Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Tuning G36 jg g608-5 do 450-500 fps AEG

Recommended Posts

Witam. Mam do was pytanie bo nigdzie nie znalazłem. A więc co zmienić i na jakie w G36 JG g608-5 (tej najdłuższej giecie), aby na kulkach 0,25g osiągneła około 450-500 fps ? Jedyne co było w niej zmieniane to lufa na SystemĘ 509 mm oraz gumka, również na SystemĘ. I najlepiej powiedzcie od razu ceny wszystkich części ;) Z góry dziękuję wam ;)

@edit:

Ps.: Żeby później nie zaśmiecać forum to czy do tej repliki da się zamontować kolimator i jak to by można było zrobić? można dokupić szynę do niej czy coś?

Edited by arend

Sp120,

metalowe łożyska ślizgowe,

porządny tłok - metalowe zęby 3, 7, lub wszystkie,

dysza z allegro dorabiana (sklep revolution),

prowadnica metalowa łożyskowana,

jakaś głowica tłoka,

kable 1,5mm^2, wtyczki t-deans - ewentualnie mosfet do tego.

Kulki G&G.

Po porządnym złożeniu w takiej konfiguracji powinno być 420fps+. Oczywiście na 0,2g.

Tłok shs najlepiej z "pełną paszczą" (14 stalowych zębów) lub JBU. Dysza od AUG'a. (przynajmniej mi tak mówili). Jeżeli się nie mylę to masz cylinder 0 to nie ma potrzeby wymieniać. Preckę masz. Springa od Guardera. A tak z ciekawości żeby wsadzić mocniejszą sprężynę to jaki będzie najlepszy szkielet ?

Wątpię żeby mocowania gera w fantastiszabeesen w dzigongowskiej gietce wytrzymają wibracje sprężyny mocniejszej niż 120.

A w tym wypadku do wymiany idzie cały gerbox niestety. I się zastanawiam czy koszt zronienia naweet na 450 fps nie przekroczy ceny całej repliki.

A i kolimator się da założyć. Trzeba zdjąć chwyt z lunetą i w to miejsce założyć chwyt z szynami. Jak to zrobić , życzę miłych poszukiwań w archiwach forum.

• 4 months later...

Dwie G36 od JG złożyłem w teamie, pierwsza 450fps +/- 4fps druga 460fps +/- 3fpsy. Jedna na Guarderze 120 druga na Madbull 130 (zaniżone wartości producenta) Do tych osiągów co było wymienione to sprężyny, prowadnice sprężyn, dwa mosfety Shark, łozyska slizgowe stalowe, dobre smarowanie i podkładkowanie, dwie głowice tłoka Ultimate (są rewelacyjne) uszczelnienie wszystkiego. Do jednej z Gietek była przerabiana dysza aby wszedł oring dla lepszej szczelności.