tridex Posted July 7, 2012 Report Share Posted July 7, 2012 zdecydowałem się na kupno repliki glocka 23 kjw i mam pytanie czy lepiej dołożyć 100 zł i mieć z metalowym zamkiem ? Quote Link to post Share on other sites
Rower Posted July 7, 2012 Report Share Posted July 7, 2012 Jak sobie cenisz większy realizm. Chociaż i tak zaraz się ktoś zjawi i powie, że lepiej dołożyć 300zł na TM plus 200 zamek Guardera :happy: Quote Link to post Share on other sites
Voo-Doo Posted July 7, 2012 Report Share Posted July 7, 2012 I tak się posypie, i tak się posypie, więc poco przepłacać? Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted July 7, 2012 Report Share Posted July 7, 2012 Lepiej mealowy, ta klamka ma mocny BB i z czasem plastikowy zacznie spadać z szyn. Prócz tego- całkiem trwała klamka jesli pominąć :D zbijak zaworu. Po wymianie na stalowy klamka problemów większych nie robi. Udany model. Quote Link to post Share on other sites
Alexanderexis Posted July 7, 2012 Report Share Posted July 7, 2012 Czemu, co pytanie zakładasz nowy temat? Warto się zastanowić, czy 1 replika ma być boczniakiem. Quote Link to post Share on other sites
Skavek Posted July 7, 2012 Report Share Posted July 7, 2012 (edited) A gdzie można kupić stalowy zbijak zaworu ?? zacząłem trochę szukać ale nie mogę znaleźć. Edited July 7, 2012 by Skavek Quote Link to post Share on other sites
Alexanderexis Posted July 7, 2012 Report Share Posted July 7, 2012 A gdzie można kupić stalowy zbijak zaworu ?? zacząłem trochę szukać ale nie mogę znaleźć. Yyy... tokarz. :wink: Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted July 7, 2012 Report Share Posted July 7, 2012 Tokarz? Może piekarz? Równie prawdopodobne, że to ma/ dorobi. Nauczcie się odróżniać tokarza od ślusarza. Gdzie kupić- no standardowo, w sklepie airsoftowym. RWA, WGC, wybór jest duży, nie widzę problemu :D Quote Link to post Share on other sites
Alexanderexis Posted July 7, 2012 Report Share Posted July 7, 2012 No ale tokarz też powinien dorobić tą część. Quote Link to post Share on other sites
grzesio93 Posted July 7, 2012 Report Share Posted July 7, 2012 No ale tokarz też powinien dorobić tą część. Wytocz zbijak, trololo :D Quote Link to post Share on other sites
Alexanderexis Posted July 7, 2012 Report Share Posted July 7, 2012 Hihihi, ale śmieszne. :huh: Albo pokręciłem coś i pomyliłem zbijak z innym elementem, albo ktoś tu nie był w ogóle u tokarza. Dla pewności mógłby ktoś podesłać zdjęcie tego zbijaka, ja się nie odważę opisywać tej części po 22:00. :wink: Quote Link to post Share on other sites
-Otto- Posted July 8, 2012 Report Share Posted July 8, 2012 (edited) Edited July 8, 2012 by -Otto- Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted July 8, 2012 Report Share Posted July 8, 2012 Pokręciłeś coś. Wklejać mi się nie chce :D bo my wiemy chyba o co chodzi tylko Ty się zamotałeś. Quote Link to post Share on other sites
Alexanderexis Posted July 8, 2012 Report Share Posted July 8, 2012 Tą część przedstawioną na zdjęciu zrobi tokarz. Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted July 8, 2012 Report Share Posted July 8, 2012 Skoro tak uważasz, to dalsza dyskusja jest bezcelowa. Quote Link to post Share on other sites
Alexanderexis Posted July 8, 2012 Report Share Posted July 8, 2012 Ostatnio byłem u tokarza, jak wrócę po odbiór zamówienia spytam się jeszcze, czy byłoby możliwe dorobienie takiej części. Quote Link to post Share on other sites
Nitro Posted July 8, 2012 Report Share Posted July 8, 2012 (edited) Tokarz może zrobi,ale na pewno nie na tokarce,a frezarce.Dużo ludzi nie odróżnia tokarza od ślusarza. Edited July 8, 2012 by nicknitro Quote Link to post Share on other sites
Alexanderexis Posted July 8, 2012 Report Share Posted July 8, 2012 Co nie zmienia faktu, że tokarz byłby wstanie dorobić tą część. Uważam, że nie ma sensu takie sprzeczanie się, skończmy już to. Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted July 8, 2012 Report Share Posted July 8, 2012 No, piekarz też był by w stanie, nawet dentysta. Ale co do zasady to tokarz zajmuje się toczeniem. Nie frezowaniem. Quote Link to post Share on other sites
Alexanderexis Posted July 8, 2012 Report Share Posted July 8, 2012 Dobra, zgadzam się, skończmy już to. Quote Link to post Share on other sites
Trzmiel Posted July 8, 2012 Report Share Posted July 8, 2012 (edited) Zanim kupisz glocka KJW obejrzyj to: http://youtu.be/gYEnnjfgfyw Miałem w ręku tego kocka i naprawdę słabizna... zarówno wykonanie, celność straszna, nawet jak na klamkę. Edited July 8, 2012 by Trzmielor Quote Link to post Share on other sites
dade Posted July 8, 2012 Report Share Posted July 8, 2012 Dexter, kocham Cie XD Quote Link to post Share on other sites
Alexanderexis Posted July 8, 2012 Report Share Posted July 8, 2012 Co za wyznania i to publicznie? :D Trzmielor, nie wiem którą Ty klamkę macałeś, ale na pewno nie tą, o której piszesz. Wykonanie? W dotyku ledwo można odróżnić od ostrego glocka. Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted July 8, 2012 Report Share Posted July 8, 2012 Nooo ale trzeba najpierw potrzymać ostrego glocka :D. Który ładnie wykonany szczególnie nie jest... Tak czy siak KJW nie jest zły. Quote Link to post Share on other sites
Alexanderexis Posted July 8, 2012 Report Share Posted July 8, 2012 Zależy od gustu, ja jestem nim zauroczony, a wersją ostrą to już w ogóle. Ja w swoim modelu mogłem bezproblemowo trafiać raz za razem puszkę coca coli oddaloną o 15-20m (tak, mierzyłem ten dystans). Mi taka celność na boczniaka w zupełności wystarcza, więc nie wiem czy taka celność straszna. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts