gumcio16 Posted April 26, 2012 Report Share Posted April 26, 2012 Siemka! Z tych dwóch jak myślę nie wygórowanych firm która lepsza? http://asgshop.pl/sklep/produkt.php?id=2703 http://asgshop.pl/sklep/produkt.php?id=4098 Chodzi o lufę do repliki cm003 (G36c) Z góry dzięki za informacje! Link to post Share on other sites
butelka Posted April 26, 2012 Report Share Posted April 26, 2012 Ani jedna, ani druga. Obie są raczej słabe. Weź Guardera 6.02, lub Systemę 6.04. Link to post Share on other sites
Perski102 Posted April 26, 2012 Report Share Posted April 26, 2012 Z tych to raczej deep fire - chociaż szału nie ma . W podobnej cenie możesz miec guardera 6.02mm - to się opłaca . Link to post Share on other sites
Puchacz79 Posted April 26, 2012 Report Share Posted April 26, 2012 Tak jak koledzy napisali, bierz Guardera 6,02, nawet w poradniku LogaNa jest opisany jako godny polecenia w tej cenie. Link to post Share on other sites
gumcio16 Posted April 26, 2012 Author Report Share Posted April 26, 2012 Możecie podać jakiegoś linka? Za cholerę nigdzie nie mogę znaleźć sklepu. Link to post Share on other sites
Jankus Posted April 26, 2012 Report Share Posted April 26, 2012 (edited) Od wyboru do koloru Systema Guarder Edited April 26, 2012 by Jankus Link to post Share on other sites
Alexanderexis Posted April 26, 2012 Report Share Posted April 26, 2012 Radzę zainwestować w promyka, naprawdę warto. Link to post Share on other sites
Crusader Posted April 26, 2012 Report Share Posted April 26, 2012 Promyk jest adekwatnie droższy. Link to post Share on other sites
4Fiter Posted April 26, 2012 Report Share Posted April 26, 2012 (edited) Taka tam mała różnica jeszcze raz tyle .. Edited April 26, 2012 by 4Fiter Link to post Share on other sites
Lotnik1993 Posted April 26, 2012 Report Share Posted April 26, 2012 (edited) Droższy a niczym się nie wywyższa. Polecam guarder 6.02. Edited April 26, 2012 by arend Link to post Share on other sites
Alexanderexis Posted April 26, 2012 Report Share Posted April 26, 2012 droższy a niczym się nie wywyższa. Polecam guarder 6.02. Mam wrażenie, że mówimy o dwóch różnych "promykach", bo Ty chyba nigdy nie widziałeś tej lufy. Czy miałeś porównanie, czy po prostu bezszczelnie wygadujesz bzdury, nie mając pojęcia o czym piszesz? Warto dozbierać do promyka, różnica jest niesamowita, a po tych "z niższej półki" to ja w ogóle różnicy nie widziałem, nie mówiąc o ich "loterii". Dzisiaj wstawiłem promyka do mp5 i "zamieniła się w snajperke". :wink: Link to post Share on other sites
gumcio16 Posted April 26, 2012 Author Report Share Posted April 26, 2012 Jeżeli chodzi o te dwie firmy (system i guarder) to niestety nigdzie nie ma lufy o długości 247 mm;/ Link to post Share on other sites
Lotnik1993 Posted April 26, 2012 Report Share Posted April 26, 2012 A replika taka sama? Tak, M16A3 G&P. Link to post Share on other sites
OFF Posted April 26, 2012 Report Share Posted April 26, 2012 Jeżeli chodzi o te dwie firmy (system i guarder) to niestety nigdzie nie ma lufy o długości 247 mm;/ 280mm powinna pasować na styk. Alexanderexis : Co Ty wygadujesz..widać,że nigdy z lufą guardera nie miałeś do czynienia. Nie wprowadzaj ludzi w błąd. Link to post Share on other sites
Alexanderexis Posted April 26, 2012 Report Share Posted April 26, 2012 280mm powinna pasować na styk. Alexanderexis : Co Ty wygadujesz..widać,że nigdy z lufą guardera nie miałeś do czynienia. Nie wprowadzaj ludzi w błąd. A czy ja powiedziałem chociaż 1 słowo na temat guardera? Mówię, że lepiej dozbierać do promyka, bo różnica jest faktycznie zauważalna, ale jak ktoś próbuje mi powiedzieć, że guarder jest na równi z promykiem, lub nawet lepszy(?!), to widać, że w ogóle do czynienia z tymi lufami nie miał... Osobiście uważam, że lepiej jest wydać więcej i mieć już celną i bardzo wytrzymała lufę na lata, niż kupować 2 razy i przez ten czas nie być do końca zadowolonym. Link to post Share on other sites
gumcio16 Posted April 26, 2012 Author Report Share Posted April 26, 2012 280mm powinna pasować na styk. Alexanderexis : Co Ty wygadujesz..widać,że nigdy z lufą guardera nie miałeś do czynienia. Nie wprowadzaj ludzi w błąd. Powiadasz ,że jeśli poszukuję 247mm to 3,3cm nie zrobi różnicy? :) Link to post Share on other sites
OFF Posted April 26, 2012 Report Share Posted April 26, 2012 (edited) A czy ja powiedziałem chociaż 1 słowo na temat guardera? Mówię, że lepiej dozbierać do promyka, bo różnica jest faktycznie zauważalna, ale jak ktoś próbuje mi powiedzieć, że guarder jest na równi z promykiem, lub nawet lepszy(?!), to widać, że w ogóle do czynienia z tymi lufami nie miał... Osobiście uważam, że lepiej jest wydać więcej i mieć już celną i bardzo wytrzymała lufę na lata, niż kupować 2 razy i przez ten czas nie być do końca zadowolonym. Mówisz o lufach z "niższej półki" ,a teraz się tego wypierasz? Druga sprawa to taka,że te lufy kosztują tyle co prawie połowa repliki... już lepiej kupić lepszą replikę,w dodatku ciężko będzie dorwać taką,która długością będzie pasowała do gietki. Guarder nie jest na równi,ja tego nie mówię ,ale bardzo w tyle raczej nie jest i stosunek ceny do jakości itp. jest bardzo dobry,po prostu opłaca się i tyle. Nie każdy musi mieć snajperkę z repliki karabinu szturmowego.. Powiadasz ,że jeśli poszukuję 247mm to 3,3cm nie zrobi różnicy? :) Ta lufa co siedzi w g36 Cymy ma 270mm (według sklepu), jak kiedyś mierzyłem to 280 akurat na styk pasowało,ale już lufa chyba siedziała w tłumiku płomienia. Jeśli Ci to nie przeszkadza to śmiało możesz brać.Jak mi nie wierzysz to dla pewności zmierz sobie ile masz zapasu jeszcze ;) Edited April 26, 2012 by OFF Link to post Share on other sites
Alexanderexis Posted April 26, 2012 Report Share Posted April 26, 2012 Mówisz o lufach z "niższej półki" ,a teraz się tego wypierasz? Druga sprawa to taka,że te lufy kosztują tyle co prawie połowa repliki... już lepiej kupić lepszą replikę,w dodatku ciężko będzie dorwać taką,która długością będzie pasowała do gietki. Guarder nie jest na równi,ja tego nie mówię ,ale bardzo w tyle raczej nie jest i stosunek ceny do jakości itp. jest bardzo dobry,po prostu opłaca się i tyle. Nie każdy musi mieć snajperkę z repliki karabinu szturmowego.. Ta lufa co siedzi w g36 Cymy ma 270mm (według sklepu), jak kiedyś mierzyłem to 280 akurat na styk pasowało,ale już lufa chyba siedziała w tłumiku płomienia. Jeśli Ci to nie przeszkadza to śmiało możesz brać.Jak mi nie wierzysz to dla pewności zmierz sobie ile masz zapasu jeszcze ;) Po Twoim poście wynika, że promyk to strata pieniędzy i taka lufa w ogóle nie jest potrzebna. Szanuję Twój post, ale w ogóle z nim się nie zgadzam, nadal uważam, że warto dołożyć pieniądze i kupić tego promyka. Co do "niższej półki", chodziło mi o niższą półkę nie pod względem promyka, ale w ogóle większości "luf precyzyjnych". Guarder zły nie jest, sam miałem jednego w M4, ale jak ktoś porównuje taka lufę do promyka, bezszczelnie twierdząc, że jest jeszcze lepszy, to nie wiadomo, czy się śmiać, czy płakać. Link to post Share on other sites
gumcio16 Posted April 26, 2012 Author Report Share Posted April 26, 2012 Na pewno 270mm tudzież 280mm nie jest w wersji C (C to znaczy ta najkrótsza gienia). Ja mierzyłem i porównywałem ze sklepami i moja ma dokładnie 248mm Link to post Share on other sites
OFF Posted April 26, 2012 Report Share Posted April 26, 2012 Po Twoim poście wynika, że promyk to strata pieniędzy i taka lufa w ogóle nie jest potrzebna. Szanuję Twój post, ale w ogóle z nim się nie zgadzam, nadal uważam, że warto dołożyć pieniądze i kupić tego promyka. Co do "niższej półki", chodziło mi o niższą półkę nie pod względem promyka, ale w ogóle większości "luf precyzyjnych". Guarder zły nie jest, sam miałem jednego w M4, ale jak ktoś porównuje taka lufę do promyka, bezszczelnie twierdząc, że jest jeszcze lepszy, to nie wiadomo, czy się śmiać, czy płakać. Złe są Twoje dedukcje. Z mojego postu wynika co najwyżej ,że nie każdy potrzebuje mieć "snajperkę" z repliki karabinu szturmowego,kiedy można za połowę ceny takiej lufy kupić coś innego,coś dobrego i w dodatku coś co się dobrze sprawdzi w połączeniu z dobrą gumką. No,ale jak ktoś ma kasę i ma taką ochotę na kupno lufy za taką kasę to czemu nie ;) gumcio16 : na pewno się nie mieści? Kiedyś pisałem do krakmanów i mówili,że się zmieści :/ na sklepie podali długość lufy 270mm,a na gunfire 265 ma niby. Z ciekawości chyba sam swoją lufę sprawdzę. Link to post Share on other sites
darekk Posted April 26, 2012 Report Share Posted April 26, 2012 Ja nie mam dużego doświadczenia z lufami , ale mogę ci powiedzieć na temat Prometheusa że wart jest tych pieniędzy . Ostatnio wstawiłem go do Wella Warriora bez komory PDI i efekt jest taki że kulka za każdym razem wylatuje z lufy w ten sam punkt . Później skręca bo gumka ją źle podkręca . Ze stokowej lufy od razu wylatywała krzywo . Na twoim miejscu wziął bym dłuższa lufę i tłumik. Będziesz miał lepsze skupienie i karabin będzie ładniej wyglądał . :biggrin: Link to post Share on other sites
OFF Posted April 26, 2012 Report Share Posted April 26, 2012 (edited) Długość lufy nie ma znaczenia akurat w tym wypadku. W dodatku generuje niepotrzebny koszt w postaci kupna tłumika dźwieku,chociaż czasem wystarczy tłumik płomienia inny. Edited April 26, 2012 by OFF Link to post Share on other sites
Alexanderexis Posted April 26, 2012 Report Share Posted April 26, 2012 Złe są Twoje dedukcje. Z mojego postu wynika co najwyżej ,że nie każdy potrzebuje mieć "snajperkę" z repliki karabinu szturmowego,kiedy można za połowę ceny takiej lufy kupić coś innego,coś dobrego i w dodatku coś co się dobrze sprawdzi w połączeniu z dobrą gumką. No,ale jak ktoś ma kasę i ma taką ochotę na kupno lufy za taką kasę to czemu nie ;) gumcio16 : na pewno się nie mieści? Kiedyś pisałem do krakmanów i mówili,że się zmieści :/ na sklepie podali długość lufy 270mm,a na gunfire 265 ma niby. Z ciekawości chyba sam swoją lufę sprawdzę. Uważam, że to zależy od stylu rozgrywki. Jak ktoś strzela na prawo i lewo, to mu żadna lufa nie jest potrzebna, co najwyżej jakaś "rurka". Jak ktoś bardziej nie liczy na szczęście, tylko na celności, uważam, że dobra lufa to podstawa. (nie mówie, że guarder to zła lufa!) Może jednak swojej lufy lepiej nie sprawdzaj. (chyba, że źle coś przeczytałem) ;) Link to post Share on other sites
Dybcio Posted August 15, 2015 Report Share Posted August 15, 2015 Przepraszam, że odkopuję, ale nie chciałem zakładać nowego wątku. Czy ta lufa będzie dobra do tego modelu (g36c jg) ? http://azteko.pl/madbull-lufa-precyzyjna-603-black-python-247mm-g36c-p90-p-470.html Link to post Share on other sites
zbojcerz_hegemon Posted August 15, 2015 Report Share Posted August 15, 2015 (edited) Nie miałem nigdy G-36C od JG, ale z opisu wydaje mi się, że powinna. Ja zazwyczaj robię tak: demontuję, mierzę i mam 100% pewność. Edited August 15, 2015 by zbojcerz_hegemon Link to post Share on other sites
Recommended Posts