Michal_g Posted May 21, 2012 Report Share Posted May 21, 2012 Moje oliwkowe BDU od Helikona dożywają swoich dni po kilku latach użytkowania, pora pomyśleć o czymś nowym. A że moja znajomość spodni wojskowych i zbliżonych zatrzymała się na M-65, BDU i paru wersjach polskich US-ów więc proszę o radę co kupić przy podanych założeniach: - spodnie w teren i do miasta, sezon od wiosny do jesieni - kolor oliwkowy - im więcej kieszeni tym lepiej - rozporek zapinany na zamek (dlatego nie kupię kolejnej pary BDU) - materiał zbliżony do Helikonowego NYCO z BDU (50% bawełna 50% sztucznego), ripstop absolutnie odpada, M-65 mają trochę za gruby materiał - cena do 150 zł - nowe Proszę nie pisać rad typu "za te same pieniądze lepsze używane kontrakty", czcicieli ripstopów też proszę o powstrzymanie się od zachwalania ich zalet. Quote Link to post Share on other sites
OFF Posted May 21, 2012 Report Share Posted May 21, 2012 Spróbuj poszukać czegoś z 5.11 ,ja swoje dorwałem 1,5 roku temu jakoś za 149zł ,tylko teraz coś w sklepach są po ponad 200,ale poszukaj. Może znajdziesz taniej jeszcze gdzieś ;) Quote Link to post Share on other sites
MoreLike Posted May 21, 2012 Report Share Posted May 21, 2012 (edited) Propper Tactical Canvas. Z tym, że w specu oliwkowe są niedostępne, a google na pierwszy rzut oka nie znajduje w Polsce nigdzie. http://www.specshop.pl/product_info.php?cPath=50_61&products_id=8781&name=Propper_-_Spodnie_Tactical_Canvas_-_Zielony_-_Olive#!prettyPhoto tylko z teflonem :rolleyes: Edited May 21, 2012 by MoreLike Quote Link to post Share on other sites
Michal_g Posted May 22, 2012 Author Report Share Posted May 22, 2012 Propper Tactical Canvas. Z tym, że w specu oliwkowe są niedostępne, a google na pierwszy rzut oka nie znajduje w Polsce nigdzie. http://www.specshop.pl/product_info.php?cPath=50_61&products_id=8781&name=Propper_-_Spodnie_Tactical_Canvas_-_Zielony_-_Olive#!prettyPhoto tylko z teflonem :rolleyes: Skład dość marny, poliester 65% 35% bawełny. Miałem kiedyś spodnie produkcji MFH z takim składem, wykończyć się można było w wyższych temperaturach. Quote Link to post Share on other sites
Wukasz Posted May 22, 2012 Report Share Posted May 22, 2012 Materiał materiałowi nie równy. Nie znam spodni Proppera ale o ile to nie chińszczyzna (jak MFH) to taki skład surowcowy na nic nie wskazuje. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts