dyniadh Posted May 31, 2012 Report Share Posted May 31, 2012 Witam , nie będę już przeciągać. Jestem zdecydowany na G36K [JG0738] ze Zbrojowni, ponieważ jest na przecenie. Chciałbym się upewnić czy to dobry wybór, i nie będę musiał od razu zmieniać jakiś tam rzeczy typu gumka hop-up itp. ??? Dzięki za wytrwałość ;) Quote Link to post Share on other sites
Powała Posted May 31, 2012 Report Share Posted May 31, 2012 (edited) Tak, dobry wybór. :maniak_OK: PS. Zmiana gumki na "przezroczystą" Guardera (wydatek minimalny) byłaby wskazana, ale nie jest absolutnie niezbędna. Edited May 31, 2012 by Powała Quote Link to post Share on other sites
dyniadh Posted May 31, 2012 Author Report Share Posted May 31, 2012 (edited) A ciężko się to zmienia ? Używanie karabinu zacznę dopiero we wakacje, więc mogę dokupić ew. za miesiąc, ponieważ na wszystko mi pieniędzy nie starczy. Na początek G36K i łądowarka Imax b6 Edited May 31, 2012 by arend Quote Link to post Share on other sites
Powała Posted May 31, 2012 Report Share Posted May 31, 2012 Spokojnie, w ciepłym okresie letnim możesz bez problemów używać repliki na stokowej gumce. Pamiętaj, że poza tym co napisaleś, musisz kupić też co najmniej okulary!!! Quote Link to post Share on other sites
Vender Posted May 31, 2012 Report Share Posted May 31, 2012 Akurat okularom które Powała zaproponował osobiście bym nie zaufał i kupiłbym SPECS'y które sam używam i jestem z nich bardzo zadowolony. Quote Link to post Share on other sites
PlanB Posted May 31, 2012 Report Share Posted May 31, 2012 Pamiętaj że oczu Sobie nie odkupisz i nie powinieneś żałować pieniędzy na ochronę oczu. http://gunfire.pl/product-pol-1152193144-Okulary-I-vo-bezbarwne-oprawki-niebieskie.html Odpuść Sobie okulary za 15 złotych. Quote Link to post Share on other sites
OFF Posted May 31, 2012 Report Share Posted May 31, 2012 (edited) Zmień gumkę na guardera przeźroczystego lub G&G zieloną. Okulary Uvex i-vo taniej kupisz na Allegro jak coś. Jak kupujesz taką dobrą ładowarkę ,to później kup już baterię lipo ;) edit: Wymiana gumki opisana jest na stronie,bodajże w zbrojowni czy tam w warsztacie. Edited May 31, 2012 by arend Quote Link to post Share on other sites
Powała Posted May 31, 2012 Report Share Posted May 31, 2012 (edited) Akurat okularom które Powała zaproponował osobiście bym nie zaufał i kupiłbym SPECS'y które sam używam i jestem z nich bardzo zadowolony. Pamiętaj że oczu Sobie nie odkupisz i nie powinieneś żałować pieniędzy na ochronę oczu. http://gunfire.pl/product-pol-1152193144-Okulary-I-vo-bezbarwne-oprawki-niebieskie.html Odpuść Sobie okulary za 15 złotych. Napisałem wyraźnie CO NAJMNIEJ!!! :sciana: @dexterkrak napisał (...)Te STTI? Bardzo fajne na początek ale mało regulacji i nie mają powłoki żadnej. Przestrzeliwałem je i dopiero z 700 około fps, może trochę ponad, pękła oprawka ale szybka calusieńka. Należy więc przyjąć, że nie są aż takie złe! Edited May 31, 2012 by Powała Quote Link to post Share on other sites
dyniadh Posted May 31, 2012 Author Report Share Posted May 31, 2012 (edited) Okulary to napewno , a nie lepiej google* lub wgl.* jakĄś maskĘ jak do paintballa czy coś tego typu ? Nie wiem jeszcze jak boli strzał z takiej kulki z np. takiego G36K i nie chciałbym od przeciwnika dostać w policzek czy coś z podobnego karabinu i pÓzniej chodzic obolały :) Na wygodną maskę mógłbym przeznaczyć maks 200 zł (bez przesyłki) , tylko żeby mnie głowa nie bolała bo inne części ciała ( prócz krocza ) to myślę że przetrwam. Np. taka http://allegro.pl/deltashop-maska-stalker-bat-acm-czarna-i2384367104.html + te okulary Uvex . *Za te dwa kretynizmy post powinien polecieć do śmieci. Maski paintballowe nie zabezpieczą Cię odpowiednio. W końcu powstały do czegoś innego. Edited May 31, 2012 by arend Quote Link to post Share on other sites
OFF Posted May 31, 2012 Report Share Posted May 31, 2012 (edited) Kup maskę stalową siatkową z TMC jak coś,a nie z ACM i do tego gogle jakieś dobre. Edited May 31, 2012 by OFF Quote Link to post Share on other sites
RivPolska Posted May 31, 2012 Report Share Posted May 31, 2012 Nie bierz maski jak do paintballa (na całą twarz) bo nie będziesz mógł dobrze wycelować i przede wszystkim masz małe pole widzenia. Quote Link to post Share on other sites
