Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

G36K [JG0738] czy napewno ?

Recommended Posts

Witam , nie będę już przeciągać. Jestem zdecydowany na G36K [JG0738] ze Zbrojowni, ponieważ jest na przecenie. Chciałbym się upewnić czy to dobry wybór, i nie będę musiał od razu zmieniać jakiś tam rzeczy typu gumka hop-up itp. ???

Dzięki za wytrwałość ;)

A ciężko się to zmienia ? Używanie karabinu zacznę dopiero we wakacje, więc mogę dokupić ew. za miesiąc, ponieważ na wszystko mi pieniędzy nie starczy. Na początek G36K i łądowarka Imax b6

Edited by arend

Zmień gumkę na guardera przeźroczystego lub G&G zieloną. Okulary Uvex i-vo taniej kupisz na Allegro jak coś. Jak kupujesz taką dobrą ładowarkę ,to później kup już baterię lipo ;)

edit: Wymiana gumki opisana jest na stronie,bodajże w zbrojowni czy tam w warsztacie.

Edited by arend

Akurat okularom które Powała zaproponował osobiście bym nie zaufał i kupiłbym SPECS'y które sam używam i jestem z nich bardzo zadowolony.

Pamiętaj że oczu Sobie nie odkupisz i nie powinieneś żałować pieniędzy na ochronę oczu.

http://gunfire.pl/product-pol-1152193144-Okulary-I-vo-bezbarwne-oprawki-niebieskie.html

Odpuść Sobie okulary za 15 złotych.

Napisałem wyraźnie CO NAJMNIEJ!!! :sciana:

@dexterkrak napisał (...)Te STTI? Bardzo fajne na początek ale mało regulacji i nie mają powłoki żadnej. Przestrzeliwałem je i dopiero z 700 około fps, może trochę ponad, pękła oprawka ale szybka calusieńka.

Należy więc przyjąć, że nie są aż takie złe!

Edited by Powała

Okulary to napewno , a nie lepiej google* lub wgl.* jakĄś maskĘ jak do paintballa czy coś tego typu ? Nie wiem jeszcze jak boli strzał z takiej kulki z np. takiego G36K i nie chciałbym od przeciwnika dostać w policzek czy coś z podobnego karabinu i pÓzniej chodzic obolały :)

Na wygodną maskę mógłbym przeznaczyć maks 200 zł (bez przesyłki) , tylko żeby mnie głowa nie bolała bo inne części ciała ( prócz krocza ) to myślę że przetrwam.

Np. taka http://allegro.pl/deltashop-maska-stalker-bat-acm-czarna-i2384367104.html

+ te okulary Uvex .

*Za te dwa kretynizmy post powinien polecieć do śmieci.

Maski paintballowe nie zabezpieczą Cię odpowiednio. W końcu powstały do czegoś innego.

Edited by arend

Czyli taka maska np.

http://allegro.pl/deltashop-maska-stalker-bat-tmc-khaki-i2384367102.html

I google* , no w sumie nie wiem jakie bo się nie znam jeszcze , mogą być takie ??

http://allegro.pl/gogle-3m-peltor-maxim-hybrid-nezo-i2371438009.html#tabsAnchor

?

I taki zestawik , kask + pokrowiec ?

http://allegro.pl/komplet-helm-kask-ala-kevlar-pokrowiec-moro-asg-i2369345843.html

???

Dobre to wszystko ?

* Nie trzeba się znać żeby odróżnić Google od gogli. To samo dotyczy zaczynania zdań wielką literą.

Edited by arend

Taka maska może być. Kask za takie pieniądze sobie odpuść. Gogle wziąłbym jakieś lepsze,te będą pewnie parować bardziej. Ewentualnie kup okulary ESS ICE za 90zł na casg.pl ,ale takie lepiej przymierzyć bo mogą odstawać po bokach.

@Dyniadh, przestań wreszcie robić zakupy na Allegro, jest tyle dobrych sklepów ASG, że masz w czym wybierać!

Wrzucę Ci kilka linków, pooglądaj:

- czapka Flecktarn,

- czapka Woodland,

(w zależności od gustu dotyczącego kamuflażu), główki tych czapek są na tyle grube i sztywne, że w zupełności zabezpieczają przed urazami od postrzału kulką wystrzeloną z rozsądnej odległości,

- hełm (w zupełności wystarczający do ASG, tylko po co - hełm jest przydatny co najwyżej w CQB w celu zabezpieczenia przed uderzeniami o niskie stropy, belki i inne przeszkody),

- okulary, lub

- okulary ( wzupełności wystarczające do skutecznej ochrony oczu),

- gogle,

(w zależności od tego czy chcesz wyglądać jak ważka, czy tylko zależy Ci na bezpieczeństwie i jednocześnie wygodzie),

- maska,

- rękawiczki (w zupełności wystarczające do ASG),

- nakolanniki (przydatne w CQB, terenie mieszanym, zaśmieconym i zagruzowanym),

- kulki (bardzo ostatnio polecane, a moje ulubione Guardery 0,23 zniknęły ze sklepów).

Starałem się wskazać produkty w cenach w miarę przystępnych,a wystarczająco dobre do zabawy w ASG - nie do "lansu". Zapewne koledzy wskażą Ci swoje "typy", a Ty wybierzesz to co Ci najbardziej będzie odpowiadało. :maniak_usmiech:

Edited by Powała