Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

o co chodzi ? I komora hop-up

Recommended Posts

Siem. A więc odniosę się do pierwszego punktu. Ostatnio gearbox'a składał mi spec shop i pięknie wszystko. Dzisiaj chciałem wyczyścić lufę no i przez przypadek rozwaliłem komorę hopk'a w pół. Dokładnie pękła tam gdzie jest zaczep. I przy okazji patrzę a tam niebieska gumka. A nie dawno kupowałem przeźroczystą guardera. I po prostu nie mogłem uwierzyć. Jeszcze nawet w komorze jest przeźroczysty dystanser. I teraz nasuwają się pytania. Może gumka była źle złożona że zamienili ją? Jaka komora będzie dobra? http://gunfire.pl/product-pol-1152195241-Komora-Hop-up-do-G36.html ta czy http://gunfire.pl/product-pol-1152195312-Komora-Hop-Up-G36-SHS.html ta ? Wiem że są niedostępne ale nie patrzyłem w innym sklepach.

Ta JG jest dla konwertowanych giet z adapterem do magazynków eMowskich.

Napisz specshopowi, że nie spodobało Ci się, że Cię nie poinformowali o żadnych wymianach. Swego czasu nie informowali mnie o wymianie zębatek w M4, kiedy im wysłałem. W efekcie zapłaciłem 117zł a miała iść na gwarancji, jednak o niczym nie raczyli mnie poinformować. Mieli potrzebne informacje do kontaktu.

Edited by SirHawk

Czemu mnie nie dziwi temat odnośnie psioczenia na serwis SpecShopu.

Ja niedawno rozbierałem GB po tuningu u nich. Po 2 strzelankach tłok poszedł a winne było niekompletne smarowanie zespołu cylindra, było sucho i do tego uszkodzony O-ring na głowicy tłoka.

A tak z czystej ciekawości, jak to możliwe że przy normalnym czyszczeniu (tak myślę że normalnym) mogłeś zniszczyć komorę hop-up?

A, to przepraszam.

Uściślając - w TM, CA i JG do III gen. gniazdo magazynka ma małą rurkę/lejek prowadzący do komory HU, natomiast w generacji IV zrobiono to jak w SRC (w sumie, to nie wiem po co) - komora wyposażona jest w rurkę, a gniazdo magazynka ma tylko dziurę. Oczywiście żeby wszystko pasowało adapter do magów eMkowych też musi tak wyglądać - ale to jest skutek zastosowanej zmiany, a nie jej przyczyna.

Wracając do meritum:

PlanB, ponieważ jak mniemam masz III lub wcześniejszą generację JG (bo w PL IV gen sprzedawana jest jako GFC), kup po prostu stockową komorę.

Np. tu: http://www.redberet.pl/p/132/1152193967/jg-komora-hopup-do-g36-komory-hopup-czesci-i-akcesoria.html

Aczkolwiek osobiście kupiłbym w komisie, na pewno wyjdzie taniej.

A ja polecę tą JG z GF. Szczelność miodzio i po kilku ruchach pilnikiem pasuje idealnie do normalnego adaptera. Trzeba szyjkę z adaptera spiłować.

Nie będę się bawić w piłowanie itd bo nie mam złotej rączki. Czyli będę szukać stockowej komory. Dzięki.