PatrykD3 Posted July 5, 2012 Report Share Posted July 5, 2012 Polski mundur produkcji Kama i Rist-stop czym to się różni ? Quote Link to post Share on other sites
OFF Posted July 5, 2012 Report Share Posted July 5, 2012 Chodzi Ci o zwykłego bawełniaka,a rip-stop czy może o PL mundur produkcji Kamy w rip-stopie ? Napisz to jeszcze raz,ale zrozumiale.. Quote Link to post Share on other sites
Kolimbam Posted July 5, 2012 Report Share Posted July 5, 2012 "Kama" to firma produkująca mundury a Rip-Stop to materiał z którego szyja mundury. Quote Link to post Share on other sites
champler Posted July 5, 2012 Report Share Posted July 5, 2012 (edited) "Kama" to firma produkująca mundury a Rip-Stop to materiał z którego szyja mundury. Rip-stop to nie materiał z którego szyją mundury , Rip-stop to technika szycia Panie znawco. Polski mundur produkcji Kama i Rist-stop czym to się różni ? Prawdopodobnie chodzi Ci o zwykłego puzlaka ( całoroczny) i ripstopa,jeśli tak to... Pierwszy to mundur grubszy(brzydki,niewygodny, nie ''wysuszalny'', ale pancerny i niezniszczalny) , drugi natomiast jest szyty w kroju rip-stop czyli ''krateczka''(wygodny,przewiewny,ładny w miarę, fajny na lato , można ubrać do szkoły czy na miasto , za to mniej wytrzymały i troszkę szybko spieralny). Ogólnie polecam amerykańskie umundurowanie , wg. mnie najlepsze. Edited July 5, 2012 by champler Quote Link to post Share on other sites
Kuba Posted July 5, 2012 Report Share Posted July 5, 2012 Rip-stop to nie materiał z którego szyją mundury , Rip-stop to technika szycia Panie znawco. Rodzaj splotu wzmacniającego. A epitet na określenie własnego braku wiedzy wymyśl sobie sam. Zanim znowu zaczniesz ex catherda pouczać innych... Quote Link to post Share on other sites
champler Posted July 5, 2012 Report Share Posted July 5, 2012 Rodzaj splotu wzmacniającego. A epitet na określenie własnego braku wiedzy wymyśl sobie sam. Zanim znowu zaczniesz ex catherda pouczać innych... Szycie w rip-stopie to technika polegająca na wzmacinianiu materiału poprzez dodawanie mocniejszego włókna . Quote Link to post Share on other sites
1beduin Posted July 5, 2012 Report Share Posted July 5, 2012 jest szyty w kroju rip-stop czyli ''krateczka'' Wiesz co to znaczy krój, panie ZNAWCO? Quote Link to post Share on other sites
champler Posted July 5, 2012 Report Share Posted July 5, 2012 (edited) Wiem co to znaczy , chodziło mi o sposób uczycia wz'ta. I tak każdy wie o co chodzi a poprawiłem tylko kolegę który napisał że to rodzaj materiału a tak nie jest. ''panie znawco'' nie było użyte w sposób cyniczny , lecz bardziej humorystyczny , chciałem wyprowadzić z błędu , jeśli sam się mylę to przepraszam ale w moim środowisku ''rip-stop'' zawsze uważało się za sposób szycia ubrań. ED: Sprawdziłem na paru forach internetowych , wiele osób uważa tak samo jak ja. Nie ważne , pytanie było o róznice ( chyba) między wz'tem ripstopowym a wz'tem zwykłym . Rip-stop - dobry na lato ,wiosne , jesien i zime z dresami pod spodem, krój podobny do bdu więc bardzo fajny , wygodny , jedyna wada to szybko uciekające ciemne kolory. Edited July 5, 2012 by champler Quote Link to post Share on other sites
denvey Posted July 5, 2012 Report Share Posted July 5, 2012 Ale to nie jest sposób szycia, tylko wzmocnienia materialu z ktorego mundur jest uszyty. Sam poprawiasz, a swoich pierdół poprawić nie dasz. Quote Link to post Share on other sites
Laokoon Posted July 5, 2012 Report Share Posted July 5, 2012 Wiem co to znaczy , chodziło mi o sposób uczycia wz'ta. I tak każdy wie o co chodzi a poprawiłem tylko kolegę który napisał że to rodzaj materiału a tak nie jest. ''panie znawco'' nie było użyte w sposób cyniczny , lecz bardziej humorystyczny , chciałem wyprowadzić z błędu , jeśli sam się mylę to przepraszam ale w moim środowisku ''rip-stop'' zawsze uważało się za sposób szycia ubrań. ED: Sprawdziłem na paru forach internetowych , wiele osób uważa tak samo jak ja. Nie ważne , pytanie było o róznice ( chyba) między wz'tem ripstopowym a wz'tem zwykłym . Rip-stop - dobry na lato ,wiosne , jesien i zime z dresami pod spodem, krój podobny do bdu więc bardzo fajny , wygodny , jedyna wada to szybko uciekające ciemne kolory. Powyżej każdego wątku w tym dziale widnieją zasady tego forum. M.in.: "1. Odpowiadać mogą wyłącznie osoby, które znają odpowiedzi na zadane pytania i chcą je podać - zabrania się odsyłania użytkowników do funkcji "Szukaj"." (pogrubienie moje) Quote Link to post Share on other sites
Kuba Posted July 6, 2012 Report Share Posted July 6, 2012 (edited) Szycie w rip-stopie to technika polegająca na wzmacinianiu materiału poprzez dodawanie mocniejszego włókna . Prawie się zgadza. Z naciskiem na słowa "prawie" i "szycie". Wróć do podstawówki i dowiedz się co one znaczą: http://sjp.pwn.pl/szukaj/szy%C4%87 w moim środowisku ''rip-stop'' zawsze uważało się za sposób szycia ubrań. A u nas bija murzynów. Wpadniesz? Sprawdziłem na paru forach internetowych... Jakich forach, konkretnie - podaj linki. I zapomniałbym dodać, że ja zapytałem Benedykta XVI i o. Rydzyka. Zaprzeczysz świadectwu katolika? ...wiele osób uważa tak samo jak ja. Jedzmy gówn... - miliony much nie mogą się mylić... ''panie znawco'' nie było użyte w sposób cyniczny , lecz bardziej humorystyczny Zainwestuj we własnościowy słownik, bo najwyraźniej pomyliło Ci się słowo cyniczny z ironiczny, analfabeto. Nie ważne... Bardzo ważne - bo bredzisz używając slow, których nie rozumiesz, czym wprowadzasz innych w błąd. Kuba, nie przesadzaj z tonem. Szmer Edited July 8, 2012 by szmerglu Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts