Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Trzeci kabelek jest dolutowany do styków w gearboxie, bez rozkręcania nie da rady (chociaż możesz spróbować go szarpnąć może połączenie puści i wyciągniesz cały przewód).

Co oczywiście sprawi, że replika przestanie działać...

Odlutować go i wstawić w jego miejsce kable od baterii do kostki stykowej,i od niej do silnika.Jak tego nie umiesz zrobić to się za to nie bierz,i daj to komuś zrobić,kto się na tym zna.A mosfet się demontuje odwrotnie do jego montażu.na youtube masz wystarczająco tutoriali.

A jak już się uparłeś i koniecznie chcesz to zrobić w własnym zakresie, to daj chociaż zdjęcia.Będzie łatwiej.

Edited by nicknitro

A ja się spytam tak:

Po kiego grzyba chcesz wywalać mosfet???

Dołączam się do pytania. Mosfet poprawia reakcję na spust, a w połączeniu z kabelkami niskooporowymi i dobrymi stykami (XT60 czy Deansy) także szybkostrzelność. Dodatkowo styki w replice zużywają się w o wiele mniejszym stopniu bo przepływa przez nie mniejszy prąd. Masz za dobrą replikę i chcesz ją sobie popsuć bo nie rozumiem :D

Edited by eMBeKa93

Da sie z całkiem sporym mosfetem zmieścić. A skoro to kałach, bo innej repliki z batką pod deklem w sumie nie ma, to wyjmij gb, odkręć przy zespole styków śrubkę i zdejmiesz taki plasticzek. Odlutujesz tam kable od dwu blaszek. I masz elektrykę już wywaloną. Do jednej blachy przylutowujesz kabel od batki a do drugiej od blaszki do silnika, tu mam na mysli kable plusowe. Minus bezpośrednio od wtyczki do silnika i gotowe. A teraz weź kable i przerzuć mosfet do kolby a nie piernicz ;-) .

"Nie masz jakiejś idei, aby jednocześnie to i to zmieścić :D? Lutownica w rękę, obcinak do kabli, trochę wolnego kabla niskooporowego w zapasie, inwencja twórcza, wolne popołudnie i powinno się udać ;) "

Ta batka ma 34cm a ja mam AKSU :)

"Do jednej blachy przylutowujesz kabel od batki"

Trochę nie rozumiem o co Ci chodzi, mógłbyś to jakoś sprecyzować?

Mam wyjąć kostkę stykową z całym okablowaniem?

Edited by gewer12

Zaczynając od początku: obwód możesz poprowadzić w takiej kolejności:

1. Z plusa baterii na plus silnika

2. Z minusa silnika na któryś ze styków spustu (wspomniana wcześniej blaszka)

3. Z Drugiego styku spustu na minus baterii.

Bez wyjęcia GB się nie obejdzie.

Z przewodów, w których wcześniej był wmontowany mosfet, raczej tego nie zrobisz. Jeśli masz tam tak jak ja montuje, to z plusa baterii kabel jest rozgałęziony, bezpośrednio na plus silnika oraz na jeden ze styków spustu przez rezystor. Jeśli byś teraz te dwa kabelki zlutował i doprowadził do minusa baterii, replika strzelałaby non stop bez naciśnięcia spustu, a prawdopodobnie przestawałaby strzelać po naciśnięciu spustu :D Choć to tylko teoria, bo w takim przypadku powstaje zwarcie i szlak może trafić zarówno styki, jak i batkę.

Edit: żeby dostać się do styków spustu wcale nie musisz rozbierać GB. Wystarczy że położysz go przed sobą tak, żeby dysza była po lewej stronie; pod nią masz miejsca przylutowania kabli - wystarczy że odkręcisz taki mały kawałeczek tworzywa i możesz odlutować przewody.

Edited by eMBeKa93
  • Create New...