Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Witam!

Tak to znowu ja. I znowu mam pytanie: czy lufa prometheusa(247mm) jest dużo lepsza od systemy(247mm)? I jeszcze jedno: ile fps powinienem wyciągnąć w mojej giecie(wymieniona tylko gumka na przezroczystego guardera) po wsadzeniu m120 guardera?

1. Jest różnica, ale też nie aż tak wielka. Do tej repliki kupiłbym ststemę, ponieważ nie ma sensu w nią tyle kasy inwestować (chińczyk to chińczyk i nic tego nie zmieni)

2. ok. 400fps, ale przy dobrym doszczelnieniu trochę więcej uda się wyciągnąć.

Witam!

Tak to znowu ja. I znowu mam pytanie: czy lufa prometheusa(247mm) jest dużo lepsza od systemy(247mm)? I jeszcze jedno: ile fps powinienem wyciągnąć w mojej giecie(wymieniona tylko gumka na przezroczystego guardera) po wsadzeniu m120 guardera?

Tak,jest lepsza. 450-470fps. Zależy kto Ci to złoży i jak dobrze to złoży.

systemy nie da się nawet precką nazwać

Ratujcie mnie bo zawału dostanę..

1. Tak, jest dużo lepsza. Jeśli jeszcze nie kupiłeś ani tego, ani tego, to najlepiej kup Guardera 6.02mm. Promyka się nie opłaca do taniego chińczyka, a systemy nie da się nawet precką nazwać :icon_biggrin:

Ale tak jak czytam to forum to opinie odnośnie system i guarderów są podzielone. Jedni mówią żee systema jest świetna drudzy zaś dokładnie na odwrót. A apropo guardera to znalazłem tylko lufę dł. 300mm. Trzeba będzie do niej wymienić cylinder w giecie? Ile będzie wystawać?

Ja kiedyś wycisnąłem z 110 guardera 370fps (P90 TM z gumką systemy i jakimś tłokiem wzmocnionym). 400fps będzie miał na pewno przy zwykłym złożeniu bez dodatkowego uszczelniania.

systemy nie da się nawet precką nazwać :icon_biggrin:

1310480585093.jpg

Edited by Ray~

Źle to odebrałeś. Ja się nie chwalę, bo nie ma czym - jak to opisałeś: jg w stocku mają 370fps.

Chodziło mi o to, że te 400fps będzie miał na pewno w swojej replice.

Ano pisałem to (z telefonu, czyli wolno) zanim edytowałeś posta, więc stąd nieporozumienie.

Jakiś serwisant ze Szczecina twierdzi że w cm.040 z M125 z borkiem i lufą promyka wyciśnie 550 fps.

Możliwe to?

Fantazja, fantazja, na całego. Bo trzeba bawić się, trzeba bawić się, trzeba bawić się na całego... Fantazja...

Eee. Mylicie się;) Wyciśnie tyle spokojnie;) Tyle, że na kulkach 0.12 ;)

Odnośnie cylindra - najlepiej współgra on z lufą 363mm (najlepsze fpsy wychodzą, ofc przy idealnej szczelności).

Odnośnie SP120 - normalny człowiek, którego ludzie zwą serwisantem powinien złożyć na tym 430fps przy wymianie samej sprężyny i gumki.

I rypać 15 centymetrowy tłumik?

Może od razu 25 cm? I dodatkowy efekt lansu, i dziewczynie się bardziej spodoba.

To ja już sam nie wiem. Też na początku chciałem bez tłumika(247mm) ale jak lukira twierdzi że najlepsze osiągi są na 363mm to nie wiem czy sie nie skuszę na dłuższą lufę +tłumik