zjadaczmandarynek Posted April 28, 2012 Report Share Posted April 28, 2012 Witam, świeżym pasjonatem airsoftu. Bardzo mi sie podoba replika karabinu LR 300 i chciałbym ją kupić. W moim mieście grane są tylko eventy CQB, ale na CQB ma za dużą moc (420FPS). Czy jest jakaś możliwość zmniejszenia tej mocy do 350 FPS? Link to post Share on other sites
Matison Posted April 28, 2012 Report Share Posted April 28, 2012 (edited) Zmiana sprężyny na M100. Możesz się spytać czy sklep ci to zrobi, pewnie będziesz musiał dodatkowo zakupić M100 i będziesz miał również stockową osobno. Edited April 28, 2012 by Matison Link to post Share on other sites
morf420 Posted May 5, 2012 Report Share Posted May 5, 2012 Tak jak powiedział kolega , zmień sprężyna na słabszą m100/90 albo po prostu używaj cięższych kulek Link to post Share on other sites
Attero Posted May 5, 2012 Report Share Posted May 5, 2012 Tak jak powiedział kolega , zmień sprężyna na słabszą m100/90 albo po prostu używaj cięższych kulek Używając cięższych kulek zmniejszy prędkość początkową ale energia kulki pozostanie taka sama :x . Link to post Share on other sites
HeeL Posted May 5, 2012 Report Share Posted May 5, 2012 A znacie jakieś inne sposoby obniżenia FPS? Bez rozkładania GB? Tak się podepnę pod temat ;) Link to post Share on other sites
wiciok Posted May 5, 2012 Report Share Posted May 5, 2012 Rozszczelnienie repliki. Link to post Share on other sites
ST1TCH Posted May 5, 2012 Report Share Posted May 5, 2012 Na obniżenie fps'ów wpłynie zmiana kulek na cięższe, lecz ENERGIA POZOSTANIE PRAKTYCZNIE TA SAMA. A co do rozszczelnienia repliki, faktycznie prosił bym o przedstawienie tego patentu, który pewnie nie zadziała pozytywnie i po co komu w ogóle rozszczelniona replika, jak wymiana sprężyny dla zielonego to max 10min. roboty. Wymiana sprężyny na słabszą pozytywnie wpłynie na żywotność gb a to całe "rozszczelnienie" i tak podda gb takim samym obciążeniom. Jaki wniosek...wymień sprężynę na słabszą i ciesz się swoją repliką przez lata. Link to post Share on other sites
grzesio93 Posted May 5, 2012 Report Share Posted May 5, 2012 Na obniżenie fps'ów wpłynie zmiana kulek na cięższe, lecz ENERGIA POZOSTANIE PRAKTYCZNIE TA SAMA. A co do rozszczelnienia repliki, faktycznie prosił bym o przedstawienie tego patentu, który pewnie nie zadziała pozytywnie i po co komu w ogóle rozszczelniona replika, jak wymiana sprężyny dla zielonego to max 10min. roboty. Wymiana sprężyny na słabszą pozytywnie wpłynie na żywotność gb a to całe "rozszczelnienie" i tak podda gb takim samym obciążeniom. Jaki wniosek...wymień sprężynę na słabszą i ciesz się swoją repliką przez lata. Mhm energia albo zostanie taka sama albo nawet się zwiększy, rozszczelnienie repliki zwiększy naprężenia, wymiana sprężyny ok... ale nie 10 minut, pozatym trzeba pamiętać żeby konfiguracji podkładek przynajmniej nie przestawić no i reszta ok :P Link to post Share on other sites
ST1TCH Posted May 5, 2012 Report Share Posted May 5, 2012 Proszę cię, pamiętam swój pierwszy gb i jego rozkładanie... nie ma co polemizować, dla jednego to co czyha w środku gb to istna magia ale wymiana sprężyny to nie problem. O podkładki nie ma się co martwić w chińczykach trzymają się dobrze na smarze. Link to post Share on other sites
Akkenoth Posted May 6, 2012 Report Share Posted May 6, 2012 Ale jak już rozkłada, to by choćby tenże smar wyczyścił, boż to morderstwo dla gearboxa chyba gorsze niż tego smaru niedomiar... No i chińskie podkładkowanie nie stoi na wysokim poziomie ;) A z tego się robi cały solidny przegląd zerowy... Najlepiej, jak to Matison zauważył w drugim poście, kupić w sklepie z dobrym serwisem i poprosić o wymianę sprężyny na miejscu. Jeszcze odnośnie sklepu - na ile możesz, omijaj airsoftguns (a jak ognia unikaj airsoftextreme i gunsportu - dlaczego? znajdziesz na forum). Link to post Share on other sites
grzesio93 Posted May 6, 2012 Report Share Posted May 6, 2012 Jeszcze odnośnie sklepu - na ile możesz, omijaj airsoftguns Wytłumacz dlaczego sklep którego właścicielem jest właściciel gunfire, ma być unikany? W sumie wszystko jedno bo system punktów jest przeniesiony na gunfire. Link to post Share on other sites
Akkenoth Posted May 6, 2012 Report Share Posted May 6, 2012 Oj, racja, pardon, miałem na myśli airsoftguns sprzed kilku lat, kiedy to paru moich kolegów odważyło się na robienie tam zakupów. Przejrzałem kilka ostatnich postów w temacie o nich i rzeczywiście ostatnio sporo się zmieniło na plus. Ale gunfire chyba nie jest właścicielem, tylko głównym dostawcą. No i dalej mam jakąś awersję do serwisu w sklepie, który sprzedaje plastikowe bazarówki... Może niesłuszną, ale mam ;) Link to post Share on other sites
morf420 Posted May 6, 2012 Report Share Posted May 6, 2012 hmmm... a lekkie nadpiłowanie dyszy nie zmniejszy fps? spowoduje to dość spora nieszczelność sposób BEZ ROZBIERANIA GB . ;) OFC nic nie doradzam tylko sugeruję . nie próbowałem nie wiem ale wydaje mi się że zadziałało by Link to post Share on other sites
Akkenoth Posted May 6, 2012 Report Share Posted May 6, 2012 Ale zwiększy też rozrzut fps, a tym samym zmniejszy powtarzalność strzału - a tego nikt nie chce ;) Repliki jeszcze nie kupił (jak rozumiem), więc kupno z wymianą sprężyny w sklepie jest chyba najlepszą opcją. Link to post Share on other sites
Recommended Posts