maciello1992 Posted May 19, 2012 Report Share Posted May 19, 2012 Witam! Mam pytanko odnośnie tego, które z tych butów byłyby najlepsze(nie będę ich katował ani stał po kilka minut w wodzie): http://www.gromtrade.pl/product-pol-480-Buty-Belleville-790-Gore-tex-demobil.html http://www.gromtrade.pl/product-pol-483-Buty-us-army-Gore-tex-Mc-Rae-FootWear-demobil.html http://www.gromtrade.pl/product-pol-151-Buty-Magnum-Classic.html Byłbym bardzo wdzięczny za szybką odpowiedź. Quote Link to post Share on other sites
wiciok Posted May 19, 2012 Report Share Posted May 19, 2012 Ja bym nie kupił żadnych. Magnumy są mało wytrzymałe, a reszta to buty używane. Quote Link to post Share on other sites
Powała Posted May 19, 2012 Report Share Posted May 19, 2012 (edited) Moim skromnym zdaniem z tych trzech, w rachubę wchodzą tylko "Magnum". A właściwie żadne. Dobre buty, to niestety większy wydatek: - HAIX 2005, - GROM, taniej się nie da. Edited May 19, 2012 by Powała Quote Link to post Share on other sites
Hatch Posted May 19, 2012 Report Share Posted May 19, 2012 Da się. 3 rok latam w desantach za 150zł Quote Link to post Share on other sites
Didi Posted May 19, 2012 Report Share Posted May 19, 2012 Da się. 3 rok latam w desantach za 150zł Co z tego, że taniej, skoro mniej wygodnie? Quote Link to post Share on other sites
wiciok Posted May 19, 2012 Report Share Posted May 19, 2012 (edited) Z desantami jest tak jak z emkami boyia. Jednemu wszystko śmiga, dziesięciu jakoś chodzi i wydaje im się, że jest rewelacyjnie, a kolejnym 3 wszystko się sypie... PS. Trampki są jeszcze tańsze... Edited May 19, 2012 by wiciok Quote Link to post Share on other sites
Didi Posted May 19, 2012 Report Share Posted May 19, 2012 Z desantami jest tak jak z emkami boyia. Jednemu wszystko śmiga, dziesięciu jakoś chodzi i wydaje im się, że jest rewelacyjnie, a kolejnym 3 wszystko się sypie... PS. Trampki są jeszcze tańsze... O tej rewelacyjności zazwyczaj mówią osoby, które miały tylko desanty. Quote Link to post Share on other sites
Powała Posted May 19, 2012 Report Share Posted May 19, 2012 (edited) (...)PS. Trampki są jeszcze tańsze... Tenisówki jeszcze tańsze, a japonki to już rewelacja... :hahaha: Edited May 19, 2012 by Powała Quote Link to post Share on other sites
maciello1992 Posted May 20, 2012 Author Report Share Posted May 20, 2012 (edited) To może te : http://www.gromtrade.pl/product-pol-150-Buty-Belleville-790-G.html Bo czytałem że te beleville są dobre a tutaj znalazłem nowe Ale jak dla mnie to mogą być buty używane, mnie to tam nie przeszkadza. Edited May 20, 2012 by maciello1992 Quote Link to post Share on other sites
ZuBeR Posted May 20, 2012 Report Share Posted May 20, 2012 Belki nie są złe, użytkownicy raczej je chwalą. Używane buty mają to do siebie, że ułożyły się pod konkretną stopę, a ludzie mają bardzo różną budowę nóg. Dodatkowo, jeśli ktoś nie sznurował należycie butów mogą być w niektórych miejscach przetarte. Quote Link to post Share on other sites
maciello1992 Posted May 20, 2012 Author Report Share Posted May 20, 2012 (edited) Belki nie są złe, użytkownicy raczej je chwalą. Używane buty mają to do siebie, że ułożyły się pod konkretną stopę, a ludzie mają bardzo różną budowę nóg. Dodatkowo, jeśli ktoś nie sznurował należycie butów mogą być w niektórych miejscach przetarte. To jakie inne buty byście proponowali załóżmy do 200-250zł (mogą być używane). Edited May 20, 2012 by arend Quote Link to post Share on other sites
Powała Posted May 20, 2012 Report Share Posted May 20, 2012 (edited) To jakie inne buty byście proponowali załóżmy do 200-250zł (mogą być używane) Używane HAIX 2005, takie noszę osobiście, nie mam zastrzeżeń. Używałem ich też na co dzień w ostatnią zimę podczas mrozów, jedyne zastrzeżenie, to są nieco śliskie na lodzie i ubitym śniegu, ale nie bardziej niż standardowe "kozaki". Edited May 20, 2012 by Powała Quote Link to post Share on other sites
maciello1992 Posted May 20, 2012 Author Report Share Posted May 20, 2012 (edited) Używane HAIX 2005, takie noszę osobiście, nie mam zastrzeżeń. Używałem ich też na co dzień w ostatnią zimę podczas mrozów, jedyne zastrzeżenie, to są nieco śliskie na lodzie i ubitym śniegu, ale nie bardziej niż standardowe "kozaki". Powała patrzĘ na nie od jakiegoś czasu i cały czas nie ma rozmiaru :( Edited May 20, 2012 by arend Quote Link to post Share on other sites
maciello1992 Posted May 20, 2012 Author Report Share Posted May 20, 2012 (edited) Sorry za post pod postem ale nie mogłem edytować. Czyli które najlepiej wziąć: nowe belki, GROM-y czy używane haixy?? Edited May 20, 2012 by maciello1992 Quote Link to post Share on other sites
Andzia Posted May 20, 2012 Report Share Posted May 20, 2012 Jako były użytkownik gromów, z całego serca je polecę. Wytrzymały mi 3 lata. Quote Link to post Share on other sites
arend Posted May 20, 2012 Report Share Posted May 20, 2012 Osobiście odradzę Ci kupowanie używanych butów. Używane buty to dyskomfort w chodzeniu i możliwość złapania grzybicy (mało wierzę w te niby rewelacyjne metody dezynfekcji buta). Drugą sprawą że akurat buty jak okulary muszą być dobre. Zapewni Ci to komfort użytkowania na długie lata (dalej chodzę w sześcioletnich Haixach p9). Quote Link to post Share on other sites
maciello1992 Posted May 20, 2012 Author Report Share Posted May 20, 2012 Osobiście odradzę Ci kupowanie używanych butów. Używane buty to dyskomfort w chodzeniu i możliwość złapania grzybicy (mało wierzę w te niby rewelacyjne metody dezynfekcji buta). Drugą sprawą że akurat buty jak okulary muszą być dobre. Zapewni Ci to komfort użytkowania na długie lata (dalej chodzę w sześcioletnich Haixach p9). Arend apropo używanych butów to prawie połowa mojego teamu ma używane i jeszcze żaden nie złapał grzybicy :) Quote Link to post Share on other sites
arend Posted May 20, 2012 Report Share Posted May 20, 2012 Przecież Ci nie zabraniam kupna używek. Chcesz to kup. Ja odradzam. Quote Link to post Share on other sites
maciello1992 Posted May 20, 2012 Author Report Share Posted May 20, 2012 (edited) Czyli lepiej kupić gromy , belleville 390 czy te belleville 790 ? Edited May 20, 2012 by arend Quote Link to post Share on other sites
Andzia Posted May 20, 2012 Report Share Posted May 20, 2012 Powtórzę, polecam gromy. 3 lata bez żadnego(!) obtarcia. Belków nigdy na oczy nie widziałem. Quote Link to post Share on other sites
luis Posted May 20, 2012 Report Share Posted May 20, 2012 (edited) Buty używane - błąd! Każdy inaczej chodzi i inaczej but pracuje, inaczej stopa układa się w środku buta itd., kupowanie używanych butów to wg mnie jak kupowanie używanych szczoteczek do zębów :bialaflaga: . Nie ma co oszczędzać ani na ochronie oczu, ani na butach!. Niestety magnum, to lipa. Może warto odłożyć nieco kasy i kupić buty nie stricte wojskowe, a trekkingowe http://8a.pl/buty-trekkingowe-wysokie/zamberlan-scout-gt Edited May 20, 2012 by luis Quote Link to post Share on other sites
HaryWalker Posted May 22, 2012 Report Share Posted May 22, 2012 Może się nie znam. Może to błąd. Ale latam w kopiach Jungle Bootsów od Mil-Teca za 150zł i jakoś narzekać nie mam na co. http://armyworld.pl/product-pol-1781-Nowe-Buty-US-Jungle-Boots-Oryginal.html tu nawet oryginały za 160. Quote Link to post Share on other sites
maciello1992 Posted May 23, 2012 Author Report Share Posted May 23, 2012 Czyli podsumowując: polecacie kupić nowe buty. CZyli które mam kupić bo już się pogubiłem? Narazie nie mam za dużo kasy (200-250) więc ostatecznie co polecacie w tej cenie? Quote Link to post Share on other sites
Powała Posted May 23, 2012 Report Share Posted May 23, 2012 (edited) Czyli podsumowując: polecacie kupić nowe buty. CZyli które mam kupić bo już się pogubiłem? Narazie nie mam za dużo kasy (200-250) więc ostatecznie co polecacie w tej cenie? Jeśli nadal nie ma Twojego rozmiaru HAIX-ów, to kup GROM-Protektor, nie będziesz żałował. Edited May 23, 2012 by Powała Quote Link to post Share on other sites
kjujiczek Posted May 23, 2012 Report Share Posted May 23, 2012 Może się nie znam. Może to błąd. Ale latam w kopiach Jungle Bootsów od Mil-Teca za 150zł i jakoś narzekać nie mam na co.http://armyworld.pl/...s-Oryginal.html tu nawet oryginały za 160. Oryginalne są za 400zł.Chyba że te są używane. Mil teci są klejone więc czekaj aż je zamoczysz i ci puści klej. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts