14100715 Posted July 10, 2012 Report Share Posted July 10, 2012 "Mundur flecktarn przy takim budżecie?! Mi się osobiście nie podoba, ale według uznania." Kocham takie wypowiedzi... OFF, jeśli autor nie strzela się w budynkach/ jakiś zaśmieconych miejscach to nakolanniki nie są mu aż tak niezbędne, żeby nie mógł ich dokupić po pewnym okresie czasu. Aczkolwiek sam bym od razu kupił (ale w razie braku środków dołożył bym tą kasę na replikę, ładowarkę). MonoVass jeśli masz możliwość przymierzyć te Alty i pobiegać w nich cała strzelankę to tak zrób, a wtedy dopiero przekonasz się, czy Ci odpowiadają. Wg. mnie nie są wcale tak wygodne jak to opisuje większość użytkowników (mowa oczywiście o tym konkretnym modelu). Quote Link to post Share on other sites
Alexanderexis Posted July 10, 2012 Report Share Posted July 10, 2012 Ja bym brał M4 KWA, jeśli by to miała być M4. Quote Link to post Share on other sites
MonoVass Posted July 10, 2012 Author Report Share Posted July 10, 2012 W Gunfie nie ma takowego M4A1 KWA a już mówiłem że też mi trochę na punkcikach zależy po za tym nawet jak nie kupię tych ochraniaczy na kolana to zyskam tylko 124zł więcej no to na replikę m4a1 kwa by starczyło ale na tą lepszą ładowarkę i tak braknie ;/ i jeszcze jedno mógłby ktoś podesłać link do konkretnego akumulatorka do tej repliki bo każdy tutaj widzę mówi co innego więc nie wiem już co mam brać xD Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted July 10, 2012 Report Share Posted July 10, 2012 Nakolanniki na początek zbędne, bajery do repliki też. WE nie ufam więc lepiej przyoszczędzić na jakichś frontach, chwytach i kupić KWA. Mundur to 50zł, może 70zł maks, flek czy DPM, rzecz gustu. Póki magów nie masz zapasu tylko biegasz z hi-capem to odpuść kamizelki, paososzelki i temu podobne zabawki. Hełm- na grzyb? Za zimne lato mamy? Batke bier z modelarskich sklepów, w sklepach ASG sprzedją to samo (lub gorsze) za o wiele większą kasę bo niby "do asg". Quote Link to post Share on other sites
14100715 Posted July 10, 2012 Report Share Posted July 10, 2012 (edited) http://rc-electrotown.pl/ znajdź sobie jakiś akumulator. Gdybym był na twoim miejscu wziąłbym M4 KWA, baterię i ładowarkę, kulki i okulary. Jeśli starczyłoby kasy to magazynki i jakieś ładownice. A na początku mógłbym biegać nawet w dresie i adidaskach. Literówka... Edited July 10, 2012 by 14100715 Quote Link to post Share on other sites
Alexanderexis Posted July 10, 2012 Report Share Posted July 10, 2012 Jak nie wiesz, wstrzymaj się trochę z zakupem. Poczytaj trochę, dowiedz się i dopiero kup. To jest bardzo ważny wybór. Może pomyśl nad zakupem najpierw samej repliki, ładowarki i baterii, oraz opcjonalnie munduru, a potem dopiero dokupuj potrzebne dla Ciebie rzeczy. Nie ma co się "napalać", uważam, że lepiej jeszcze raz się zastanowić, pomyśleć i wtedy ewentualnie kupić. Może się tak stać, że nakupujesz pełno rzeczy, a z połowy i tak nie będziesz korzystał, albo będziesz się w tym męczył. Quote Link to post Share on other sites
Vender Posted July 10, 2012 Report Share Posted July 10, 2012 IMO Hełm jest bardzo przydatny ponieważ seria w głowę z repliki powyżej 400 FPS z dosyć bliskiej odległości boli ( taka rzecz może się przytrafić ale nie musi, wszystko zależy z kim grasz, ludzie z twojego grona raczej Ci nic nie zrobią ale pojedziesz na jakiś wyjazd i może się przytrafić taki "snajper" ), a o hełm to się po prostu odbija tak więc wolę pobiegać w hełmie. Nakolanniki IMO są również bardzo przydatne, ponieważ o uraz kolana nie trudno, a obce ciało w tkance nie jest przyjemnym doświadczeniem. Quote Link to post Share on other sites
Dziećka Posted July 10, 2012 Report Share Posted July 10, 2012 Mundur Flecktarn : Spodnie [28zł] - http://armyworld.pl/product-pol-1-Spodnie-Flecktarn-Wojskowe-Bundeswehr-Bojowki-Oryginal-Demobil-.html Bluza [34zł] - http://armyworld.pl/product-pol-89-NOWA-BLUZA-WOJSKOWA-MORO-FLECKTARN-BUNDESWEHR-.html Odpuść sobie w tych cenach, komplet jak dobrze poszukasz na alledrogo, w jakiś sklepikach lokalnych, albo imprezach militarnych to spokojnie za 15 zł wychaczysz. Przykład: http://allegro.pl/bluza-flectarn-bw-asg-paintball-rozm-2-i2446071831.html Duet bluza+kurtka też ci niepotrzebny, tak samo te wszystkie chwyty przednie, rączki taktyczne, hełmy. Kolimatora możesz dorwać używkę (ja za mojego RD30 właśnie dałem 80 zł), a mechaniczne też dają radę. Replika niedostępna. Na twoim miejscu zainwestowałbym raczej w porządną replikę. Kamizelka i magazynku to już twoja kwestia, czy ci są na początku do szczęścia potrzebne, ale jak już o stanowczo nie real capy, bo na typowych jebankach nie wyrobisz. Z ładowarek polecam Imaxa. Quote Link to post Share on other sites
strzelec5 Posted July 10, 2012 Report Share Posted July 10, 2012 A na początku mógłbym biegać nawet w dresie i adidaskach. Taa... Nie ma to jak biegać w adidasach. Chwila nieuwagi podczas ostrzału i skręcenie nogi gwarantowane. BRAWO! Znajdź mi w takim razie nowe i-vo za 16-17zł. Bo Ci nie wierzę. http://allegro.pl/ok...2479199660.html Tutaj są w miarę tanio,ale niezbyt sprawdzony sprzedawca,lepiej kupić w sklepie ,który wystawia aukcje na allegro. 48-10=38 Może trochę przesadziłem, że o 10zł, ale za 43zł z wysyłką jest pełno ofert. "Lepszy" to pojęcie względne. Masz odniesienie do tej repliki z WE? Tak się składa, że znam właściciela takowej repliki, byłego właściciela. Emka wytrzymała mu ok. 9-13 k kulek (nie liczył dokładnie) i przemieliło mu bebechy. Nie wiem czy to był po prostu taki egzemplarz, ale nie powinna paść tak szybko, mimo używania lipola jedenastki. Mylisz się,nakolanniki są przydatne ,zwłaszcza w CQB,gdzie gramy w ruinach i łatwo o szkło itd. ,nasze lasy do czyściutkich też nie należą i można trafić na szkło lub inne pierdoły,które mogą poharatać kolano. Sam pamiętam jak pierwszy raz kompletowałem swój szpej. Ludzie doradzali mi, że alty to podstawa i uszczupliły niepotrzebnie mój budżet o 120zł. Można kupić gówniane nakolanniki za 20-30zł (lub używane, przecież nie wszystko musi być od razu nowe), które całkowicie wystarczą do czasu dozbierania na porządne. Oczywiście nakolanniki są bardzo potrzebne, ale większość nowicjuszy na pierwszych strzelankach i tak tylko sieje kompozytem na lewo i prawo, prawie wcale nie używając wyposażenia. Quote Link to post Share on other sites
fallangel Posted July 10, 2012 Report Share Posted July 10, 2012 (edited) Witam Miałem ten sam problem co Ty i posłuchałem doświadczonych - efekt Replika KWA m4 Defender RIS - http://asgshop.pl Mundur z demobilu Pas + ładownica na 2 magi - http://asgshop.pl 2 magi low-cap - http://asgshop.pl okularki + czapka 5x5000 kulek Gold - http://asgshop.pl Sprężyna Guarder 85 - wymóg UK by zejść do 325 fps'ów - http://asgshop.pl Gumka Guarder - http://asgshop.pl Dziękuję za rady których posłuchałem Edited July 10, 2012 by fallangel Quote Link to post Share on other sites
MonoVass Posted July 10, 2012 Author Report Share Posted July 10, 2012 załatwiłem sobie dodatkowe pieniążki mundur mogę już brać np taki: http://allegro.pl/spodnie-sfu-pl-woodland-wz-93-helikon-rip-stop-s-i2455161602.html http://allegro.pl/bluza-cpu-pl-woodland-wz-93-helikon-rip-stop-l-i2455161731.html tylko nie ma mojego rozmiaru bluzy musiał bym mieć S a nigdzie nie mogę znaleźć na allegro już takich ;/ Quote Link to post Share on other sites
MonoVass Posted July 10, 2012 Author Report Share Posted July 10, 2012 Co do postu fallangel nie znalazłem w tym sklepie podanym przez ciebie tej repliki ale znalazłem ją na allegro: http://allegro.pl/kwa-m4-a1-full-metal-licencja-colt-m4a1-2gx-i2470373443.html Quote Link to post Share on other sites
Dziećka Posted July 10, 2012 Report Share Posted July 10, 2012 Fallangel, ładna emka :D Quote Link to post Share on other sites
fallangel Posted July 10, 2012 Report Share Posted July 10, 2012 (edited) Dzięki właśnie dokupiłem scope i jako że już mam UKARA zielone okładziny oraz taśma poszły w niepamięć :) Co najlepsze tutaj raczej nie spotkacie KWA i ostatnio po kilku head shot'ach wszyscy są zainteresowani właśnie tą Mk'a. Genialne skupienie na 20 metrach przy 0,2 kulkach - mam zamiar gdy tylko dostanę 0,23 i 0,25 przetestować skupienie oraz zasięg :) W korpus trafiam z 50 metrów - single shot jeśli nie wieje za bardzo :D , skuteczny zasięg w każdą pogodę to 30-35 metrów jak wspomniałem z 0,2g spring Guarder 85. Edited July 10, 2012 by fallangel Quote Link to post Share on other sites
14100715 Posted July 10, 2012 Report Share Posted July 10, 2012 (edited) "Taa... Nie ma to jak biegać w adidasach. Chwila nieuwagi podczas ostrzału i skręcenie nogi gwarantowane. BRAWO!" Wybacz, moja noga, więc mogę ją skręcać jak chcę. Ja akurat umiem stąpać i czasem tylko zaskoczy mnie jakaś dziura w dużych trawach, ale umiem "skontrować". A może po prostu mam mocne stawy, nieważne. Kończąc: chyba nie zrozumiałeś o co mi chodziło w zacytowanym przez Ciebie fragmencie. Mam nadzieję, że autor zrozumiał. W mojej wypowiedzi nie ma żadnych złośliwych tonów etc., więc niekoniecznie musisz mi coś niemiłego odpisywać. Edited July 10, 2012 by 14100715 Quote Link to post Share on other sites
RivPolska Posted July 10, 2012 Report Share Posted July 10, 2012 Wybacz, moja noga, więc mogę ją skręcać jak chcę. Ja akurat umiem stąpać i czasem tylko zaskoczy mnie jakaś dziura w dużych trawach, ale umiem "skontrować". Też tak mówiłem :icon_biggrin: Quote Link to post Share on other sites
14100715 Posted July 10, 2012 Report Share Posted July 10, 2012 Nie powiesz mi, że jeśli kila razy pobiega w dżinsach/ dresie i jakiś zwykłych butach, to jest skazany na skręcenie kostki. Zresztą dla M4 KWA to ja mogę sobie raz skręcić. :biggrin: Quote Link to post Share on other sites
fallangel Posted July 11, 2012 Report Share Posted July 11, 2012 Ja do tej pory latam w adasiach :) Na wszystko przyjdzie czas a jeśli źle zainwestuje - czyt. karabinek - to będzie później żałował że fakt ma suuuper glany, mundur + bajerancką kamizelkę ale karabinek pluje na 15 metrów albo wcale. To takie przemyślenia chłopa po 30'stce :P Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted July 11, 2012 Report Share Posted July 11, 2012 IMO Hełm jest bardzo przydatny ponieważ seria w głowę z repliki powyżej 400 FPS z dosyć bliskiej odległości boli ( taka rzecz może się przytrafić ale nie musi, wszystko zależy z kim grasz, ludzie z twojego grona raczej Ci nic nie zrobią ale pojedziesz na jakiś wyjazd i może się przytrafić taki "snajper" ), a o hełm to się po prostu odbija tak więc wolę pobiegać w hełmie. Nakolanniki IMO są również bardzo przydatne, ponieważ o uraz kolana nie trudno, a obce ciało w tkance nie jest przyjemnym doświadczeniem. Argument mocno taki se, w udo boli o wiele bardziej niż w głowę a nie widzę ludzi masowo biegających w fartuchach kowalskich. Oczywiście kasę można wywalić na co się chce. Tylko nie wmawiajmy innym, że jest im to do czegokolwiek potrzebne. Jeszcze uwierzą. Quote Link to post Share on other sites
Vender Posted July 11, 2012 Report Share Posted July 11, 2012 Argument mocno taki se, w udo boli o wiele bardziej niż w głowę a nie widzę ludzi masowo biegających w fartuchach kowalskich. Oczywiście kasę można wywalić na co się chce. Tylko nie wmawiajmy innym, że jest im to do czegokolwiek potrzebne. Jeszcze uwierzą. Być może, ja tylko wyraziłem swoje zdanie na ten temat i nie wmawiam nikomu, że ma to kupić bo tak. Uważam, że hełm mnie osobiście się przydaje, fakt postrzał w udo także boli ale seria po głowie też boli ( a jeżeli można temu zaradzić kupując hełm to czemu nie ? ). Quote Link to post Share on other sites
KicuPL Posted July 11, 2012 Report Share Posted July 11, 2012 @UP ale na co hełm skoro zwykła czapka z daszkiem się nada? Quote Link to post Share on other sites
Shizu555 Posted July 11, 2012 Report Share Posted July 11, 2012 (edited) Koledzy, nie poszaleliście troszkę? :D Widzę same poważne odpowiedzi, jak dla mnie taka cena jest niebotyczna. Chyba każdy ma ojca lub brata, nie znam twojego wieku, ale zawszę możesz poszperać w domu. Ja tym sposobem zyskałem umundurowanie(mój tata był w wojsku a brat w harcerstwie), całkiem znośne buty(wiadomo, wystarczą na parę miesięcy, maksymalnie rok) i wiele innych smaczków jak plecaki, menażki czy manierki. Nie chcę palnąć głupstwa, z tego powodu, że jestem zielony, ale tyle pieniędzy za mundur to przesada, przecież nie będziesz dostawać kulkami, które zostały wystrzelone z karabinu +500fps i to z przyłożenia w ramię. Używaj głowy a nie pieniędzy, to tyle z mojej strony. @Forumowicz fallangel napisał szczerą prawdę, lepiej zajmij się repliką, jest to sprawa pierwszorzędna. Edited July 11, 2012 by Shizu555 Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted July 11, 2012 Report Share Posted July 11, 2012 Kicu, bo czapka z daszkiem nie jest pro uber madafaka taktyczna. Quote Link to post Share on other sites
Vender Posted July 11, 2012 Report Share Posted July 11, 2012 (edited) @UP ale na co hełm skoro zwykła czapka z daszkiem się nada? A dostałeś kulką w ucho ? Uderzyłeś głową w ścianę/drzewo ? Hełm zapewnia większą, lepszą ochronę niż czapka. Jednakże nikogo nie zmuszam i jak dla mnie możesz biegać w dresie, wyraziłem tylko własne zdanie. Kicu, bo czapka z daszkiem nie jest pro uber madafaka taktyczna. Nie, po prostu ja wolę hełm i nikogo nie zmuszam do jego zakupu. Edited July 11, 2012 by Vender Quote Link to post Share on other sites
KicuPL Posted July 11, 2012 Report Share Posted July 11, 2012 (edited) A dostałeś kulką w ucho ? Uderzyłeś głową w ścianę/drzewo ? Hełm zapewnia większą, lepszą ochronę niż czapka. Jednakże nikogo nie zmuszam i jak dla mnie możesz biegać w dresie, wyraziłem tylko własne zdanie. W ucho nie dostałem kulką bo mam Stalkera v2 :) Nie uderzyłem głową w ścianę ani drzewo. Jak z resztą można uderzyć głową w ścianę?! Ja również wyraziłem własne zdanie :) Edited July 11, 2012 by KicuPL Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts