendera z lufą 285mm z tym iż na froncie siedzi Noveske Rail 12,5" w które wchodzi tłumik. Takie połączenie daje mi możliwość wsadzenia luf w przedziale około 455mm. Po prostu skoro mam możliwość chciałbym to wykorzystać, Standardowo prowadnica kolby jest 5pozycyjna czy wersje 6 i 7 pozycyjne są dłuższe czy identycznej długości a różnica jest tylko w odstępach pomiędzy "klikami" Pytam gdyż chcę wrzucić w nią lipola i założyć CTRkę No chyba,że tak.Miałem kontakt z deep fire i guarderem,i dużej różnicy między nimi nie było(deep fire'owa loteria).Na twoim miejscu wziąłbym guardera.Co do cylindra zastanowiłbym się na shs'em.Wygląda solidnie.Co prawda cylindra od nich nie miałem,ale reszta części,z jakimi miałem kontakt są świetne. Edited June 27, 2012 by nicknitro Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts