BD_Rash Posted April 18, 2005 Report Share Posted April 18, 2005 heya. Mam pytanie. Czy USMC używają Glocków, USP, S&W ??? Czy tylko beretty?? pozdro, Rash. Quote Link to post Share on other sites
brok Posted April 18, 2005 Report Share Posted April 18, 2005 Z tego co ja wiem to uzywaja jeszcze coltow m1911a1 itp. ale to raczej starsi zolniezrze i oficerowie ktorzy jakos nie zreflektowali sie na zmiane z cloltow na berette co do ww egzemplarzy to szczerze mowiac nie mam pojecia pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
REMOV Posted April 18, 2005 Report Share Posted April 18, 2005 9-mm pistolet M9, zdarza się w MEU(SOC) .45 pistolet Colt M1911A1 po przejściach (to znaczy z wymienionymi wieloma elementami, kiedyś mieli ich 500 sztuk, obecnie dokupili kilka setek nowych), być może także .45 pistolet Mk 23 Mod 0 (ale te używane są na małą skalę z powodu bardzo wysokiej ceny). Quote Link to post Share on other sites
T.J. Posted April 18, 2005 Report Share Posted April 18, 2005 AFAIK marines (podobnie jak reszta wojsk Wuja Sama) używają często prywatnej broni w miejsce M9, które zbierają sporo niepochlebnych opinii. Na fotkach nieraz widziałem gościa z Glockiem, Sig-Sauerem, a i z "jedenastkami" było kilku (nie byli to żołnierze z MEU(SOC)) Ale regulaminowymi pistoletami są te podane przez REMOVA (BTW - czy Mk23 przypadkiem nie jest bronią służbową tylko w SOCOM-ie?) Quote Link to post Share on other sites
Arthur Currie Posted April 19, 2005 Report Share Posted April 19, 2005 Glocków uzywają żołnierze Korpusu ochraniający ambasady (cyt za jednym z numerów magazynu Strzał). Dotego M9 i M1911 w jednostkach liniowych. Quote Link to post Share on other sites
Foka Posted April 19, 2005 Report Share Posted April 19, 2005 (BTW - czy Mk23 przypadkiem nie jest bronią służbową tylko w SOCOM-ie?) Mk23 nigdzie nie jest bronia sluzbowa (czyt. podstawowa). To jest dosc specjalistyczna bron (jak na pistolet) wykorzystywana w razie potrzeby. Quote Link to post Share on other sites
Lotos Posted April 19, 2005 Report Share Posted April 19, 2005 ...jeszcze Sig'i na 100% Quote Link to post Share on other sites
REMOV Posted April 19, 2005 Report Share Posted April 19, 2005 ...jeszcze Sig'i na 100%NAVY SEAL jest częścią US Marine Corps? :wink: Quote Link to post Share on other sites
super Posted April 19, 2005 Report Share Posted April 19, 2005 na szczęscie nie jest :wink: ale co raz częsciej RECON współdziała z SEAL i być może jakaś tam wymiana towarowa wystepuje Quote Link to post Share on other sites
Wraith Posted September 14, 2006 Report Share Posted September 14, 2006 MEU(SOC) .45 pistolet Colt M1911A1 po przejściach Wybaczcie odgrzewanie tematu. Czy ma ktoś jakieś fotki tych modyfikowanych Colt'ow? W sieci znalazlem glownie niewyrazne zdjecia albo repliki AS stylizowane na 1911 MEU(SOC). Cheers W Quote Link to post Share on other sites
Punisher Posted September 14, 2006 Report Share Posted September 14, 2006 Tu jest troszkę o "krótkie lufie" ale w FR: http://www.forcerecon.com/strongmenarmed3.htm to jest śliczne: http://www.forcerecon.com/images/strong/24aw.jpg Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted September 15, 2006 Report Share Posted September 15, 2006 Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts