ws96 Posted June 17, 2012 Report Share Posted June 17, 2012 Witam, to znowu ja. :) Szybkie pytanie: czy te: http://www.taiwangun.com/wyposazenie-taktyczne/gogle-okulary/gogle-gx-1000-a-c-m-yellow.html są dobre? Mam już te gogle (tylko z przeźroczystą szybką), i chciałbym wiedzieć czy mogę się w nich czuć bezpiecznie. Link to post Share on other sites
HeeL Posted June 17, 2012 Report Share Posted June 17, 2012 Skoro już je masz to sobie je przestrzel i się przekonasz, ale ja bym im nie ufał. Ochrona oczu jest najważniejsza więc tu nie ma oszczędzania. Kupuj tylko produkty renomowanych firm takich jak Bolle czy ESS itd. Link to post Share on other sites
Axel Posted June 17, 2012 Report Share Posted June 17, 2012 PRODUKT NIE JEST PRZEZNACZONY DO WYKORZYSTYWANIA PODCZAS GIER TAKTYCZNYCH/WOJENNYCH/ASG. czytaj ze zrozumieniem. Link to post Share on other sites
P&P Posted June 17, 2012 Report Share Posted June 17, 2012 Zauważ że na każdych okularach tak pisze, ale wytrzymują strzał z ponad 500fps z przyłożenia. Link to post Share on other sites
Radula Posted June 17, 2012 Report Share Posted June 17, 2012 Zauważ że na każdych okularach tak pisze, ale wytrzymują strzał z ponad 500fps z przyłożenia. Wiesz czemu? Bo nikt nie chce ponosić odpowiedzialności za czyjeś oczy jak takie okularki się jakimś cudem przedziurawią... Link to post Share on other sites
Axel Posted June 17, 2012 Report Share Posted June 17, 2012 (edited) Zabawne , na balistycznych z milspeciem i normami bezpieczenstwa tak nie jest napisane. nawet uwexy za 20 pln spełniają normy balistyczne dla małych odłamków. Edited June 17, 2012 by arend Link to post Share on other sites
Yahalom Posted June 17, 2012 Report Share Posted June 17, 2012 axel - Taiwangun się tak "kryje" po przypadku gdy gość zarobił w oko. Wiele sklepów tak zaczęło pisać ;) Link to post Share on other sites
HeeL Posted June 17, 2012 Report Share Posted June 17, 2012 Po prostu umywają ręce w razie jakiegoś nieszczęśliwego wypadku. Link to post Share on other sites
Axel Posted June 17, 2012 Report Share Posted June 17, 2012 (edited) Mi to pachnie uciekaniem od odpowiadania za produkt który sprzedają. TG i GF to największe hurtownie ACM w PL. w ich ofercie nie ma innych produktów. a jakość acm wszyscy znamy. oni też. zauważ że gogle bolle, uvex, ess spełniają normy bezpieczenstwa np stanag 2920 ( zatrzymanie małych ciał stałych do 680 fps ), milspec. etc. Edited June 17, 2012 by arend Link to post Share on other sites
Radula Posted June 17, 2012 Report Share Posted June 17, 2012 (edited) zabawne , na balistycznych z milspeciem i normami bezpieczenstwa tak nie jest napisane. nawet uwexy za 20 pln spełniają normy balistyczne dla małych odłamków. A gdzie mogę kupić takie uwexy? Edited June 17, 2012 by arend Link to post Share on other sites
Axel Posted June 17, 2012 Report Share Posted June 17, 2012 (edited) Uvex x-one poszukaj . Edited June 17, 2012 by arend Link to post Share on other sites
Radula Posted June 17, 2012 Report Share Posted June 17, 2012 (edited) uvex x-one poszukaj Ok, dzięki a one są dobre? Bo też za małe pieniądze znalazłem takie: http://www.specshop.pl/product_info.php?products_id=467 A te podobno mają anty-foga "Bolle SUPER NYLSUN" a kosztują 30zł. http://www.military.pl/bolle-okulary-super-nylsun-iii-przyciemniane_3824t.html Edited June 17, 2012 by Radula Link to post Share on other sites
P&P Posted June 17, 2012 Report Share Posted June 17, 2012 Po prostu nie chcą ponosić odpowiedzialności jeśli jednak komuś przyjdzie głupi pomysł do głowy. Link to post Share on other sites
otix96 Posted June 17, 2012 Report Share Posted June 17, 2012 (edited) Skoro już je masz to sobie je przestrzel i się przekonasz, ale ja bym im nie ufał. Ochrona oczu jest najważniejsza więc tu nie ma oszczędzania. Kupuj tylko produkty renomowanych firm takich jak Bolle czy ESS itd. Zgadzam się w 100%. Edited June 17, 2012 by arend Link to post Share on other sites
OFF Posted June 17, 2012 Report Share Posted June 17, 2012 Skoro już je masz to sobie je przestrzel i się przekonasz, ale ja bym im nie ufał. Ochrona oczu jest najważniejsza więc tu nie ma oszczędzania. Kupuj tylko produkty renomowanych firm takich jak Bolle czy ESS itd. Tylko najlepiej z najmocniejszej repliki dostępnej w teamie :) Link to post Share on other sites
arend Posted June 17, 2012 Report Share Posted June 17, 2012 Panowie: axelrybaczewski , Radula i otix96. To jest moje ostatnie ostrzeżenie w temacie pisowni. Ile razy można pisać że chińskie podróbki markowych okularów nie zapewniają właściwej ochrony ze względu na ich niepowtarzalność w serii oraz brak atestów. Używanie ich może skończyć się wypadkiem, a ze względu na brak atestów bezpieczeństwa firmy ubezpieczeniowe są zwolnione z wypłaty odszkodowania. I to wcale nie jest dupochron krakmanów tylko ostrzeżenie przed niepełnowartościowymi produktami. Zresztą produkty atestowane są w takich cenach że idiotyzmem jest kupowanie chińskich porróbek. Link to post Share on other sites
Recommended Posts