Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Witam,

Mam parę pytań w sprawie tego pistoleciku do osób, które widziały/strzelały/bawiły się nim. Ponieważ myśle o jego zakupie tylko ze względu na replikę osiągi schodzą na drugie miejsce, zatem:

-czy wogóle magazynek sie wyciąga i czy jest wymiarowy ?

-czy okno wylotowe łusek się otwiera ?

-jak najlepiej go dociżyć ?

-jak się pezentuje plastik w nim użyty ?

-czy kurek można naciągać ?

-bezpiecznik spustu działa ?

-i drugorzędowe pytanie... jak strzela mimo HU ?

Za konkretne odpowiedzie z góry dziękuję

Pozdrawiam.

Odpowiem Ci na parę z tych pytań ponieważ widziałem i miałem okazję go używać będąc u mojego kuzyna i na odwrót.

1. Magazynek się wyciąga, ma on metalową stopkę, reszta wykonana z plastiku. Nie miałem okazji widzieć prawdziwego magazynka od PPK, ale mogę o tym Cybergunowskim powiedzieć że jest on dosyć mały (mniejszy od np. Glocka, P99 itp.) ale niewątpliwie większy od tych od np. Mausera gazowego.

2.Okno wylotowe łusek się nie otwiera.

3.Jeśli chodzi o dociążenie to poza dorobieniem metalowych części nie mam pojęcia (nie widziałem żadnych otworów, przydatnych do dociążenia, ale mogę się w tej kwestii mylić).

4.Plastik "ujdzie w tłoku", nie jest jakiś super realistyczny, ale wygląda za to na dość wytrzymały, nie jest ani z dodatkiem "brokatu" tylko jest cały czarny.

5.Kurek można naciągnąć, jest nawet metalowy :)

6.Bezpiecznik działa, przypomina trochę ten z glocka tylko ten od PPK działa "poziomo".

7.Walthera PPK można kupić chyba tylko i wyłącznie ze względów kolekcjonerskich. Może on posłużyć do strzelania w domu w tarczę z odległości ok 2metrów. "W polu" replika ta się nawet nie umywa do pistoletów za ok 99zł, nawet "Hłopa" nie posiadających :wink: .

Mimo HU kulki nie lecą zbyt daleko a także nawet lekki wiaterek potrafi je znosić. Model mojego kuzyna był w ciągu ok 2,5 miesięcy 3 razy w serwisie. Kiedy ostetnio jakieś 2 miesiące temu byłem u niego, PPK zepsuł mi się w rękach, podczas LEKKIEGO I OSTROŻNEGO (w końcu to nie moja replika) naciągania. Z tych 4 wypadków przynajmniej 3 dotyczyły zniszczonego tłoka. Mozna więc powiedzieć że model PPK ma wytrzymałość "pistoletu za 5zł".

No, to by chyba było na tyle, jeśli masz jeszcze jakieś pytania Fboardpro, to wal śmiało.

Pozdrawiam

Wochu

Jeśli chodzi o rozłożenie to wiele Ci nie powiem bo nie zabierałem się za to. Z tego co pamiętam to rozkłada się go "za pomocą" śrubek. Jeśli chodzi o zamek... o ile dobrze pamiętam to zdejmuje się go tak jak z pistoletów po 5zł czyli poprzez użycie siły i "odczepienie" go (pewien nie jestem ale raczej tak...

Z tym magiem to tani chwyt reklamowy. W rzeczywistości do magazynka wchodzi zdaję się około 10 kulek (nie pamietam dokładnie) plus jest znana z niektórych pięciozłotowych pistoletów "skrytka na kulki". Dlatego też mieści się tam tyle kulek.

To chyba tyle, jak jeszcze coś to krzycz.

Pozdrawiam

Wochu

Przy jego pierwszym Waltherze zamek naciągał się dość lekko (nie za ciężko nie za lekko).Jego bodajże trzeci model, przeładowywało się już nieco trudniej, jednak nie wiem czy to z racji nowej serii czy może to z winy mojego kuzyna który coś być może mieszał w mechanizmie...

Pistolet jest wykonany estetycznie tzn. nie przypmninam sobie, żebym tam znalazł jakieś niepotrzebne kawałki plastiku :)

Jeśli chodzi o to ile mój kuzyn strzelał, to niestety nie bogę podać dokładnej odpowiedzi, ponieważ on mieszka w Policach a ja w Poznaniu, ale z tego co wiem to strzelał on dość intensywnie, jednak nie długo (ilość dni) bo po jakimś tygodniu, może troszkę więcej jego pierwszego PPK szlag trafił...

Powtórzę Ci to, co już tu napisałem (chyba napisałem :wink: ). Mianowicie Ten pistolet nie nadaje się do strzelania, mówi o tym po pierwsze cena (69zł) a po drugie przygody mojego kuzyna. Jest to pistolecik dobry do postawienia na półce (nawet w pudełku razem z pistoletem jest coś w rodzaju papierowej podstawki :) ).

• 8 years later...

Myśle że już można zamknąć temat .

ps pojedz do jakiegoś sklepu z zabawkami .

Ale mi na nerwy takie posty działają, gdzie koleś myśli że wszystkie rozumy pozjadał a robi niepotrzebny spam.

Proszę bardzo: http://www.military.pl/cyber-gun-walther-ppk-silver-hp_3375t.html Ja mam takiego, już ze 2-3 lata. Kulki 0,12g bezszwowe ładujesz i jedziesz. Strzela zadziwiająco daleko jak na znikomą moc, myślę że wpełni wystarczy.

• 3 months later...
  • 3 weeks later...

Poza tym ta replika PPKS jest "zabawką" odpustową!!! :maniak_zle:

Sory za lekkie odkopanie, ale muszę sprostować. Chyba nikt kto tu pisze o tej replice nie miał jej w rękach i tymbardziej nie widział jak to strzela. A to że się rozsypie po kilku magazynkach - no prośba. Większość nowych dostaje go na pierwszej strzelance, wystrzelił już kilogramy kulek, a dalej strzela prosto i zadziwiająco daleko. Oczywiście, lufa jest aluminiowa i jest tam HU ( ustawiony na kulki 0,12 ).

Jeszcze pojawiła się wypowiedź o sprężynie za 70zł że daleko nie strzela. A miał ktoś Galaxy G.6 ? Polecam przestestować, i to na kulkach 0,25, bo jak napiszę tutaj że strzela dalej niż stockowe 300 fpsowe G&G, to nikt mi nie uwierzy.

• 6 months later...

Walther PPK [CG] to odpustowa zabawka, zasięg maksymalny 10 m, skuteczny 3-5 m w zależności od wiatru, wytrzymalość 40-50 kulek. Wyrzucone pieniądze. :maniak_zle:

A miał Powała w łapkach rzeczonego walthera? A "wyrzucił" powała pieniążki na własnego? Jak nie, to niech Powała nie stęka i wróci do "Jak zacząć?" polecać wszystkim empepiątki i giety JG.

Najprawdopodobniej osłony tłoka nie dostaniesz wcale, chyba że ktoś się odsprzeda ci ze swojego uszkodzonego modelu, na co szanse są nikłe.

A miał Powała w łapkach rzeczonego walthera? A "wyrzucił" powała pieniążki na własnego? Jak nie, to niech Powała nie stęka i wróci do "Jak zacząć?" polecać wszystkim empepiątki i giety JG.(...)

1. Miał, i wyrzucił :icon_exclaim:

2. Nie dyktuj mi gdzie i co mam pisać, bo nie Ty jesteś do tego upoważniony. :icon_evil:

3. Jako NOWY nie doradzaj innym NOWYM, bo możesz narobić Im w głowach galimatiasu :icon_exclaim:

Ps

Nie zaczyna się zdania od "a", "więc", "i" itd itp. :sciana: