Trzmiel Posted July 8, 2012 Report Share Posted July 8, 2012 Zależy do czego porównujesz... Ja do ogółu kilkudziesięciu replik GBB które znam. -Plastik ok - rzekłbym nawet ładny -Metalowy zamek - żenada! -Spasowanie części (wewnętrznych), beznadzieja -Celność mizerna (szczególnie w ruchu). A trzymałem dokładnie tego z filmiku i właściwe to więcej nie planuje mieć do czynienia z tym czymś... Może wersja z plastikowym zamkiem jest lepiej wykonana/spasowana. Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted July 8, 2012 Report Share Posted July 8, 2012 Tyyy, z tą celnością to może od strzelca zależy skoro "zwłaszcza w ruchu"? Metalowy zamek jak metalowy zamek. Lepszy niż ARMY, WE czy inne tego pokroju. Spasowanie części wewnętrznych- typowe dla KJW czyli pomiędzy TM i Japońcami a złomem pokroju ARMY i innych WE. Przeciętna klamka w cenie badziewnej klamki. Wniosek- nie jest tak źle. I bardzo łatwy, tani i przyjemny w grzebaniu. Quote Link to post Share on other sites
Alexanderexis Posted July 8, 2012 Report Share Posted July 8, 2012 Metalowy zamek? No nie wiem, mi się bardzo podobał. Spasowanie części? Jakby porównywać do ostrego, to faktycznie beznadzieja, ale jak na ASG nie jest złe. Przyznam, że są luzy po jakimś czasie przy łączeniu zamka z korpusem, ale minimalne. Celność w ruchu? Co to w ogóle znaczy? Możesz mieć pretensje tylko do siebie. Quote Link to post Share on other sites
Trzmiel Posted July 8, 2012 Report Share Posted July 8, 2012 (edited) Nie, raczej chodzi o to, że lufa wewnętrzna lata na boki i to naprawdę sporo (luz ok 2mm), dlatego o strzelaniu dynamicznym - zapomnij. Edited July 8, 2012 by Trzmielor Quote Link to post Share on other sites
Alexanderexis Posted July 8, 2012 Report Share Posted July 8, 2012 Kurcze mać, a w ostrym nie lata?(może nie aż tak) To nie ma nic do celności, lufa zewnętrzna MA tak latać, słyszałeś o swobodnej lufie? (chyba tak to się nazywa, poczytaj sobie o tym, szczególnie w ostrych wersjach i nie tylko glockach). Quote Link to post Share on other sites
Winiacz Posted July 8, 2012 Report Share Posted July 8, 2012 Nie, raczej chodzi o to, że lufa wewnętrzna lata na boki i to naprawdę sporo (luz ok 2mm), dlatego o strzelaniu dynamicznym - zapomnij. Ostry Glock nie ma idealnie stabilnej lufy nawet. Jak chcesz mieć nieruchomą - tylko Desert Eagle. Quote Link to post Share on other sites
Trzmiel Posted July 8, 2012 Report Share Posted July 8, 2012 Pff... Lufa wewnętrzna lata! Jest zwyczajnie luźna, przez co przy strzelaniu dynamicznym replika wypada gorzej od army, ACM i wszelkiego chińskiego g*wna. Istnieje co prawda szansa, że dostaliśmy felerny egzemplarz, niemniej więcej po tą replikę nie sięgnę. Ja rozumiem, że Ty strzelasz do puszek, ale większość ludzi używa boczniaka w dynamicznych akcjach w budynkach i okopach. Quote Link to post Share on other sites
Alexanderexis Posted July 8, 2012 Report Share Posted July 8, 2012 (edited) Z całym szacunkiem, ale czy Ty jesteś jakiś ułomny? Nie chce Cię obrażać, ale chyba Ty po prostu nie rozumiesz... Po 1 to jest prawie nie możliwe, żeby lufa wewnętrzna latała w lufie zewnętrznej, no chyba, że nie wiem jakim cudem trafiłeś na jakiś lewy egzemplarz. Po 2 co ma strzelanie dynamiczne do latającej lufy? Po 3 nawet jak byś biegł i strzelał lufa nie powinna ruszać się na boki. To jest po prostu nie logiczne, co Ty piszesz... @ Podczas oddawania strzału i tak się nie rusza pistoletu na boki, chyba, że Ty podkręcasz kule jak w filmie z Angeliną Jolie... Edited July 8, 2012 by Alexanderexis Quote Link to post Share on other sites
Trzmiel Posted July 8, 2012 Report Share Posted July 8, 2012 (edited) Nie musisz mnie o ludzi ułomnych wyzywać, tylko zrozum co jest napisane. Tak lufa WEWNĘTRZNA lata na boki w lufie zewnętrznej. Rusza się o ok. 2mm prawo-lewo góra-dół. No prościej nie umiem. I proszę z łaski swojej kliknij na ten link, to co słychać to obijanie się lufy wewnętrznej o zewnętrzną. Edit. miałem napisać coś więcej o strzelaniu i o moich doświadczeniach, ale wiesz nie chce mi się. Bronisz swojego, niedopuszczając konstruktywnej, opartej na doświadczeniu krytyki. Edited July 8, 2012 by Trzmielor Quote Link to post Share on other sites
wiciok Posted July 8, 2012 Report Share Posted July 8, 2012 Kurcze mać, a w ostrym nie lata?(może nie aż tak) To nie ma nic do celności, lufa zewnętrzna MA tak latać, słyszałeś o swobodnej lufie? (chyba tak to się nazywa, poczytaj sobie o tym, szczególnie w ostrych wersjach i nie tylko glockach). Jeśli używając określenia "swobodna lufa" chodziło ci o lufę samonośną (free floating barrel), to trafiłeś kulą w płot. Zasada działania klocka to krótki odrzut lufy. Jak chcesz mieć nieruchomą - tylko Desert Eagle. Brednie. Broń działająca na zasadzie odrzutu swobodnego zamka również będzie mieć nieruchomą lufę. Quote Link to post Share on other sites
Winiacz Posted July 8, 2012 Report Share Posted July 8, 2012 Brednie. Broń działająca na zasadzie odrzutu swobodnego zamka również ma nieruchomą lufę. Baardzo nieruchoma. Quote Link to post Share on other sites
wiciok Posted July 8, 2012 Report Share Posted July 8, 2012 A od kiedy to mistrzu glock działa na zasadzie odrzutu swobodnego zamka? Quote Link to post Share on other sites
Winiacz Posted July 8, 2012 Report Share Posted July 8, 2012 (edited) A od kiedy to mistrzu glock działa na zasadzie odrzutu swobodnego zamka? To cytat z twojej wypowiedzi post wyżej. EDIT: Widzę nieporozumienie już. Mea culpa. Edited July 8, 2012 by Winiacz Quote Link to post Share on other sites
Alexanderexis Posted July 8, 2012 Report Share Posted July 8, 2012 (edited) Nie wiem, jakim cudem może latać lufa wewnętrzna w lufie zewnętrznej w tym modelu, wtedy by lufa, ani komora nie powinna wejść do lufy zewnętrznej... @wtedy całość by nie działała. Śmiem twierdzić, że ten dźwięk, to obijanie się lufy zewnętrznej o zamek i zamek o szyny na korpusie. Miałem taki sam dźwięk, wystarczy rozłożyć replikę na częściowo rozłożoną i ją złożyć powinno być znacznie lepiej. A jak to jest bardziej "skomplikowane", to wystarczą na prawdę drobnostki do naprawienia tego. Lecz nadal nie wiem, co to ma do celności. @wiciok, masz całkowitą rację z tą lufą, pomieszało mi się trochę. Edited July 8, 2012 by Alexanderexis Quote Link to post Share on other sites
Trzmiel Posted July 8, 2012 Report Share Posted July 8, 2012 (edited) Zmarnuję kolejną minutę życia żeby Ci to łopatologicznie wytłumaczyć. Jak wiesz lufa wewnętrzna ma średnicę zewnętrzną ok 8mm, lufa zewnętrzna ma ok 10mm średnicy wewnętrznej, czyli pomiędzy lufą a "lufą" jest jeden milimetr wolnego miejsca z każdej strony, to strasznie dużo. Powoduje to że lufa lata. I tak wiem specjalisto że wg Ciebie to co słychać to na pewno coś innego, ale jednak ten dźwięk to właśnie obijanie się lufy o lufę. Więc być może mieliśmy felerny egzemplarz (ze świeżej dostawy) albo obecnie te z nowej serii tak mają. Chyba nie muszę Ci mówić, że jak lufa lata jak grzechotka, to replika nie może być celna. Bo jak tego nie rozumiesz, to współczuję. Edited July 8, 2012 by Trzmielor Quote Link to post Share on other sites
Alexanderexis Posted July 8, 2012 Report Share Posted July 8, 2012 (edited) Nie rozumiem. Czy Ty w ogóle rozkładałeś tego glocka? Kurcze, żeby takie brednie gadać? Rozumiem, że można od czasu do czasu się pomylić, coś poplątać, ale Ty nie masz pojęcia o czym piszesz... Skoro uważasz, że po prostu lufa wewnętrzna leży tam w lufie zewnętrznej, to ja mogę Ci tylko współczuć... Wybacz mi, 4:33 - tak być nie powinno. Nie wiem jakim cudem to tam tak lata. Edited July 8, 2012 by Alexanderexis Quote Link to post Share on other sites
Trzmiel Posted July 8, 2012 Report Share Posted July 8, 2012 (edited) Tak, dokładnie tak jest wsadzona w osłonkę imitującą lufę (tzw. lufę zewnętrzną) i tylko j jednej strony "usztywniona" jest komorą HU. U Ciebie ta lufa lewituje w lufie zewnętrznej, czy jak? Opisz jak jest zamontowana, bo jestem ciekaw. U nas było tak: Rozkładałem tego glocka jak i i wiele innych na serwisie, i wiem jak ta replika działa, i jak się ją składa i co powinno się dopracować żeby działała lepiej. Edited July 8, 2012 by Trzmielor Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted July 9, 2012 Report Share Posted July 9, 2012 Nie, lufa wewnętrzna nie lata w lufie zewnętrznej. Lufa zewnętrzna ma przewężenie kawałek od wylotu na którym lufa wewnętrzna się opiera. Coś mi sie wydaje, że jednak mówimy o różnych replikach. Alex znów do pieca dowalił :D i za to go uwielbiam. Quote Link to post Share on other sites
Trzmiel Posted July 9, 2012 Report Share Posted July 9, 2012 (edited) Dziękuje, że wreszcie zauważyliście, iż coś jest z tą repliką nie tak. Ja również uważam, że tak nie powinno być, niemniej lufa zewnętrzna nie ma przewężeń usztywniających lufę wewnętrzną. Nadal nie wiem czy te repliki z nowej dostawy (serii?) tak mają, czy tylko nasz egzemplarz był niedoróbką. Niemniej spasowanie zamka i jego wygląd też pozostawiała sporo do życzenia . Edited July 9, 2012 by Trzmielor Quote Link to post Share on other sites
Alexanderexis Posted July 9, 2012 Report Share Posted July 9, 2012 (edited) Mi ta lufa tak nie latała, były małe luzy, ale nie aż takie. A te "luzy", to jednak faktycznie, są spowodowane opieraniem się po prostu lufy wewnętrznej. Dexter, było po 22:00... :icon_biggrin: :blush: Edited July 9, 2012 by Alexanderexis Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted July 9, 2012 Report Share Posted July 9, 2012 Trzmielor, może Ci w łapki trafiła replika JG, miałem nieprzyjemność macania kilku ich porażek (bo wyrobem tego nazwac nie sposób) w dziedzinie gaziaków. Albo jakiś niedorobiony model dostaliście na testy :D. W glocku kupionym zarówno dwa lata temu jak i miesiąc temu niczego takiego nima, środek tez ładny. Quote Link to post Share on other sites
Trzmiel Posted July 9, 2012 Report Share Posted July 9, 2012 To jest teoretycznie KJW - oryginalny karton, papiery, oznaczenia na replice. Może mieliśmy pecha, niemniej naprawdę wypadł u nas słabo. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts