Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

M4A1 czyli... BI-3681M vs. AGM031!

Która z tych replik?  

19 members have voted

1. 1. BI-3681M czy AGM031?

Recommended Posts

Witam serdecznie. Strzelam się od 3 tygodni i chciałbym zakupić swoją pierwszą replikę. Jako, że w ekipie, do której mam zaszczyt należeć istnieje standaryzacja to jestem proszony o zakup repliki "amerykańskiej". Miałem na myśli G36, H&K 416 (wiem to Niemieckie giwery, ale amerykanie również ich używają) oraz M4A1. Mam na wydanie 600zł. Z tej ostatniej kategorii (M4A1) wybrałem dwa chińskie modele, które są (na forach i w sklepach typu GunFire/Zbrojownia) chwalone. Pytam dlatego, że zdania są podzielone i ostatecznie i bezapelacyjnie mało kto jest w stanie mi doradzić, którą z tych dwóch replik wybrać. Modele, o których mowa to:

* BI-3681M (580zł)

http://zbrojownia.linuxpl.com/product_info.php?products_id=528

* AGM 031 (585zł)

http://zbrojownia.linuxpl.com/product_info.php?products_id=946

Według "Zbrojowni" oczywistym wyborem byłby AGM gdyż jest bardziej wzmocniony w środku i ma więcej FPS. Z drugiej strony ludzie często odradzają tę firmę bardziej polecając już BOYI. Pozdrawiam i czekam na odpowiedzi. Rady co do innych replik też są mile widziane :D

Dziękuję za szybką odpowiedź. Otóż widzisz gewer12 myślałem już nad PJ4A1, ale raz, że przekracza moje fundusze (mam 600zł), dwa, że ma krótszą lufę wewnętrzną i mniejszą wagę od tych replik a trzy, że ma aż 450 FPS (jest to za dużo dla początkującego strzelca jak ja) a nie chciałbym w trakcie szkolenia zrobić nikomu krzywdy. Do reszty proszę o polecenie jakiś replik I klasy do 600zł. Wydaje mi się, że za tyle nawet używanej nie kupię. Poza tym ma to być moja pierwsza replika. Czy nie spisywałaby się lepiej nowa?

Jeżeli pierwsza to używanej nie kupuj (chyba ,że umiesz grzebać w gearboxach ) . Co do lufy ,lufa krótka czy długa zasięgu nie zmieni i na nic nie wpływa , po twojej wypowiedzi wnioskuję ,że jesteś odpowiedzialną osobą ,więc jeżeli będziesz uważał to nikomu nic nie zrobisz tą repliką .

Wszyscy jadą tu po AGMie, a znam dwie osoby, które miały te repliki, jeden władował tam M135 Elementa, drugi M140 Guardera i śmigały... bezawaryjnie.

Mkę Boyi miałem, fajna z wyglądu, fajnie leży w łapach ale mała moc w stocku.

Brałbym jednak Boyi, jak sypnie się w środku to chociaż masz fajnie wyglądającego gnata z zewnątrz ;).

Dziękuję za dalsze odpowiedzi. Z tego co wiem, Attero, ludzie z reguły do stock'owych replik najpierw pakują lufy precyzyjne, silikonowe gumki HU, a dopiero potem myślą o czymś więcej. Ja tuningu nie planuję, dlatego replika w stock'u musi mi wystarczyć. Zastanawiam się teraz nad trzema egzemplarzami... Wachlarz wyboru zamiast maleć poszerza się. Czekam na dalsze rady i wypowiedzi. Mile widziane osoby posiadające wymienione repliki :biggrin:

Dziękuję za dalsze odpowiedzi. Z tego co wiem, Attero, ludzie z reguły do stock'owych replik najpierw pakują lufy precyzyjne, silikonowe gumki HU, a dopiero potem myślą o czymś więcej.

W większości przypadków jest dokładnie odwrotnie... A powinno być, właśnie tak, jak mówisz.

Kolega miał M16 AGM i wcale nie było złe, a jego brat ma teraz właśnie tę emkę boja. AGM zrobił na mnie lepsze wrażenie, przynajmniej pod względem wykonania i wyglądu. Jak by było z osiągami, to nie wiem.

AGM mimo iż ma więcej wzmocnionych części ma również jeden poważny minus. Jego komora Hop-Up nie jest metalowa w przeciwieństwie do podanej repliki BOYI. Wiadomo, że te 20-30 FPS przewagi mógłbym przeboleć tym bardziej, że będzie to moja pierwsza replika. Opieram się jednak jedynie na wiedzy teoretycznej - wyczytanej na stronach. Jak dotąd nie wypowiedział się nikt kto ma jedną z tych replik. Na takie osoby będę czekał :icon_biggrin:

Dziękuję za dalsze odpowiedzi. Z tego co wiem, Attero, ludzie z reguły do stock'owych replik najpierw pakują lufy precyzyjne, silikonowe gumki HU, a dopiero potem myślą o czymś więcej. Ja tuningu nie planuję, dlatego replika w stock'u musi mi wystarczyć. Zastanawiam się teraz nad trzema egzemplarzami... Wachlarz wyboru zamiast maleć poszerza się. Czekam na dalsze rady i wypowiedzi. Mile widziane osoby posiadające wymienione repliki :biggrin:

To że ktoś z mojego, lokalnego środowiska pakuje od razu mocne sprężyny do gnata to nie moja wina, sam strzelam ze stocka z wymienioną gumką HU ;) .

Co do zaproponowanego już PJ4A1 to znalazłem model PJ4 RIS, który jest droższy o zaledwie 10zł a o wiele lepiej obdarowany przez los. Link podaję niżej:

http://www.taiwangun.com/karabiny-szturmowe-aeg/pj4-ris-p-j.html

Jakby ktoś natknął się na sklep, gdzie ten model jest w sprzedaży proszę o cynk, bo z chęcią bym się mu bliżej przyjrzał. Oczywiście najlepiej aby był w magazynie, bo w Taiwanie już nie mają. Co więcej fajnie by było posłuchać opinii ludzi, którzy używają PJ4A1 RIS. Pozdrawiam i czekam na odzew

• 2 weeks later...
  • 4 months later...