Czarex1324 Posted August 1, 2012 Report Share Posted August 1, 2012 Jak w tytule, które buty lepiej kupić na początek ? Jeśli można to jestem otwarty na sugestie :) Poszukuję butów do 200 zł. Quote Link to post Share on other sites
Czarex1324 Posted August 1, 2012 Author Report Share Posted August 1, 2012 http://allegro.pl/buty-wojskowe-skoczki-desanty-polskie-demar-roz-43-i2470245793.html czy http://allegro.pl/buty-wojskowe-trzewiki-grom-protektor-rozmiar-40-i2510110875.html nie patrzcie na rozmiar ;) Quote Link to post Share on other sites
oski52 Posted August 1, 2012 Report Share Posted August 1, 2012 Desanty nie mają dobrej opinii, te drugie to chyba nie protektory. Quote Link to post Share on other sites
Afrati Posted August 1, 2012 Report Share Posted August 1, 2012 Szukaj Protektorów, ale wz.743 a nie 742. Spore różnice między nimi są, na korzyść wz.743. Noszę od roku i bardzo polecam. Quote Link to post Share on other sites
oski52 Posted August 1, 2012 Report Share Posted August 1, 2012 Też mam 743, fakt faktem że od tygodnia, ale porównując je do desantów to, miażdżą je :D. Quote Link to post Share on other sites
Vender Posted August 1, 2012 Report Share Posted August 1, 2012 (edited) Jeżeli chodzi o wygodę to wszystko będzie lepsze niż standardowe desanty ale jeżeli chodzi o niezniszczalność to desantów nie da się albo trzeba być wybitną osobą żeby je doprowadzić do stanu nieużywalności. Swoje desanty mam od prawie 2 lat, były topione, taplane w błocie, zakopane w piaskach, chodziłem w nich po szkle etc. i nadal żyją trzeba je tylko dobrze wysuszyć, wyczyścić i zapastować. Noga się w nich nie poci ale na pełnym słońcu nie radzę w nich stać bo grzeją. Desanty nie bardzo nadają się na twardą nawierzchnię bo mają twardą podeszwę ale żelowa wkładka pomaga. Więc przy niewielkim budżecie Desanty są całkiem znośne jeżeli włożysz w nie trochę serca. Edited August 1, 2012 by Vender Quote Link to post Share on other sites
HellMaker666 Posted August 1, 2012 Report Share Posted August 1, 2012 Pitu pitu, w każdym bucie noga się poci. W Zakopanem nawet sandały nie dawały rady więc nie mów, ze w pełnych, skórzanych butach noga się nie poci, bo to jest bzdura. Osobiście desanty zajeździłem w ciągu 3 lat użytkowania cotygodniowego na jebankach. Pewnego cudownego wiosennego dnia podczas biegu okazało się, że nie mam podeszwy ;) Nie warto się pakować w desanty, lepiej kupić coś lepszego za większa kasę (czasem niewiele większą). Quote Link to post Share on other sites
Kuba Posted August 1, 2012 Report Share Posted August 1, 2012 (edited) Desanty? Miałem kilka par. Poza jednym wyjątkiem, do wyrzucenia max. po 2 latach. To ja już wolę opinacze i wizytę u szewca... :icon_wink: Edited August 1, 2012 by Kuba Quote Link to post Share on other sites
Czarex1324 Posted August 1, 2012 Author Report Share Posted August 1, 2012 Czyli Protektor wz.743 :) Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts