Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

ESS ICE - ESS CROSSHAIR

Recommended Posts

Witam.

Przyszło na zakup ochrony oczu, wybór padł na ESS ICE.

Jedak po przymierzeniu ich u kolegi okazało się że, między szkłem okularów a kością jarzmową jest lekka luka.

I odnośnie tego mam dwa pytania:

-Czy przez taką lukę jest w stanie wpaść kulka?

-Czy ma ktoś porównanie co do ESS ICE a ESS CROSSHAIR,

bo z tego co czytałem ESS CROSSHAIR mają jakąś technologie Tri-Tech Fit ,która sprawia że są dopasowane do głowy.

I czy naprawdę jest różnica dopasowania między ICE a CROSSHAIR.

Z góry dzięki za podzielenie się swoją opinią, pozdrawiam :)

Nie da się komuś powiedzieć zdalnie "tak, będą pasować", "nie, nie będą pasować". Na mnie mogą pasować idealnie. Na ciebie mogą nie pasować wcale. A właśnie - przez każdą szparę może wlecieć kulka.

Nie da się komuś powiedzieć zdalnie "tak, będą pasować", "nie, nie będą pasować". Na mnie mogą pasować idealnie. Na ciebie mogą nie pasować wcale. A właśnie - przez każdą szparę może wlecieć kulka.

Tak zdaję sobie z tego sprawę że nie powiecie mi "kup okulary XXX będą pasować" i tego nie oczekiwałem zakładając ten temat..

Chciałem się dowiedzieć czy ktoś miał podobną sytuację, lub ma ktoś porównanie co do ESS ICE a ESS CROSSHAIR.

• 2 years later...

Musiałby to być mniejszy nosek. Przy nosku od Rx Vice (wkładki na szkła korekcyjne, starego typu) luka jest konkretna. Co osobiście sobie cenię bo mniej paruje.

Natomiast co do wpadającej kulki - owszem, takie ryzyko jest zawsze. Tylko, że z reguły musiała by ona wpadać pod jakimś niezwykle dziwnym kątem. Np. musiałbyś leżeć twarzą do góry, i ktoś musiałby do Ciebie strzelać pod bardzo płaskim kątem.

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...