frotka1594 Posted August 11, 2012 Report Share Posted August 11, 2012 Witam.Co sądzicie o takim tuningu mojego cm.048m.Kupiłem: 1.http://www.taiwangun.com/czesci-i-akcesoria/lufy-precyzyjne/lufa-precyzyjna-6-02mm-do-ak-47-ak-47s-o-dlugosci-455-mm-guarder.html 2.Gumka hop-up Energy 3.http://www.taiwangun.com/gearboxy-oraz-ich-czesci/kola-zebate/zestaw-stalowych-zebatek-18-1-high-speed-acm.html 4.http://www.taiwangun.com/gearboxy-oraz-ich-czesci/silniki/silnik-krotki-infinite-torque-up-guarder.html 5.http://www.taiwangun.com/gearboxy-oraz-ich-czesci/sprezyny-glowne/sprezyna-sp-140-guarder.html 6.http://www.taiwangun.com/gearboxy-oraz-ich-czesci/tloki/tlok-nowy-typ-do-gearboxa-ver-ii-i-iii-p-j.html Ile na takim zestawię będzie fps? Pozdrawiam DD Link to post Share on other sites
Snipernr1 Posted August 11, 2012 Report Share Posted August 11, 2012 480 Link to post Share on other sites
toni8567689 Posted August 11, 2012 Report Share Posted August 11, 2012 Silnika i zębatek bym nie wymieniał. Tłok też brałbym raczej z 14 metalowymi zębami, z 1 nie ma sensu brać. Link to post Share on other sites
szymucha2353 Posted August 11, 2012 Report Share Posted August 11, 2012 Zębatki i silnik sobie odpuść. Weź za to tłok SHS z 15 zębami stalowymi (jak będzie trzeba spiłuj 2gi), uszczelnioną dyszę i kable niskooporowe + wtyczki Tdeans (możesz jeszcze zamontować mosfet). Jak dobrze złożysz, uszczelnisz (możesz się przejść do sklepu z ornigami aby kupić nowy na głowicę tłoka) możesz uzyskać powyżej 500fps (ja na sp130 wyciągnąłem 490fps). Link to post Share on other sites
Winiacz Posted August 28, 2012 Report Share Posted August 28, 2012 Silnik w cymach jest potężny, nie ma potrzeby zmieniać. Link to post Share on other sites
SirHawk Posted August 28, 2012 Report Share Posted August 28, 2012 Zębatki sobie odpuść, fabryczne są wyczesane. Jak chcesz mieć większą szybkostrzelność, to dobrze zrobisz biorąc MAX Speed Elementa. Sprawdź sobie na moim profilu, co mam w swojej CM 0.48 wymienione. Daje mi to wszystko 414 fps na fabrycznie zamontowanej pseudo M120, planuję wpakować SP130 Guardera i oczekuję skoku do około 480fps. Link to post Share on other sites
adamso Posted August 28, 2012 Report Share Posted August 28, 2012 Już kupił, zatem, chyba nie wiele ma sensu ten temat. Zębatki kupiłeś w wersji "high speed" ACM, gdzie jak byk masz napisane "Idealnie nadają się do sprężyn nie mocniejszych niż 130 m/s.", nie są to dobre zębatki do mocnych tuningów mocowych i wydaje mi się, że o wiele lepszym rozwiązaniem są stockowe zębatki (też stalowe, też chińskie), za to, by zmniejszyć obciążenie silnika (i pobór prądu) kupiłbym łożyskowaną prowadnicę sprężyny, głowicę tłoka i łożyska kulkowe (przy takim springu z czasem się wyrabiają, ale te 40k kulek wytrzymają). Przydałyby się jeszcze podkładki i jak już wcześniej wspomniano tłok ze wszystkimi zębami metalowymi + dysza doszczelniona. Link to post Share on other sites
SirHawk Posted August 28, 2012 Report Share Posted August 28, 2012 (edited) Adamso, taki "problem", że gearbox 0.2c to wszystko ma już fabrycznie. Ogólnie, powinieneś był najpierw spytać, co najlepiej byłoby kupić. Bo skoro kupiłeś i teraz pytasz, to albo zrobiłeś coś zbyt pochopnie, albo jesteś głupi bo nie wiedziałeś co kupujesz, albo trolujesz. Edited August 28, 2012 by SirHawk Link to post Share on other sites
Kohan warrior Posted August 28, 2012 Report Share Posted August 28, 2012 (edited) Cm048 ma łożyskowaną prowadnice. Pss.. Jeśli chodzi o 18:1, cisnę na m130 Guardera oraz m140, żadnych śladów zużycia. Edited August 28, 2012 by Kohan warrior Link to post Share on other sites
Guest Rengi Posted August 28, 2012 Report Share Posted August 28, 2012 13:1 SHS latały mi z rofem 19bb/s na sprężynie150 i stockowym silniku PJ, opisami sklepów nie ma co się przejmować :) Link to post Share on other sites
adamso Posted August 28, 2012 Report Share Posted August 28, 2012 Opis sklepu jak i cena wskazuje, że te zębatki ACM to nic ponad stockowe, zatem po co wymieniać, skoro nie są lepsze? (chyba, że najpierw wsadził nowego springa i ząbki poszły :P) @SirHawk 0.2c wydaje mi się tylko oznaczeniem szkieletu. cm 0.48 które rozbierałem miało plastikową prowadnicę (fakt, z łożyskiem), głowica tłoka bez łożyska, kiepsko wypodkładkowane zębatki. Posta pisałem sugerując się stockowymi parametrami cm 0.48, jeżeli wersja "m" ma faktycznie więcej, to zwracam honor. Link to post Share on other sites
SirHawk Posted August 28, 2012 Report Share Posted August 28, 2012 Wszystko jest to samo poza modelem kałacha :D. U siebie też miałem plastikową, łożyskowaną, wymieniłem na JBU, tez łożyskowaną. Podkładki to akurat wina serwisu zerującego replikę. Link to post Share on other sites
szymucha2353 Posted August 30, 2012 Report Share Posted August 30, 2012 Zębatki ACM to rebrand SHSów, więc można brać spokojnie. Link to post Share on other sites
SirHawk Posted August 30, 2012 Report Share Posted August 30, 2012 Dla przypomnienia - ACM = All China Made, więc nie jest to firma a podgrupa produktów wykonanych w Chinach, stworzona z lenistwa lub z góry narzuconych instrukcji dla dystrybutorów. Link to post Share on other sites
adamso Posted August 30, 2012 Report Share Posted August 30, 2012 "Zębatki ACM to rebrand SHSów, więc można brać spokojnie." Spokojnie, CECT to rebrand Apple, więc możesz spokojnie kupić od nich iPhone pod nazwą aPhone Link to post Share on other sites
wiciok Posted August 30, 2012 Report Share Posted August 30, 2012 Odróżniasz rebranding od podrabiania? PS. To jest pytanie retoryczne. Link to post Share on other sites
adamso Posted August 30, 2012 Report Share Posted August 30, 2012 All China Made rebranduje SHS i sprzedaje za połowę ceny. Logika mi podpowiada zwykle chęć zysku, rebrandowane przedmioty zwykle kosztują odrobinkę więcej oryginału (z racji chodźby samego faktu, że nie jest się producentem danego towaru). Zwyczajnie logika podpowiada, że taki uznany producent jak SHS prędzej by sam sprzedał w tej cenie zębatki, niż oddał towar tak tanio, by ACM zarobił. Już prędzej jestem skłonny dać wiarę, że to SRC rebranduje ACM... ale to nie świadczyło by najlepiej o SHS. Link to post Share on other sites
SirHawk Posted August 30, 2012 Report Share Posted August 30, 2012 w00t. Do tej pory sądziłem, że ACM to po prostu zbiór wszystkich chińskich części, najwyraźniej się myliłem... Link to post Share on other sites
szymucha2353 Posted August 30, 2012 Report Share Posted August 30, 2012 ACM to zbiór chińskich no-nameów, przyszła moda na nazywanie takich produktów przez sklepy że są spod marki ACM i SHSowi też się dostało. Tyle :icon_biggrin: Link to post Share on other sites
Recommended Posts