dyniadh Posted May 31, 2012 Author Report Share Posted May 31, 2012 (edited) Czyli taka maska np. http://allegro.pl/deltashop-maska-stalker-bat-tmc-khaki-i2384367102.html I google* , no w sumie nie wiem jakie bo się nie znam jeszcze , mogą być takie ?? http://allegro.pl/gogle-3m-peltor-maxim-hybrid-nezo-i2371438009.html#tabsAnchor ? I taki zestawik , kask + pokrowiec ? http://allegro.pl/komplet-helm-kask-ala-kevlar-pokrowiec-moro-asg-i2369345843.html ??? Dobre to wszystko ? * Nie trzeba się znać żeby odróżnić Google od gogli. To samo dotyczy zaczynania zdań wielką literą. Edited May 31, 2012 by arend Quote Link to post Share on other sites
OFF Posted May 31, 2012 Report Share Posted May 31, 2012 Taka maska może być. Kask za takie pieniądze sobie odpuść. Gogle wziąłbym jakieś lepsze,te będą pewnie parować bardziej. Ewentualnie kup okulary ESS ICE za 90zł na casg.pl ,ale takie lepiej przymierzyć bo mogą odstawać po bokach. Quote Link to post Share on other sites
dyniadh Posted May 31, 2012 Author Report Share Posted May 31, 2012 OK , dzięki za pomoc. Jutro zaczynam zamawiać ;) Quote Link to post Share on other sites
dyniadh Posted May 31, 2012 Author Report Share Posted May 31, 2012 (edited) A i jeszcze jedno pytanie :) Czy zamiast hełmu może być taka czapka http://allegro.pl/super-czapka-termoaktywna-stoor-srebrna-nitka-i2380368942.html ? Edited May 31, 2012 by arend Quote Link to post Share on other sites
RivPolska Posted May 31, 2012 Report Share Posted May 31, 2012 No, sam siebie zapytaj. Uwierz, że o wiele wygodniej biega się z czapką, ale też o wiele bardziej boli jak dostaniesz w czapkę zamiast hełm. :) Quote Link to post Share on other sites
OFF Posted May 31, 2012 Report Share Posted May 31, 2012 Do ASG lepiej chyba zieloną sobie kup jak już. Quote Link to post Share on other sites
dyniadh Posted May 31, 2012 Author Report Share Posted May 31, 2012 Oj , no to już nie wiem , nie wiem czy raczej ładuje się po głowach czy w inne części... Quote Link to post Share on other sites
OFF Posted May 31, 2012 Report Share Posted May 31, 2012 W głowę rzadko się dostaje,a jak już to czapka wystarczy. Hełmu dobrego za 40zł nie kupisz,to już jest większy wydatek. Quote Link to post Share on other sites
dyniadh Posted May 31, 2012 Author Report Share Posted May 31, 2012 (edited) OK , to będzie czapka , okulary , i ta osłona metalowa (ta siatka) Ehh , jak zwykle zapomniałem się spytać czy jest ktoś w stanie polecić dobre kulki do G36K ? ? Z góry dzięki ... Takie są dobre ?? http://allegro.pl/precyzyjne-kulki-0-25g-guarder-4000-szt-i2358906635.html Edited May 31, 2012 by dyniadh Quote Link to post Share on other sites
szymucha2353 Posted May 31, 2012 Report Share Posted May 31, 2012 (edited) Guardery to dobre kulki, najlepsze są madbull, excel, G&G (nie mówię tu o kulkach snajperskich). Edited May 31, 2012 by arend Quote Link to post Share on other sites
warat Posted May 31, 2012 Report Share Posted May 31, 2012 Zależy:mi w midzie postanowiły się zacinać. Quote Link to post Share on other sites
Powała Posted June 1, 2012 Report Share Posted June 1, 2012 (edited) @Dyniadh, przestań wreszcie robić zakupy na Allegro, jest tyle dobrych sklepów ASG, że masz w czym wybierać! Wrzucę Ci kilka linków, pooglądaj: - czapka Flecktarn, - czapka Woodland, (w zależności od gustu dotyczącego kamuflażu), główki tych czapek są na tyle grube i sztywne, że w zupełności zabezpieczają przed urazami od postrzału kulką wystrzeloną z rozsądnej odległości, - hełm (w zupełności wystarczający do ASG, tylko po co - hełm jest przydatny co najwyżej w CQB w celu zabezpieczenia przed uderzeniami o niskie stropy, belki i inne przeszkody), - okulary, lub - okulary ( wzupełności wystarczające do skutecznej ochrony oczu), - gogle, (w zależności od tego czy chcesz wyglądać jak ważka, czy tylko zależy Ci na bezpieczeństwie i jednocześnie wygodzie), - maska, - rękawiczki (w zupełności wystarczające do ASG), - nakolanniki (przydatne w CQB, terenie mieszanym, zaśmieconym i zagruzowanym), - kulki (bardzo ostatnio polecane, a moje ulubione Guardery 0,23 zniknęły ze sklepów). Starałem się wskazać produkty w cenach w miarę przystępnych,a wystarczająco dobre do zabawy w ASG - nie do "lansu". Zapewne koledzy wskażą Ci swoje "typy", a Ty wybierzesz to co Ci najbardziej będzie odpowiadało. :maniak_usmiech: Edited June 1, 2012 by Powała Quote Link to post Share on other sites
OFF Posted June 1, 2012 Report Share Posted June 1, 2012 (edited) Mil-tec to syf,od tej firmy należy trzymać się z daleka. Szkoda pieniędzy na to. Te gogle uvex będą pewnie mocno parować,nie widać jakiejś konkretnej wentylacji. Edited June 1, 2012 by OFF Quote Link to post Share on other sites
Zaves Posted June 1, 2012 Report Share Posted June 1, 2012 (edited) Post usunięty za łamanie zasad pisowni języka polskiegi. Arend Edited June 2, 2012 by arend Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts