warat Posted June 24, 2012 Report Share Posted June 24, 2012 (edited) Witam. Próg pieniężny-około 150 zł Replika:Cyma 031a(z montażem do jaskółki) Opcja 1: -lufa precyzyjna MadBull Black Python 6.03 (wiem,że Guarder lepszy,ale nigdzie go nie ma), -gumka zielona G&G (której niedługo będą stawiać ołtarze), Opcja 2: -"Jaskółka", -kolimator otwarty od BYWORDA, Wiem,że większość poleci opcje 1,ale dodatkowa informacja:w mojej replice już trzykrotnie odpadła szczerbinka(nie pytajcie się jak)więc co chwila nie mam czym celować. Tak więc:którą opcję(według was wybrać? Bonus:czy przy rozkręcaniu repliki jakbym wymieniał lufę i gumkę,mógłbym przy okazji dokręcić selektor(który po upadku miota się jak żyd po pustym sklepie,ale całe szczęście nie zmienia trybu ognia)? Edited June 24, 2012 by warat Quote Link to post Share on other sites
oski52 Posted June 24, 2012 Report Share Posted June 24, 2012 Błąd w temacie się wkradł. Weź co ci się bardziej przyda, lans czy zasięg :). Ja na twoim miejscu wziąłbym opcję drugą i z czasem gumkę od G&G. Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted June 24, 2012 Report Share Posted June 24, 2012 Myślę, że selektor możesz dokręcić bez ruszania lufy. Lufom MadBulla nie ufam. Więc obie opcje o cymę rozbić. Quote Link to post Share on other sites
warat Posted June 24, 2012 Author Report Share Posted June 24, 2012 (edited) FUUUUU!!!! Sorki,nie zauważyłem błędu(i całą perfekcję szlag trafił). Lesio,u ciebie było aż tak źle? I jak dokręcić ten selektor,bo nawet w temacie o tej replice o tym nie było? Edited June 24, 2012 by warat Quote Link to post Share on other sites
oski52 Posted June 24, 2012 Report Share Posted June 24, 2012 Bo Lesio nie przepada za cymami, woli Boyi, tak jak zresztą ja :). Lesio, spójrz na to z innej strony kupi sobie montaż, kolimator oraz gumkę, postrzela sobie trochę czasu, a potem sprzeda cm.031 i kupi stalowego Rk i zamontuję to na niego :). Quote Link to post Share on other sites
warat Posted June 24, 2012 Author Report Share Posted June 24, 2012 Eee...ja mówiłem o lufie... Quote Link to post Share on other sites
sebolek Posted June 24, 2012 Report Share Posted June 24, 2012 Selektor Kombinerkami... tą śrubkę w lewej końcówce ;) tej co w miejscu stoi ;) Quote Link to post Share on other sites
warat Posted June 24, 2012 Author Report Share Posted June 24, 2012 Najprostsze rozwiązania zawsze najtrudniejsze do zauważenia... Quote Link to post Share on other sites
warat Posted June 25, 2012 Author Report Share Posted June 25, 2012 To jak,ryzykować z tą lufą,czy nie?Bo w temacie o niej zebrała całkiem niezłe opinie. A RK nie zamierzam kupić bo mi się nie podoba :happy: Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted June 25, 2012 Report Share Posted June 25, 2012 Zebrała całkiem niezłe opinie tak samo jak zupełnie badziewne repliki zbierają całkiem niezłe opinie. Każdy chwali co ma, zazwyczaj też dlatego, że w życiu nie miał niczego lepszego. Nie kupuj lufy MB tylko po to, żeby za rok i tak i tak kupić promyka. Stówka w plecy. Inna sprawa, że koli tyż zbędny więc zostaje opcja- kup se gumkę HU a potem składaj na lufę a nie jakąś aluminiową rurkę :P Quote Link to post Share on other sites
warat Posted June 25, 2012 Author Report Share Posted June 25, 2012 (edited) Nie,nie będę za rok wymieniał lufy. Dlaczego? Bo będzie to druga replika,z której będę strzelał rzadziej. To jak,to dobra lufa(jak na tą cenę),czy nie? Edited June 25, 2012 by warat Quote Link to post Share on other sites
Nitro Posted June 25, 2012 Report Share Posted June 25, 2012 (edited) Nie warto brać madbulla.Kup gumkę i dobre kulki,a resztę odłóż. Edited June 25, 2012 by nicknitro Quote Link to post Share on other sites
warat Posted June 25, 2012 Author Report Share Posted June 25, 2012 Mam kulki G&G,są jeszcze lepsze? Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted June 25, 2012 Report Share Posted June 25, 2012 Człowieku, pytasz to dostajesz odpowiedź. Chcesz się dowiedzieć czy chcesz usłyszeć potwierdzenie swojej opinii? Jeśli to drugie to proszę uprzejmie: Bierz lufę MB, jest rewelacyjna, lepszej na oczy nie widziałem, a do tego jeszcze taka tania! Quote Link to post Share on other sites
warat Posted June 25, 2012 Author Report Share Posted June 25, 2012 Ech,to było pytanie na serio,ale ok... Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted June 26, 2012 Report Share Posted June 26, 2012 Drugą kwestią jest sensowność pakowania do badziewnej repliki jakiejkolwiek, a tym bardziej badziewnej, precki. Quote Link to post Share on other sites
warat Posted June 26, 2012 Author Report Share Posted June 26, 2012 Spokojnie,montuje tylko gumkę,resztę zostawiam,by kupić RPK :icon_biggrin: Myślę,że wszystkie wątpliwości zostały rozwiane,więc chyba temat można zamknąć,prawda? Quote Link to post Share on other sites
HeeL Posted June 26, 2012 Report Share Posted June 26, 2012 E? To chyba ty powinieneś wiedzieć czy TWOJE wątpliwości zostały rozwiane. Prawda? Quote Link to post Share on other sites
warat Posted June 26, 2012 Author Report Share Posted June 26, 2012 No wiesz... W temacie o ładownicach do AK rozpoczęła się dyskusja na temat:jakie oznaczenia są poprawne,tak więc tutaj mogłaby wystąpić poleminka:Kałachy od Cymy vs. kałachy od BOYa- które lepsze(i dlaczego BOY/Cyma) :icon_biggrin: Quote Link to post Share on other sites
HeeL Posted June 27, 2012 Report Share Posted June 27, 2012 Chyba nie wiesz ile razy taka polemika występowała. Ludziom nie chce się już wałkować tego samego tematu po raz XXXX. Quote Link to post Share on other sites
warat Posted June 27, 2012 Author Report Share Posted June 27, 2012 Oj wiem. Quote Link to post Share on other sites
HeeL Posted June 27, 2012 Report Share Posted June 27, 2012 Więc powinieneś coś z nich wyciągnąć, a nie liczyć na kolejną odsłonę. Quote Link to post Share on other sites
warat Posted June 27, 2012 Author Report Share Posted June 27, 2012 Eee,o co ci chodzi? Ja replikę już kupiłem. Quote Link to post Share on other sites
HeeL Posted June 27, 2012 Report Share Posted June 27, 2012 Ach.. już nic. Skoro nie zrozumiałeś to już mi się nie chce tłumaczyć. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts