Jump to content

Recommended Posts

Posted

Witam, jako że prawie skończyłem tuning zewnętrzny swojego Ak47 Tokyo Marui, chciałbym się wziąć za tuning mocowy. Czemu chcę zwiększyć moc? A temu że przy tak niskiej prędkości wylotowej, kulki da się spokojnie unikać na większym dystansie, przez co trudniej kogoś trafić, zasięg mnie jak najbardziej satysfakcjonuje i nie chcę przypadkiem pozbawić mojego Ak magii TM :).

Tak więc Poldeck napisał mi że powinienem wymienić tłok, głowice tłoka i zębatki.

Nie znam się na tuningu za bardzo, ale słyszałem dużo dobrego o zębatkach SHS tylko które wziąć?

Co do tłoka i głowicy to nic nie wiem dlatego zdam się na was :), prosiłbym od razu o linki, przedmioty nie muszą być dostępne bo części będę kupował jakoś pod koniec wakacji, więc czas jest. Bym był zapomniał chciałbym aby całość wytrzymała sp120, więc jeśli dobrze pamiętam powinienem mieć z 420 fps przy dobrej szczelności, a i mój budżet to 300 zł, jeśli się nie da w takiej sumie zmieścić to trudno, to proszę i tak pisać :).

Posted

Więc to by mnie więcej tak wyglądało:

- Sprężyna sp120: klik

- tłok SHS 7 stalowych zębów: klik

- zębatki 13:1 SHS: klik

No i głowica tłoka, nie mogę znaleźć nigdzie pomowej od G&G, czy tak byłaby dobra klik?

PS. Pomowa to ta wyciszona tak?

Posted

Aha, wpadka mała :hahaha: . Czyli wyszło taniej niż przypuszczałem, poczytałem sobie trochę o częściach m.in. o SHS na blogu AnR'a, no i mnie przekonał :)). Jeszcze jedno pytanie mam, czy warto coś jeszcze zmieniać bo np. łożyska stockowe są z ABS'u i trochę się o nie boje. I jednak wyśle to do jakiegoś Magika żeby ładnie poskładał, bo sam się martwię że coś popsuję :(.