szymongwiazda Posted July 3, 2012 Report Share Posted July 3, 2012 (edited) Witam. Mam pytanie, może i głupie, ale mnie bardzo trapi. Do rzeczy, chciałbym mojej cymie(028-s) doczepić jakąś optykĘ, no i potrzebujĘ odpowiedniego, sprawdzonego, wytrzymałego i w miarĘ taniego montażu. Żebyście mnie nie "zjechali" że sam nie szukałem to znalazłem pewien ciekawy montaż , tylko nie wiem czy będzie pasował, jak go "doczepić" i czy nie będĘ tego żałował. Chciałbym żeby był też w miarĘ uniwersalny czyli żebym mógł go zdjąć jak mi się spodoba, ale też założyć jak mi się zachce używać lunety/kolimatora. Edited July 3, 2012 by arend Quote Link to post Share on other sites
warat Posted July 3, 2012 Report Share Posted July 3, 2012 Tamten montaż jest ok,ale potrzeba jeszcze tego: http://www.taiwangun.com/czesci-i-akcesoria/montaze-szyny-montazowe/metalowa-szyna-montazowa-boczna-do-ak-cm.html Inna sprawa,że będziesz musiał to wkręcić w body,a nie jest ono ponoć najwyższych lotów,i z optyką może ci się zerwać. Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted July 3, 2012 Report Share Posted July 3, 2012 Mocowanie tego na plastik-body jest mocno niebezpieczne. Dla body. Quote Link to post Share on other sites
szymongwiazda Posted July 3, 2012 Author Report Share Posted July 3, 2012 Spokojnie panowie, body jest już dawno metalowe. Quote Link to post Share on other sites
oski52 Posted July 3, 2012 Report Share Posted July 3, 2012 A masz czym wywiercić te dziury? Quote Link to post Share on other sites
szymongwiazda Posted July 4, 2012 Author Report Share Posted July 4, 2012 No oczywiście tylko, myślałem o mniej inwazyjnych metodach, ale widze że inaczej sie nie da. Dzięki za pomoc. Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted July 4, 2012 Report Share Posted July 4, 2012 Oski, ja do wiercenia zazwyczaj używam wiertarki ale dla cierpliwych jest też opcja z pocieraniem patykiem... Quote Link to post Share on other sites
oski52 Posted July 4, 2012 Report Share Posted July 4, 2012 (edited) Ehh, nie wszyscy mają wiertarkę :D, co do patyka to próbowałem, co najwyżej zrobisz rysy :(. Edited July 4, 2012 by oski52 Quote Link to post Share on other sites
szymongwiazda Posted July 4, 2012 Author Report Share Posted July 4, 2012 Co daje efekt jakby "replika była zniszczona i wyglądała jak prawdziwa". Quote Link to post Share on other sites
Radula Posted July 4, 2012 Report Share Posted July 4, 2012 A jak będę pocierał patykiem mojego plastikowego shotguna to też będzie wyglądał jak prawdziwy? Quote Link to post Share on other sites
szymongwiazda Posted July 4, 2012 Author Report Share Posted July 4, 2012 (edited) Nie, ale papier ścierny, ten najgęstszy(chyba tak to się nazywa) na chińczyki działa świetnie :biggrin: edit:literówka Edited July 4, 2012 by szymongwiazda Quote Link to post Share on other sites
oski52 Posted July 4, 2012 Report Share Posted July 4, 2012 Najgęstszy jak już, najlepiej robić rysy w "naturalny" sposób, czyli przywiązujemy replikę do samochodu jakimś grubym sznurem, rozpędzamy się do prędkości x, jedziemy tak przez y czasu, potem sprawdzamy czy replika działa, jak działa to cieszymy się... że działa :D. Quote Link to post Share on other sites
Radula Posted July 4, 2012 Report Share Posted July 4, 2012 (edited) Najgęstszy jak już, najlepiej robić rysy w "naturalny" sposób, czyli przywiązujemy replikę do samochodu jakimś grubym sznurem, rozpędzamy się do prędkości x, jedziemy tak przez y czasu, potem sprawdzamy czy replika działa, jak działa to cieszymy się... że działa :D. Muszę spróbować! :cool: A co jeśli ktoś mi replikę przejedzie? Edited July 4, 2012 by Radula Quote Link to post Share on other sites
szymongwiazda Posted July 4, 2012 Author Report Share Posted July 4, 2012 To ją ubezpiecz na życie :icon_razz2: Quote Link to post Share on other sites
Radula Posted July 4, 2012 Report Share Posted July 4, 2012 To ją ubezpiecz na życie :icon_razz2: A gdzie takie ubezpieczenia oferują? Pewnie na airsoftxtreme.pl! Quote Link to post Share on other sites
szymongwiazda Posted July 4, 2012 Author Report Share Posted July 4, 2012 Tego nie wiem :google: Quote Link to post Share on other sites
Radula Posted July 4, 2012 Report Share Posted July 4, 2012 Tego nie wiem :google: "1. Odpowiadać mogą wyłącznie osoby, które znają odpowiedzi na zadane pytania i chcą je podać - zabrania się odsyłania użytkowników do funkcji "Szukaj"." Nie no dobra, ciekawe czy jest coś takiego jak ubezpieczenie repliki. :hahaha: Quote Link to post Share on other sites
szymongwiazda Posted July 4, 2012 Author Report Share Posted July 4, 2012 Było to pytanie nie na temat główny, a i tak rozmowa kwalifikuje sie do kosza za off-top. Quote Link to post Share on other sites
Radula Posted July 4, 2012 Report Share Posted July 4, 2012 Było to pytanie nie na temat główny, a i tak rozmowa kwalifikuje sie do kosza za off-top. I tak po 7 dniach się usunie... Quote Link to post Share on other sites
szmerglu Posted July 4, 2012 Report Share Posted July 4, 2012 Chyba że wkurzy mnie na tyle by rozdać przy okazji parę banów :happy: Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts