Deepthroat Posted November 28, 2006 Report Share Posted November 28, 2006 Witam !! Mam pytanie, co sądzicie o replice VSR - 10. Chodzi mi o to jakie są jej wady i zalety, jaki jest skuteczny zasięg (bez tuningu) ?? Prosze o wypowiedzenie się o tej replice użytkowników, którzy posiadali ją, bądź meli ja lub tylko się z nią stykneli. Albo jaka replika jest lepsza w tej cenie co VSR, na Capri ASG kosztuje 780 zł. Link to post Share on other sites
Tropiciel Posted November 28, 2006 Report Share Posted November 28, 2006 W capri jest w wersji 2 czyli ma ogolnie wzmocnione czesci i na dzien dobry dostajesz kolo 315fps z mozliwoscia taniego tiuningu do 360fps (koszt 75 zl o ile sie nie myle za sprezyne) Skad wiem ? bo takowa posiadam i sprzedaje Z kulkami 0,20 i lekko "przesadzonym" podkreceniu HU ze podczas lotu kulki pod koniec podkrecalo ja jakies 40cm w gore osiagalem wynik kolo 60m a trafic czlowieka z 40m z optyka nie ma problemu a po dodaniu lufy 6,03 z 50m tez trafialem ale czasem wiatr mieszal mi szyki VSR jest sama w sobie cicha porownywalnie z G spec'em a usunac z niej przyrzady celownicze zaden problem Wiec ogolnie polecam replike Link to post Share on other sites
xxxxx Posted December 21, 2006 Report Share Posted December 21, 2006 Coż ja mogę powiedzieć... Fajna rzecz do dalszego upgreadu. Mnóstwo dostępnych części. Stock ma bardzo ciężko w walce z nawet lekko stuningowanymi aegami bo zasięg taki sam a brak serii, a nawet opcji semi. Tak bym opisał tą broń. Kumpel ma. Ja też chciałem sobie kupić, ale z założeniem dalszego tuningu :mrgreen: Aha napiszcie mi czy rączka przeładowywanie jest w stockowej wersji ze stali. Podsumowanie: Stock jak w każdej snajpie raczej mało użyteczny, ale według mnie VSR-10 jest fajna do dalszych przeróbek i tuningu (jeśli oczywiście ma się kasę :/ ) Pozdro XxXxX Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted December 26, 2006 Report Share Posted December 26, 2006 Jestem szczęsliwym posiadaczem wersjio g-spec. Rączka jest znalowa. Gun jest cichy, bardzo cichy zwłaszcza z tłumikiem. Stanowi doskonałą podstwe do budowania dobrej snajperki bo 300fps nie nadają sie do uzytku. Ja w swojej VSR wymieniam: tłumik, prowadnice i lufe w celu maksymalnego wyciszenia i nieznacznego wzrostu fps. Powiem wam tylko ze na jednej strzelance ostzeeliwałem oddział z odleglosci 10m (!!) schowany pod kępą sciętych krzaków (nie bylo mnie widac za ch..) i po 50s i 3 trupach mnie zauwazyli i to nie z powodu dxwięku co widzieli jak sie lekko ruszam przeładowywując. Gebneralnie broń polecam gorąco ale tylko w wersji g-spec. Aha, ktoś powiedzial na forum (nie pamietam kto) ze dla bniego snajperka ważąca 2kg to nie snajperka. Otórz VSR10 g-spec wazy 3,5kg (moja około 5kg) i ma 2 plastikowe elementy: magazynek i łoże. Jest wpiiizdu miejsca na dociazenie w kolbie, w miejscu pomiedzu lufą wew i zew (wsadzilem tam prety z ołowiu) i w łożu przed magazynkiem. Zamek chodzi idelanie lekko bo jeździ nie po metalu ale po takich teflonowych podkladkach przez co nic nie trze ani nie rysuje sie :D W razie jakichkolwiek pytan na temat tej repliki pisać : 4734154gg Link to post Share on other sites
Rudy102 Posted January 8, 2007 Report Share Posted January 8, 2007 (edited) Przez pewien czas posiadałem PS i G-Spec (TM oczywiście) PS odrazu sprzedałem (tinung 430fps) na kulkach 0,28 i dobrze ustawionym HU i lunecie byłem w stanie unieszkodliwić każdego:) kto stał albo szedł odpowiednio daleko. Jedym słowem lekko podrasownaa to cud. Sprzedałem PS'a ponieważ G-Spec był jeszcze lepszy, zwałaszcza przy tiuningu wychodzą zalety tłumika. Co prawda ma krótszą lufę ale za to precyzyjniejszy HU dzięki czemu jest troszkę celniejszy niż PS. kulka leci troszkę wolniej ale za to o wiele dalej i co najważniejsze z odległości np.30 metrów nie słychać nawet przeładowania wszystko jest tak idealnie dopasowane. Obydwie w porównaniu skuteczności strzelania do nie ruchomych celów do AEG'a (AK-47s TM) wypadaja znacznie lepiej. Jedyną przewagąAEGa jest możliwość sypania gradem kompozytu który nie zawsze do ciebie doleci. Jednym słowem lepiej kupić G-speca i lekko go stiuningować(500fps). [CIACH] Edited January 8, 2007 by Paramedic Link to post Share on other sites
macbeer Posted January 27, 2007 Report Share Posted January 27, 2007 Mam troche zastrzerzeń co do G-Spec... Bo w gazetce "Broń i Amunicja" napisali, że ta replika ma 250 fps, a celność jest do bani i że założenie na to szyny RIS to kpina... Po waszych opiniach zmieniłem zdanie, ale dlaczego w gazecie napisali takie rzeczy? Link to post Share on other sites
Tropiciel Posted February 8, 2007 Report Share Posted February 8, 2007 Gdzie oni tam widza RIS'a? hmmm bardzo wadpie ale mogli dostac felerny model albo dorwali jakas podrobe choc takowej w zyciu nie widzialem Link to post Share on other sites
macbeer Posted February 10, 2007 Report Share Posted February 10, 2007 Długo mnie na forum nie było... Może i nie RIS... źle może przeczytałem :F ale pisali, że założenie (jakiejś tam) szyny to kpina i że strzela beeeeeeznadziejnie... To pewnie efekt pechu ;P trafił się może felerny model... Link to post Share on other sites
wiciok Posted July 9, 2012 Report Share Posted July 9, 2012 Oficjalny temat o replice VSR-10 firmy Tokyo Marui znajduje się w dziale Karabiny Wyborowe: http://forum.wmasg.pl/topic/42149-oficjalny-vsr-10-g-spec-tokyo-marui/ Zanim jednak napiszesz coś w tym dziale, przeczytaj obowiązujący tam regulamin! http://forum.wmasg.pl/topic/39761-zasady-obowiazujace-na-tym-forum/ Link to post Share on other sites
Recommended Posts