Nitro Posted June 10, 2012 Report Share Posted June 10, 2012 Na armyworld były molle w oliwce. Link to post Share on other sites
Zuko0 Posted June 10, 2012 Report Share Posted June 10, 2012 Ja się zastanawiam, po co polecacie mu kamizelki w dupę piasek i szpadelek mocne i w które trzeba zainwestować w ładownice, jak może chłopak chce się tylko niedzielnie postrzelać i wystarczy mu ACM? A ja ci polecę DMV polskie, i te brytyjskie coś wysiada. Link to post Share on other sites
wiciok Posted June 10, 2012 Report Share Posted June 10, 2012 Tę w Alicji? Ale to będzie oznaczało niewielką ładowność. I poza ładownicami na 2 magazynki do MP5 (albo Uzi, nie pamiętam) na Vest.pl innych nie widziałem, czyli znów bawienie się w customy. Bo tej nowszej (w Molle) przyznam, że tak tanio nie widziałem. Ale i tak - Gieniu chesta szuka, nie kamizelki. Tę nową - w molle, opartą na siatce. 35zł, sprawdzałem przed chwilą. W innym sklepie za 45zł. Było też kilka sztuk w oliwce po 65zł, ale wyszły. Link to post Share on other sites
HellMaker666 Posted June 10, 2012 Report Share Posted June 10, 2012 DMV? Powiedz, z ilu schodów spadłeś i o ile uderzyłeś przy okazji głową. Link to post Share on other sites
Errhile Posted June 10, 2012 Report Share Posted June 10, 2012 (edited) Fiu, fiu, 35zł? Dzięki :happy: dobrze wiedzieć. Toż prawie że darmo dają - a sprzęt solidny. ...jaka szkoda, że taka kamizela nie jest mi absolutnie do niczego potrzebna :happy: Edited June 10, 2012 by Errhile Link to post Share on other sites
Gieniu Posted June 10, 2012 Report Share Posted June 10, 2012 (edited) http://pstacticalgear.istore.pl/pl/panel-piersiowy-amunicyjny.html - trochę podobny przedział cenowy,możesz poprosić o jakąś przeróbkę jak coś lub inne ładownice. Tylko trochę trzeba wtedy poczekać na taką kamizelkę. Też miałem kamizelkę mil-teca,ale po pół roku zaczynała się lekko pruć już,a klamry i zamek były już popękane,po prostu żadna rewelacja,lepiej oszczędzić i kupić coś lepszego lub z demobilu. Mnie akurat interesuje kamizelka modułowa, ale widzę że i takie posiadają. Także widzę że jest jakaś alternatywa, dzięki za naprowadzenia :maniak_OK: Do 200zł najlepiej jest kupić chyba LBV mam jednego i jestem zadowolony, zawsze można na pasie LC2 lub 3 które są zazwyczaj razem z kamizelką zawiesić ten sam szpej co na ALICE i to zawsze oryginalny solidne sprzęt. LBV mi zupełnie nie podchodzi, zresztą szukam czegoś w molle'ach Gieniu - obawiam się, że w granicach 120zł ciężko Ci będzie coś sensownego znaleźć. Za 50-60zł na Allegro można (czasem) trafić na brytyjskie chesty od PLCE: pancerne, ale jakby trochę się zestarzały moralnie. No i modułowej budowy nie mają. Są dość popularne, więc na pewno znajdziesz taki wśród kolegów i będziesz mógł pożyczyć do przymiarki :) to się dowiesz, czy Ci to odpowiada w ogóle. 120zł to nie jakaś sztywna granica do przekroczenia, powiedzmy że do 200PLN mogę wyłożyć na jakąś sensownego chesta :maniak_OK: Brytyjskie chesty w ogóle mi nie odpowiadają, poza tym nie spełniają jednych z głównych założeń - nie są w olivie i nie mają molle'ów :icon_confused3: Ja bym wziął kamizelkę holenderską. W zależności od stanu 35/65zł. Zasadniczo są w DPMie, ale widziałem niedawno w oliwce za 65zł. Widziałem te kamizelki, w ostateczności jeśli nie uda mi się znaleźć jakiegoś chesta pewnie skończy się właśnie na tej kamizelce :maniak_OK: Ja się zastanawiam, po co polecacie mu kamizelki w dupę piasek i szpadelek mocne i w które trzeba zainwestować w ładownice, jak może chłopak chce się tylko niedzielnie postrzelać i wystarczy mu ACM? A ja ci polecę DMV polskie, i te brytyjskie coś wysiada. Strzelam faktycznie od święta, ale chcę zainwestować w kamizelkę raz a porządnie, stąd wolałbym ominąć firmy które nie mają najlepszej opinii jeśli chodzi o wykonanie, jakość czy wygodę noszenia... Polski DMV odpada, nie ma molle'i, nie jest chestem i nie jest w olivie :maniak_jezyk2: BTW są u nas na wmasg.pl osoby które robią na zamówienie oporządzenie. Ktoś może orientuje się ile średnio mogło by kosztować zamówienie chesta u takiego "magika". Ewentualnie, może ktoś mógłby mi wskazać kto by mi takiego chesta zrobił? Edited June 10, 2012 by Gieniu Link to post Share on other sites
Errhile Posted June 10, 2012 Report Share Posted June 10, 2012 Osobiście używam w tej chwili czegoś dość podobnego: mini chest-rig i każdy krawiec uszyje Ci toto z palcem w nosie, bo konstrukcja jest prosta jak drut. Względnie, jeśli małe, coś takiego. Znów - niemal każdy krawiec ma w ofercie jakąś zieloną cordurę (a czy to precyzyjnie będzie Olive Green, Olive Drab, Nato Olive, Ranger Green, Army Green... a jeden czort!). Gdybym miał MP5 a nie P90, to zmieścił bym sześć magazynków (zamiast czterech), radio i opatrunek... tak, na mini-cheście. Reszta na pasie (pistolet, zrzutówka, zapasowy mag do pistoletu, latarka, apteczka) i w plecaku (woda i cokolwiek jeszcze akurat potrzeba). Link to post Share on other sites
Gieniu Posted June 10, 2012 Report Share Posted June 10, 2012 Póki co, tym co najbardziej mi odpowiada jest chyba chest Condor'a Zastanawiam się tylko czy pomieszczą mi się bez problemu w tych ładownicach magazynki do akms'a :zastanawia: Link to post Share on other sites
Kuba Posted June 10, 2012 Report Share Posted June 10, 2012 A pomyślałeś o wysłaniu maila z tym zapytaniem, do sklepu? Link to post Share on other sites
Gieniu Posted June 10, 2012 Report Share Posted June 10, 2012 Pomyślałem, wysłałem, ale odpowiedź pewnie będzie jutro... Link to post Share on other sites
SzymonPolska Posted February 24, 2015 Report Share Posted February 24, 2015 Ahhhh, nie bd tworzył nowego tematu bo zaraz zostanie zamknięty, więc zabawiłęm się w archeologa i napisałem tu, chodzi o coś podobnego jak chest - plate z bokami w molle. Jakieś propozycje? Link to post Share on other sites
OFF Posted February 24, 2015 Report Share Posted February 24, 2015 Ahhhh, nie bd tworzył nowego tematu bo zaraz zostanie zamknięty, więc zabawiłęm się w archeologa i napisałem tu, chodzi o coś podobnego jak chest - plate z bokami w molle. Jakieś propozycje? Zapoznaj się z regulaminem, za następny post/temat niezgodny z zasadami panującymi na forum dostaniesz krótki urlop. Link to post Share on other sites
Recommended Posts