Flexuss Posted August 23, 2012 Report Share Posted August 23, 2012 Ave. Nie wiem gdzie to napisać ale mam prośbę o usunięcie mojego konta na wmasg.pl Z góry dziękuję i przepraszam wszystkich których gdzieś tam w postach uraziłem. Link to post Share on other sites
Didi Posted August 23, 2012 Report Share Posted August 23, 2012 Klikasz tę zębatkę u góry, potem edytuj profil i po prawej stronie będzie usuń konto. Link to post Share on other sites
Guest Kret Posted August 23, 2012 Report Share Posted August 23, 2012 "Przepraszamy, opcja chwilowo niedostepna" Link to post Share on other sites
Guest extremateria Posted August 23, 2012 Report Share Posted August 23, 2012 Konta nie da się usunąć od długiego czasu i nie sądzę aby dało się to zrobić. Liczy się liczba użytkowników, WMasg to m.in. biznes, jeśli chodzi o ustalenie cen np. reklam to im większa liczba użytkowników tym lepiej, co z tego, że wielu nie logowało się od miesięcy/lat... Link to post Share on other sites
zuczek Posted August 23, 2012 Report Share Posted August 23, 2012 Może spróbować potrolować trochę albo jakoś drastycznie złamać regulamin? ;) Link to post Share on other sites
Nath Posted August 23, 2012 Report Share Posted August 23, 2012 Napisz maila do administracji w tej sprawie i po problemie. Link to post Share on other sites
Guest Kret Posted August 23, 2012 Report Share Posted August 23, 2012 Napisz maila do administracji w tej sprawie i po problemie. Probowales? Link to post Share on other sites
OFF Posted August 23, 2012 Report Share Posted August 23, 2012 Probowales? Gdyby próbował to by tutaj raczej nie pisał? ;) Link to post Share on other sites
Guest Kret Posted August 23, 2012 Report Share Posted August 23, 2012 OFF - doceniam Twoj zapal moderatorski, ale usuniecie konta z WMASGu rzeczywiscie JEST problemem. A nie powinno byc. System powinien w dowolnym momencie zezwolic UZYTKOWNIKOWI na usuniecie konta, a nie zalatwiac to przez administracje. Nawet fejsbuk daje taka mozliwosc, choc przez 2 tygodnie trzyma jeszcze nieaktywne konto. Link to post Share on other sites
OFF Posted August 23, 2012 Report Share Posted August 23, 2012 Rozumiem o co Ci chodzi i zgadzam się z Tobą. Nie wiem od jak dawna występuje ten problem. Mogło się to stać po tych licznych zmianach teraz? Nie wiem. Można to przecież zgłosić do "błędów na forum" ,czy gdzieś. Link to post Share on other sites
Pykus Posted August 23, 2012 Report Share Posted August 23, 2012 A ja zapytam z innej beczki...po co usuwać konto ? Co za różnica czy będzie aktywne czy leżeć odłogiem :icon_razz2: Link to post Share on other sites
dade Posted August 23, 2012 Report Share Posted August 23, 2012 To tak żeby się pochwalić postem. Link to post Share on other sites
OFF Posted August 23, 2012 Report Share Posted August 23, 2012 A ja zapytam z innej beczki...po co usuwać konto ? Co za różnica czy będzie aktywne czy leżeć odłogiem :icon_razz2: Żeby zatrzeć ślady :icon_biggrin: Link to post Share on other sites
Guest Kret Posted August 23, 2012 Report Share Posted August 23, 2012 No niestety, w chwili obecnej cala polityka portalu i forum opiera sie na zadawaniu tego pytania. Odpowiedz na to pytanie jest banalnie prosta - w Polsce nic nikomu do tego, jakie kto ma powody i motywacje. Mogl na przyklad po zalogowaniu nie znalezc tego, co go interesowalo. A usuniecie konta - czyli danych takich jak np. email - to prawo uzytkownika, nie przywilej. Link to post Share on other sites
Alexanderexis Posted August 23, 2012 Report Share Posted August 23, 2012 To jest lot w jedną stronę... :D Link to post Share on other sites
Nath Posted August 24, 2012 Report Share Posted August 24, 2012 Probowales? Znajomy wywalczył właśnie w ten sposób. Link to post Share on other sites
Cappuccio Posted August 29, 2012 Report Share Posted August 29, 2012 Dopiero teraz zauważyłem wątek. Jeśli ktoś chce usunąć konto nigdy nie było i nie ma problemu tylko poproszę o PW. Przy następnej aktualizacji portalu postaramy się zadbać by ta opcja była dostępna. Link to post Share on other sites
virusotron Posted August 29, 2012 Report Share Posted August 29, 2012 Tak z ciekawość dlaczego od zalania dziejów WMasg (czyli dla mnie od 2006) nie ma tej funkcji? Drugie pytanie. Po skasowaniu użytkownika jego posty zostają?(Z tego co zauważyłem to tak ale wole się upewnić.) Link to post Share on other sites
LogaN Posted August 29, 2012 Report Share Posted August 29, 2012 Odnośnie drugiego pytania - tak, zostają. Wraz z ksywą osoby, która je napisała. Jeśli ktoś chce usunąć konto - zapraszam na PW. Krótki czas oczekiwania :). Link to post Share on other sites
virusotron Posted August 29, 2012 Report Share Posted August 29, 2012 (edited) Nie :) z ciekawości tylko pytałem. Edited August 29, 2012 by virusotron Link to post Share on other sites
Cappuccio Posted August 30, 2012 Report Share Posted August 30, 2012 Tak z ciekawość dlaczego od zalania dziejów WMasg (czyli dla mnie od 2006) nie ma tej funkcji? Drugie pytanie. Po skasowaniu użytkownika jego posty zostają?(Z tego co zauważyłem to tak ale wole się upewnić.) Przyczyna niemożności skasowania konta okazała się prosta - producent forum nie udostępnia takiej opcji. Skoro jednak kasowanie kont jest tak istotne postaramy się zautomatyzować częściowo tą procedurę by automatycznie było wysyłane do adminów zlecenie usunięcia konta. Link to post Share on other sites
virusotron Posted August 30, 2012 Report Share Posted August 30, 2012 Do starszej wersji IP forum był ;] btw nie używaliście wcześniej SMF? Taki Formularz miałby sens.Wystarczyło by podać hasło porównać z tym co jest w bazie i wysłać mail do admina, że ktoś jest zdecydowany na usunięcie konta. Kupa to roboty nie jest a i gimnazjalista skrypt do tego napisze. Link to post Share on other sites
Cappuccio Posted August 30, 2012 Report Share Posted August 30, 2012 Wcześniej o ile dobrze pamiętam było PHPBb. A procedurę z mailami dopiszemy na dniach. Link to post Share on other sites
Guest Rengi Posted November 26, 2012 Report Share Posted November 26, 2012 Do którego admina trzeba napisać prośbę o usunięcie konta? Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted November 26, 2012 Report Share Posted November 26, 2012 Post 19. Link to post Share on other sites
Recommended Posts