warat Posted June 20, 2012 Report Share Posted June 20, 2012 Witam. Krótka piłka:czytałem że najlepszym nowym kolimatorem do 100zł jest kolimator otwarty ZOS,tak więc znalazłem go na Allegro,ale nie jestem pewien,czy podpasuje pod montaż. Oto on: http://allegro.pl/profesjonalny-otwarty-kolimator-laser-4-tryby-o-i2424775048.html Czy będzie pasował? Wiem że to głupie pytanie,ale wole się upewnić. Z góry dzięki za odpowiedź. Quote Link to post Share on other sites
RivPolska Posted June 20, 2012 Report Share Posted June 20, 2012 Ale pod jaki montaż?? Quote Link to post Share on other sites
mikunda Posted June 20, 2012 Report Share Posted June 20, 2012 Jeśli chodzi o zwykłą szynę RIS to będzie pasować. Quote Link to post Share on other sites
warat Posted June 20, 2012 Author Report Share Posted June 20, 2012 Ok dzięki. Jeszcze pytanie dodatkowe:czy dostanie kolimatora dedykowanego do AK w cenie ok.150zł jest możliwe? Quote Link to post Share on other sites
Crusader Posted June 20, 2012 Report Share Posted June 20, 2012 150? Szczerze wątpię. Ale mogę się mylić. Quote Link to post Share on other sites
warat Posted June 20, 2012 Author Report Share Posted June 20, 2012 Też tak myślałem. I ostatnie pytanie:jak zabezpieczyć szybkę przed zbiciem? Można sobie zrobić/kupić jakąś osłonkę(w kwestii zrobienia:jestem kompletnym laikiem w tych sprawach)? Quote Link to post Share on other sites
Winiacz Posted June 20, 2012 Report Share Posted June 20, 2012 Najlepiej jest sobie dociąć kawałek pleksi. Quote Link to post Share on other sites
warat Posted June 20, 2012 Author Report Share Posted June 20, 2012 Jeśli się dobrze domyślam,plexi można kupić w Castoramie? I jaką grubość kupić? Quote Link to post Share on other sites
arend Posted June 20, 2012 Report Share Posted June 20, 2012 Jeszcze pytanie dodatkowe:czy dostanie kolimatora dedykowanego do AK w cenie ok.150zł jest możliwe? Oczywiście że jest możliwe. Wymaga tylko rzetelnego, codziennego przeglądania platform handlowych. Kupiłem dwa rusaki po 5 dyszek natenprzykład. Quote Link to post Share on other sites
Alexanderexis Posted June 20, 2012 Report Share Posted June 20, 2012 Fajnie się sprawdza siatka przeciw owadom. Wycinamy coś na kształt okręgu i owijamy taśmą. Nie będzie się odbijać światło i przy odpowiednim naprężeniu kulka nie dosięgnie "szkiełka". Arend, błagam, wstawiaj te przecinki przed "że". :icon_neutral: :wink: Quote Link to post Share on other sites
relevant Posted July 9, 2012 Report Share Posted July 9, 2012 Jeśli się dobrze domyślam,plexi można kupić w Castoramie? I jaką grubość kupić? Pleksa wielkie słowo, biegałem z takim samym koli długo z plastikiem po opakowaniu ferrero roche który wytrzymuje 1 trafienie akurat, ja na przykład zaś zwykle i tak się nie dostaję w koli. Quote Link to post Share on other sites
oski52 Posted July 9, 2012 Report Share Posted July 9, 2012 Aren jakie rusaki? :) Quote Link to post Share on other sites
warat Posted July 11, 2012 Author Report Share Posted July 11, 2012 To taki rodzaj kolimatora(serio,on się tak nazywa). Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts