Emerytt Posted July 12, 2012 Report Share Posted July 12, 2012 Witam. Przyszło na zakup ochrony oczu, wybór padł na ESS ICE. Jedak po przymierzeniu ich u kolegi okazało się że, między szkłem okularów a kością jarzmową jest lekka luka. I odnośnie tego mam dwa pytania: -Czy przez taką lukę jest w stanie wpaść kulka? -Czy ma ktoś porównanie co do ESS ICE a ESS CROSSHAIR, bo z tego co czytałem ESS CROSSHAIR mają jakąś technologie Tri-Tech Fit ,która sprawia że są dopasowane do głowy. I czy naprawdę jest różnica dopasowania między ICE a CROSSHAIR. Z góry dzięki za podzielenie się swoją opinią, pozdrawiam :) Link to post Share on other sites
OFF Posted July 12, 2012 Report Share Posted July 12, 2012 Tak,kulka może wpaść. Dlatego są też dostępne ESS ICE Naro. Link to post Share on other sites
Emerytt Posted July 12, 2012 Author Report Share Posted July 12, 2012 Tak,kulka może wpaść. Dlatego są też dostępne ESS ICE Naro. W ICE Naro zniknie problem luki pod wizjerem? Link to post Share on other sites
OFF Posted July 12, 2012 Report Share Posted July 12, 2012 To zależy od tego jaką kto ma twarz. Link to post Share on other sites
J.K. Posted July 12, 2012 Report Share Posted July 12, 2012 Nie da się komuś powiedzieć zdalnie "tak, będą pasować", "nie, nie będą pasować". Na mnie mogą pasować idealnie. Na ciebie mogą nie pasować wcale. A właśnie - przez każdą szparę może wlecieć kulka. Link to post Share on other sites
Emerytt Posted July 12, 2012 Author Report Share Posted July 12, 2012 Nie da się komuś powiedzieć zdalnie "tak, będą pasować", "nie, nie będą pasować". Na mnie mogą pasować idealnie. Na ciebie mogą nie pasować wcale. A właśnie - przez każdą szparę może wlecieć kulka. Tak zdaję sobie z tego sprawę że nie powiecie mi "kup okulary XXX będą pasować" i tego nie oczekiwałem zakładając ten temat.. Chciałem się dowiedzieć czy ktoś miał podobną sytuację, lub ma ktoś porównanie co do ESS ICE a ESS CROSSHAIR. Link to post Share on other sites
Kormi24 Posted September 6, 2014 Report Share Posted September 6, 2014 (edited) Witam! A może wymiana na inny nosek pomoże? Bo mam taki sam problem. Edited September 6, 2014 by Kormi24 Link to post Share on other sites
Errhile Posted September 6, 2014 Report Share Posted September 6, 2014 Musiałby to być mniejszy nosek. Przy nosku od Rx Vice (wkładki na szkła korekcyjne, starego typu) luka jest konkretna. Co osobiście sobie cenię bo mniej paruje. Natomiast co do wpadającej kulki - owszem, takie ryzyko jest zawsze. Tylko, że z reguły musiała by ona wpadać pod jakimś niezwykle dziwnym kątem. Np. musiałbyś leżeć twarzą do góry, i ktoś musiałby do Ciebie strzelać pod bardzo płaskim kątem. Link to post Share on other sites
Buniek92 Posted September 6, 2014 Report Share Posted September 6, 2014 Ostatni post był z 2012 roku. Jeszcze nie czas na wykopki :icon_razz: Link to post Share on other sites
Recommended Posts