dojcz Posted July 6, 2012 Report Share Posted July 6, 2012 Panowie, szybka piłka, opłaca się używkę? coś tam nie tak jest z nią? Opis? Pozdrawiam. http://allegro.pl/imax-b6-ladowarka-mikroprocesorowa-zasilacz-5a-i2463456419.html Quote Link to post Share on other sites
Nitro Posted July 6, 2012 Report Share Posted July 6, 2012 (edited) Podróbka(chyba,sądząc po pudełku jak i zasilaczu).Nie opłaca się.Dołóż 50 zł i kup oryginał z zasilaczem. Edited July 6, 2012 by nicknitro Quote Link to post Share on other sites
dojcz Posted July 6, 2012 Author Report Share Posted July 6, 2012 To czemu sprzedający tak na chama próbuje wciskać kity że 100% oryginalna itp? Nic mu za to nie grozi? :dry: Quote Link to post Share on other sites
Nitro Posted July 6, 2012 Report Share Posted July 6, 2012 To czemu sprzedający tak na chama próbuje wciskać kity że 100% oryginalna itp? Nic mu za to nie grozi? :dry: W sumie sam mam ładowarkę od amadexa,jednak zasilacz jak i ładowarka jest od sky rc,a nie "replacement adapter".Na stronie skyrc nie ma "Imax b5".Jest tylko b6 http://www.skyrc.com/index.php?route=product/category&path=20 Quote Link to post Share on other sites
MarekMac Posted July 6, 2012 Report Share Posted July 6, 2012 (edited) To czemu sprzedający tak na chama próbuje wciskać kity że 100% oryginalna itp? Nic mu za to nie grozi? :dry: Grozi ale musi się znaleźć ktoś kto pozna, że to podróba. To po pierwsze a po drugie temu komuś musi się chcieć zgłosić to tam gdzie trzeba. Edited July 6, 2012 by MarekMac Quote Link to post Share on other sites
OFF Posted July 6, 2012 Report Share Posted July 6, 2012 (edited) W sumie sam mam ładowarkę od amadexa,jednak zasilacz jak i ładowarka jest od sky rc,a nie "replacement adapter".Na stronie skyrc nie ma "Imax b5".Jest tylko b6 http://www.skyrc.com/index.php?route=product/category&path=20 Tutaj jest B5 http://sklep.skyrc.pl/pl/p/Oryginalna-ladowarka-SkyRC-iMAX-B5-zasilacz-SkyRC-15V-4A/21 . Może B5 to jakiś starszy model,dlatego nie ma go już na stronie bo go nie produkują,czy coś? Tylko takie moje domysły. Nawet na tej stronie jest napisane "wycofany z oferty" . Edited July 6, 2012 by OFF Quote Link to post Share on other sites
dojcz Posted July 6, 2012 Author Report Share Posted July 6, 2012 A taka ładowarka dobra by była? http://allegro.pl/ladowarka-do-asg-nicd-nimh-1-2v-24v-1-20-ogniw-i2408733035.html Quote Link to post Share on other sites
wiciok Posted July 6, 2012 Report Share Posted July 6, 2012 Nie. To batimex, który jednym działa latami, a innym psuje się od razu. Quote Link to post Share on other sites
Guest Rengi Posted July 6, 2012 Report Share Posted July 6, 2012 (edited) Ja mam "podróbkę" już 1,5 roku i działa bezproblemowo, nie wiem a co to wielkiego halo z podróbkami.Ja bym go spiłował z ceny trochę i brał :) . PS. Mnie BATIMEX działał cąłe 3 miesiące :). Edited July 6, 2012 by Rengi Quote Link to post Share on other sites
Oseii Posted July 6, 2012 Report Share Posted July 6, 2012 ja proponuję dołożyć 50 zł i kupić orginał imaxa b6 (50 zł to nie majątek a ładowarke będziesz miał na lata) Quote Link to post Share on other sites
dojcz Posted July 6, 2012 Author Report Share Posted July 6, 2012 Ten Imax b5 jest za 49zł bez zasilacza, nadal się nie opłaca? :P Quote Link to post Share on other sites
zuczek Posted July 6, 2012 Report Share Posted July 6, 2012 Stawiam piwo temu, kto poprawnie jest w stanie powiedzieć, czym podróbka imaxa różni się od oryginału w kwestii parametrów pracy i części wewnętrznych ;) Quote Link to post Share on other sites
arend Posted July 6, 2012 Report Share Posted July 6, 2012 Różni się kolorem części kabelków, kolorem lakieru na cewkach i brakiem naklejki holograficznej. Pod względem użytkowym nie różni się nic. Tak samo ładuje, rozładowywuje i piska. PS nie pijam piwa. Quote Link to post Share on other sites
zuczek Posted July 6, 2012 Report Share Posted July 6, 2012 Dodam od siebie, że kabelki mają prawie dokładnie taką samą rezystancję ;) W takim razie przy okazji masz puszkę Coli. W sensie technicznym podróbka i oryginał to to samo. Quote Link to post Share on other sites
arend Posted July 6, 2012 Report Share Posted July 6, 2012 Osobiście uważam że nie są to podróbki, tylko ladowarki które z jakichśtam przyczyn nie przeszły selekcji technicznej. Więc uważałbym na obciążanie tych "podróbek" większymi prądami. Quote Link to post Share on other sites
dojcz Posted July 6, 2012 Author Report Share Posted July 6, 2012 Chyba skuszę się, 60zł z przesyłką za taką ładowarkę to okazja, no chyba że ktoś jeszcze ma jakieś sugestie? :happy: Quote Link to post Share on other sites
FlynN Posted July 7, 2012 Report Share Posted July 7, 2012 Ja bym używanego imaxa nie kupował. Powód bardzo dobra ładowarka w nie zbyt dużej cenie, jeśli ktoś ją sprzedaje to pewnie temu że coś jest z nią nie tak. Ale to tylko moje zdanie. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts