Guest Rengi Posted May 9, 2012 Report Share Posted May 9, 2012 (edited) Tak jak napisał AnR ,ktoś Cię chce naciągnąć (fajnie by bło jakbyś napisał kto ,żeby trzymać się od takiego osobnika/sklepu z daleka) , albo jeśli to Twoja "radosna twórczość" , to lepiej sam planu tuningu nie konstruuj. Z tego co tam ,żeś wypisał zostaw tłok (bardzo dobry) gumkę kup G&G zieloną (jest dostępna w cytadelaasg) resztę wywal do kosza , tyle fps powinna dać Ci m125 i robota serwisanta znającego się na rzeczy (AnR / Poldeck). Edited May 9, 2012 by Rengi Quote Link to post Share on other sites
AnR Posted May 9, 2012 Report Share Posted May 9, 2012 Ja mam swoje podejrzenie oparte na podstawie doboru producenta, brak pomyślunku oraz ewidentnego naciągactwa, ale poczekam, aż Kolega odpisze. Quote Link to post Share on other sites
lukira Posted May 9, 2012 Report Share Posted May 9, 2012 Wg mnie tanio to zrobili;) Ja bym pakował Max Torque Promyka i wrzucił max m110... Quote Link to post Share on other sites
Guest Rengi Posted May 9, 2012 Report Share Posted May 9, 2012 Pewno nie mieli "na stanie" :D Quote Link to post Share on other sites
lukira Posted May 9, 2012 Report Share Posted May 9, 2012 Zawsze można ściągnąć. Dłużej i drrrrożej! niach niach niach Quote Link to post Share on other sites
michalsz993 Posted May 25, 2012 Report Share Posted May 25, 2012 Opłaca się wymienić preckę 6.02mm (od kwa) na coś innego? (nie wiem, czy ta precka jest dobra, czy nie pogarsza osiągów repliki) Co o tym myślicie? Quote Link to post Share on other sites
Miszak Posted May 25, 2012 Report Share Posted May 25, 2012 Na pewno promyk bedzie lepszy :) btw. mam pytanie, na które nie moglem nigdzie znaleźć odpowiedzi: Czy kolba do m16 od ICS lub JG bedzie pasować do KWA? Quote Link to post Share on other sites
Guest gecko123 Posted May 25, 2012 Report Share Posted May 25, 2012 Kolby od ICSów nie pasują nigdzie oprócz do ICSów, ale od JG będzie pasować Quote Link to post Share on other sites
Pawloosw Posted June 3, 2012 Report Share Posted June 3, 2012 Pozwolę sobie podpiąć się pod temat - bo tak się akurat składa, że posiadam LMT Defender RIS (od ASG) i po uczestnictwie w kilku strzelankach doszedłem do wniosku, że fajnie by było poprawić zasięg repliki i przy okazji wymienić gumkę co by hop-up zaczął działać. Co do samej gumki - stockowa - niezależnie od tego jak podkręcę Hop-up'a nie widzę różnicy w locie kulki, wniosek zatem taki, że hop-up nie działa bądź jego regulacja. Chciałbym od razu wymienić lufę na preckę (najlepiej dłuższą + tłumik żeby ją przykrył) Możecie mi coś polecić w rozsądnych pieniądzach i powiedzieć o ile może się zmienić zasięg repliki oraz ilość uzyskanych FPS'ów po takiej wymianie. Z tego co wiem w mojej replice na lufie jest gwint 14mm a jej końcówka zabezpieczona jest imbusem (1,5) pytanie tylko jaki posiadam gwint? Lewy czy prawy? Byłbym wdzięczny za informację jaki najlepiej zestaw kupić (gumka hop-up, lufa precka, tłumik dźwięku)? Czy wymianę wymienionych podzespołów mogę wykonać sam, nie tracąc przy tym gwarancji? Z góry dzięki za wszelkie sugestie i pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
Nitro Posted June 3, 2012 Report Share Posted June 3, 2012 No to tak. Regulacja hopa ci nie działa,bo pokrętła się nie zazębiają,gumka uszkodzona,lub nie masz dystansera.(ewentualnie jeszcze możesz mieć zasyfioną gumkę smarem). Wg.mnie stockowa lufa jest bardzo dobra,i wymiana jej ma tylko sens,jeżeli ładujesz tam coś na poziomie promyka.Gwint masz lewoskrętny 14mm.Gwarancja nie dotyczy,lufy,gumki i akcesoriów.Możesz wymieniać bez obawy. Quote Link to post Share on other sites
virusotron Posted June 3, 2012 Report Share Posted June 3, 2012 ten imbus to normalny prawy gwint. U mnie hop działa tak jak by go nie było, tzn trochę działa ale nie tak jak powinno Quote Link to post Share on other sites
Pawloosw Posted June 4, 2012 Report Share Posted June 4, 2012 Co do gwintu to chodziło mi o kierunek gwintu końcówki lufy a nie tego małego imbusika ;) Co do samego hop-up'a widzę, że nie ja jeden posiadam ten problem. Skoro twierdzicie, że wymiana lufy na dłuższą preckę nie polepszy zbytnio osiągów- to nie zamierzam się w to bawić. Wymienie tylko samą gumkę hop-up. Jaką gumkę polecacie do repliki o osiągach z rzędu 390-400 fps? W jakimś wątku wyczytałem kiedyś, że polecane najczęściej są guardera i systemy, ale nie pamiętam jakiego koloru. Druga sprawa, w jaki sposób dobrać się do tej gumki? Muszę wyciągać gearbox z korpusu ? Czy może wystarczy zdjąć RIS'a i samą lufę z gumką w ten sposób wydostanę ? Doświadczenia zbytniego nie mam w rozbieraniu replik ( z wyjątkiem rozbiórki ak beta specnaz os ASG) stąd moje pytanie. Quote Link to post Share on other sites
Nitro Posted June 4, 2012 Report Share Posted June 4, 2012 (edited) Polecane gumki to guarder przezroczysty,g&g zielona i systema energy(czarna).Aby dobrać się do hopa,łamiesz replikę,i wyciągasz lufę razem z komorą hu.Na youtube masz trochę filmów jak wymieniać gumkę etc. Przy okazji polecam zrobienie teflonfixa :) Edited June 4, 2012 by nicknitro Quote Link to post Share on other sites
Nath Posted June 4, 2012 Report Share Posted June 4, 2012 Możesz jeszcze pomyśleć o zdjęciu stockowej gumki hopa i umyciu w ciepłej wodzie z mydłem żeby usunąć nadmiar smaru. Jest to dość popularna przypadłość w tych modelach na stocku. Quote Link to post Share on other sites
Mati_kawa Posted June 4, 2012 Report Share Posted June 4, 2012 Nic nie kombinuj z ta gumką....po kupnie repliki od razu do wymiany ....polecam G&G zieloną,poza tym masz szeroki temat o emkach asg\kwa....wystarczy poszukać,a nie od razu zakładać nowy temat. Quote Link to post Share on other sites
C3lin Posted June 4, 2012 Report Share Posted June 4, 2012 Można powiedzieć, że standardem jest słaba gumka hu. Zabrudzenie smarem to mały odsetek. Wymiana gumki to niemal obowiązek przy tej replice. Oczywiście jak już wspomniano wyżej, jeśli chcesz preckę, to w rachubę wchodzi Promyk. Na inne szkoda kasy. U siebie wsadziłen czarną systemy i Promyka. Znaczącą różnica do stocka. Quote Link to post Share on other sites
Miszak Posted June 4, 2012 Report Share Posted June 4, 2012 U siebie wstawiłem springa guardera m120, promyka do psg-1 590mm oraz zieloną gumkę G&G. Zasięg jest niesamowity. Dość powiedzieć, że na ostatniej strzelance miałem większy zasięg niż wiele replik "Parasnajperskich" z wsadzonymy 140-150 (wiem, bo pytali co mam w środku, że nosi dalej od ich replik). Quote Link to post Share on other sites
Pawloosw Posted June 4, 2012 Report Share Posted June 4, 2012 Nie ukrywam, że narobiłeś mi apetytu na ten tuning. Jaką replikę dokładnie posiadasz? 590 mm to chyba sporo więcej aniżeli siedzi w stocku ? Dołożyłeś do tego tłumik żeby przykryć preckę? Możesz podać odnośnik do takiej precki bo nie mogę znaleźć chyba, że ten promyk to skrót myślowy od innej nazwy (Prometheus)?? Ciężko się dobrać do tej lufy w LMT Defender RIS od ASG?Zacząłem się rozglądać po sklepach za tymi częściami, i chyba tylko na allegro można tego prometheus'a dostać. Miszak, co myślisz o tym zakupie: http://allegro.pl/Ca...FQLAAFUHAU0ZGY4 Lufa sporo dłuższa od oryginału (411mm) czyli różnica niemal 18cm zatem pozostaje zakup długiego tłumika dźwięku (myślę o czymś takim: http://www.specshop....ny#!prettyPhoto ) Co o tym myślisz? Wymiany springa raczej bym nie planował w najbliższym czasie, bo rozumiem, że wiąże się to z rozbieraniem gearboxa? Quote Link to post Share on other sites
Miszak Posted June 4, 2012 Report Share Posted June 4, 2012 (edited) a) Precka: http://asgshop.pl/sklep/produkt.php?id=3371 - wykupiłem ostatnią, z tego co widze :) b) Replika: http://asgshop.pl/sklep/produkt.php?id=4240 - Masz zapewne wersję m4, moja to m16, więc miałem mniej do zakrywania ;) c) Tłumik: http://asgshop.pl/sklep/produkt.php?id=2300 - mogłem sobie pozwolić na taki krótki, bo dłuższy nie był potrzebny Wydaje mi się, że troche sie nie opłaca kupować takiej długiej precki + tłumika skoro masz m4. Prometheusa wszystkie lufy są cudowne, a w przeciwieństwie do broni ostrej, długość lufy nie wpływa AŻ tak znacząco na zasięg. Żeby wymienić springa, trzeba rozłożyć GB. To jest jakies 40 zł u serwisanta + cena sprężyny ofc. ] Btw. Proszę, nie podawaj tak linka do allegro. Bo od razu wtedy wrzucasz ludziom do koszyka. Edited June 4, 2012 by Miszak Quote Link to post Share on other sites
Pawloosw Posted June 4, 2012 Report Share Posted June 4, 2012 Dzięki za szybką odp. i przepraszam za tego linka, nie wiedziałem, że tak to działa z tym dorzucaniem do koszyka u innych. Byłem przekonany, że jak ja posiadasz m4a1 z risem a przy tej replice to faktycznie trochę za długa ta precka od psg :biggrin: Pomyśle nad czymś nieco krótszym (ok 500mm) i przykryje to tłumikiem. Zastanawia mnie tylko, czy wszystkie lufy mają takie samo zakończenia na gumkę hop-up, że dopasuje każdą do emki, tylko będę musiał ewentualnie tłumikiem przykryć wystającą część lufy? Czy może są jakieś większe różnice uniemożliwiające montaż lufy przewidzianej do innej repliki ? Po jakiej średnicy lufę najlepiej sięgnąć ? 6.03 chyba mniej podatna na zacinanie się kulek ? Quote Link to post Share on other sites
szymucha2353 Posted June 4, 2012 Report Share Posted June 4, 2012 Porównując zasięg m16 kolegi (promyk 509mm, zielona G&G, 490fps i kulki 0,28G&G) i moją m4 (promyk 407mm, systema energy, 487fps i 0,28G&G) to zasięg był taki sam (moja miała może 4-5m przewagi), a celność na 50-60m praktycznie identyczna. Niema sensu pakować długiej lufy i przykrywać jej tłumikiem, to tylko ogranicza Twoją mobilność. Quote Link to post Share on other sites
Pawloosw Posted June 5, 2012 Report Share Posted June 5, 2012 Szymucha2353, w jaki sposób uzyskałeś tyle fps ?? Sama wymiana lufy i gumki dała takiego kopa (ze stockowych 390-400 fps) ?? Chyba, że masz inną replikę aniżeli ja posiadam :zastanawia: Dzięki za podpowiedź z tą długością lufy. Chyba pora wybrać się na zakupy :icon_razz2: Jeszcze takie pytanko jedno mam odnośnie tego promyka: jaki przekrój w środku ? 6,03 czy 6,04 ?Ponieważ jest spory problem z dostępnością tych promyków, zastanawiam się czy nie zakupić tej lufy: http://allegro.pl/lu...2392780264.html która jest o niespełna 5cm za długa i przykryć ją tym tłumikiem: http://allegro.pl/tl...2392042985.html pod warunkiem, że gwint będzie pasować (niestety nadal niewiem czy w replice posiadam lewy czy też prawy gwint) Gumka hop-up: http://allegro.pl/gu...2387639683.html O tłumiku myślałem już wcześniej ze względów estetycznych tak więc nieco dłuższa precka mi specjalnie nie przeszkadza. Co myślicie o takim zestawieniu chłopaki? Dużo jest pracy z wymianą tych komponentów (chodzi mi głównie o preckę i gumkę)? Quote Link to post Share on other sites
Miszak Posted June 5, 2012 Report Share Posted June 5, 2012 15 minut roboty :) Na youtube masz pokazane co i jak. Czarna systema jest b. dobra gumką. Promyk niezależnie od długośći jest mega. A tłumik jak tłumik, bardziej dla lansu i przykrycia lufy niż cokolwiek. Quote Link to post Share on other sites
C3lin Posted June 5, 2012 Report Share Posted June 5, 2012 Z gumką różnie bywa. Jednym wchodzi bez problemu, innym ciężko. Ja osobiście miałem dwa podejścia po około 1,5 h. Ostatecznie systema wlazła na Promyka, ale ile mnie to nerwów kosztowało to szkoda gadać. Quote Link to post Share on other sites
Miszak Posted June 5, 2012 Report Share Posted June 5, 2012 ano. przepraszam. Zapomniał wół jak cielęciem był. Nie wiem jak z systemą, ale z zielona GG jest problem. Mianowicie: komora w kwa jest BARDZO ciasna i trzeba sie troche namęczyć. Ponadto trzeba ją przyciąć z 3 mm od strony końca lufy. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts