jerem3063 Posted July 31, 2012 Report Share Posted July 31, 2012 Witam tak jak w temacie chciałbym kupić replike M4/M16 sporo czytałem o tych replikach ale nie znalazłem odpowiedzi na moje pytanie a konkretnie która emka ma najlepsze osiągi w stocku.Zależy mi na tym ponieważ nie znam sie na tuningu gearboxa Z góry dzieki za odpowiedz Pozdro Jerem Quote Link to post Share on other sites
ewa119d Posted July 31, 2012 Report Share Posted July 31, 2012 mowia, że KWA i w sumie to jak bym miała kase to bym ja wlasnie kupiła ma najlepsze recki ^^ Quote Link to post Share on other sites
jerem3063 Posted August 1, 2012 Author Report Share Posted August 1, 2012 Tak właśnie myślałem o tych emkach ale gdzies wyczytałem że te repliki bez tuningu niczym się nie różnią od replik np.cymy (chodzi mi o osiągi) nie wiem czy to prawda ale tak słyszałem Quote Link to post Share on other sites
Nitro Posted August 1, 2012 Report Share Posted August 1, 2012 (edited) Po wymianie gumki kwa bije wszystko inne na łeb.Ma w stocku praktycznie wszystko lepsze,zaczynając na lufie wewnętrznej,a kończąc na wykonaniu elementów gearboxa i wykonaniu zewnętrznym repliki. Edited August 1, 2012 by nicknitro Quote Link to post Share on other sites
Monster1270 Posted August 1, 2012 Report Share Posted August 1, 2012 Miałem G&P, miałem ICS-a, ale satysfakcje ze strzelania odczułem kupując KWA. KWA jest pancerne, wymień tylko gumkę na g&g i Ci jeszcze szmal zostanie na magi i baterię :icon_wink:. Popieram kupuje KWA Quote Link to post Share on other sites
jerem3063 Posted August 1, 2012 Author Report Share Posted August 1, 2012 Dzięki za wszystkie odpowiedzi bardzo mi pomogły,tylko mam jeszcze jedno małe pytanie bo zauważyłem że są repliki KWA 2 generacji pewnie tu chodzi o gearboxa jak się nie mylę.Czy lepsza będzie ta 2 generacja? Quote Link to post Share on other sites
fifibezon Posted August 1, 2012 Report Share Posted August 1, 2012 Dzięki za wszystkie odpowiedzi bardzo mi pomogły,tylko mam jeszcze jedno małe pytanie bo zauważyłem że są repliki KWA 2 generacji pewnie tu chodzi o gearboxa jak się nie mylę.Czy lepsza będzie ta 2 generacja? Będzie lepsza. Quote Link to post Share on other sites
Nath Posted August 1, 2012 Report Share Posted August 1, 2012 i wykonaniu zewnętrznym repliki. Akurat KWA z zewnątrz to syf z malarią w porównaniu do G&P, kolor body oraz malowane oznaczenia to śmiech na sali:). Quote Link to post Share on other sites
Shuad Posted August 1, 2012 Report Share Posted August 1, 2012 Oj aż tak nie jest źle, nawet w porównaniu do G&P KWA wypada dobrze(nie mylić z lepiej). Osobiście mam zastrzeżenia tylko do latającego magazynka(lekko) i kolby(też lata, ale podczas strzelania nie odczuwa się tego). Quote Link to post Share on other sites
butelka Posted August 1, 2012 Report Share Posted August 1, 2012 Wszyscy żeście się zakochali w tym KWA? Jakby nie było żadnej innej repliki i to był jedyny słuszny wybór. Jeszcze trochę i powiecie, że KWA jest wykonane lepiej od KA, czy VFC i ma 100m. zasięgu skutecznego w stocku. KWA jest wykonane zdecydowanie gorzej-po prostu słabo i taki jest fakt. Quote Link to post Share on other sites
Shuad Posted August 1, 2012 Report Share Posted August 1, 2012 A czy ja mówię takie rzeczy? Po prostu mam tą replikę, jak na razie dobrze mi służy i tyle. Fakt, wykonanie zewnętrzne nie jest najlepsze, ale nie jest słabe, w każdym razie dla mnie, dla kogoś może jest do bani. Quote Link to post Share on other sites
MareK1026 Posted August 1, 2012 Report Share Posted August 1, 2012 Najlepszym wyborem będzie KWA, G&P, ICS. To są Markowe emki. Polecają ją wszyscy, Quote Link to post Share on other sites
jerem3063 Posted August 1, 2012 Author Report Share Posted August 1, 2012 A więc z tego co przeczytałem tu i w innych tematach wybieram replike G&P cena może trochę wyższa od KWA no ale przynajmniej będę miał porządne oznaczenia. Quote Link to post Share on other sites
virusotron Posted August 1, 2012 Report Share Posted August 1, 2012 Pamiętaj, że oznaczeniami nie strzelasz. Quote Link to post Share on other sites
MarekMac Posted August 1, 2012 Report Share Posted August 1, 2012 Pamiętaj, że oznaczeniami nie strzelasz. Ale jest +100 do lansu. Quote Link to post Share on other sites
Nath Posted August 1, 2012 Report Share Posted August 1, 2012 Pamiętaj, że oznaczeniami nie strzelasz. Tak, ale patrzeć na nie musisz.:). Quote Link to post Share on other sites
Szelma1981 Posted August 1, 2012 Report Share Posted August 1, 2012 Obejrzyj M4A1 G&P i zadecyduj co wybrać :) http://airsoftphotos.net/album/reportage/300427 :icon_mrgreen: Quote Link to post Share on other sites
jerem3063 Posted August 1, 2012 Author Report Share Posted August 1, 2012 Dobra teraz wybór należy do mnie kolega virusorton mądrze napisał że samymi oznaczeniami nie strzelam z kolegą nathem rówineż się zgadzam że patrzeć na nie muszę. Dzieki wszystkim za odpowiedzi na pewno mi pomogą w wyboże właściwej repliki :icon_biggrin: Quote Link to post Share on other sites
virusotron Posted August 1, 2012 Report Share Posted August 1, 2012 Ja powiem to co ja myślę. Mianowicie wole żeby kulki leciały dalej, gb było wytrzymalsze.Oznaczenia cieszą jak wyciągniesz z pudła i w respie żeby sie pochwalić....w trakcie wymiany ognia przeciwnik nie padnie bo masz oryginalne tłoczone oznaczenia ostrej. Dlatego polecam KWA. Sam mam. Ale do 1500zł każda replika da Ci radość. Pytanie czy radość z oznaczeń czy z większej siły ognia. Quote Link to post Share on other sites
OFF Posted August 1, 2012 Report Share Posted August 1, 2012 Piszecie tak jakby G&P to był jakiś chiński badziew w ładnym opakowaniu... Quote Link to post Share on other sites
oski52 Posted August 1, 2012 Report Share Posted August 1, 2012 Dokup słownik "wyboże" :icon_eek2: ! Przestańcie mu wciskać to KWA, jest dobre, ale G&P też jest. Quote Link to post Share on other sites
Szelma1981 Posted August 1, 2012 Report Share Posted August 1, 2012 Do sprężyny M130 G&P daje radę na tym samym poziomie co KWA, a jak wiesz na sprężynie M130 Guardera szczelne G&P to 470 FPS. Ile ma KWA na M130 szczerze ? G&P również w stocku posiada jedna z lepszych luf i komór co daje bardzo dobre skupienie i zasięg. KWA ma przewagę owszem, ale powyżej spreżyny M130 kiedy robote zaczyna robić gearbox 2GX pod wzgledem wytrzymalosci przedniej cześci w warunkach jebankowych. Minusem KWA jest chwiejąca się szyna na upperreceiverze gdyż nie jest monolitem wraz z upperem. Owocuje to ciągłymi probemami z ustawieniem optyki - w tym wypadku nie pomoze już nawet preclufa Promyka, poprostu nie wyzerujesz trwale repliki. Quote Link to post Share on other sites
Foxtrot29 Posted August 1, 2012 Report Share Posted August 1, 2012 oj, to mało optymistyczne... czyli uważasz że np na bazie KWA nie można robić sobie parasnajperki, bo mi się luneta będzie chwiała? Quote Link to post Share on other sites
Shuad Posted August 1, 2012 Report Share Posted August 1, 2012 (edited) Dokup słownik "wyboże" :icon_eek2: ! Przestańcie mu wciskać to KWA, jest dobre, ale G&P też jest. A ktoś pisze, że nie? Edited August 1, 2012 by Shuad Quote Link to post Share on other sites
C3lin Posted August 2, 2012 Report Share Posted August 2, 2012 Cervantez szczerze ja mam na 130 od Guardera 490. A po malowaniu repliki jakoś kolor body i oznaczenia mało mnie interesują. Jak już wspomniano, oznaczeniami nie strzelasz, a kolegę interesują osiągi. Nikt nie mówi, że GP jest słabe, po prostu KWA jest trochę lepsze. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts