Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Usunięcie konta na WMASG.PL

Recommended Posts

Guest extremateria

Konta nie da się usunąć od długiego czasu i nie sądzę aby dało się to zrobić. Liczy się liczba użytkowników, WMasg to m.in. biznes, jeśli chodzi o ustalenie cen np. reklam to im większa liczba użytkowników tym lepiej, co z tego, że wielu nie logowało się od miesięcy/lat...

OFF - doceniam Twoj zapal moderatorski, ale usuniecie konta z WMASGu rzeczywiscie JEST problemem. A nie powinno byc. System powinien w dowolnym momencie zezwolic UZYTKOWNIKOWI na usuniecie konta, a nie zalatwiac to przez administracje. Nawet fejsbuk daje taka mozliwosc, choc przez 2 tygodnie trzyma jeszcze nieaktywne konto.

Rozumiem o co Ci chodzi i zgadzam się z Tobą. Nie wiem od jak dawna występuje ten problem. Mogło się to stać po tych licznych zmianach teraz? Nie wiem. Można to przecież zgłosić do "błędów na forum" ,czy gdzieś.

No niestety, w chwili obecnej cala polityka portalu i forum opiera sie na zadawaniu tego pytania.

Odpowiedz na to pytanie jest banalnie prosta - w Polsce nic nikomu do tego, jakie kto ma powody i motywacje. Mogl na przyklad po zalogowaniu nie znalezc tego, co go interesowalo. A usuniecie konta - czyli danych takich jak np. email - to prawo uzytkownika, nie przywilej.

Tak z ciekawość dlaczego od zalania dziejów WMasg (czyli dla mnie od 2006) nie ma tej funkcji?

Drugie pytanie. Po skasowaniu użytkownika jego posty zostają?(Z tego co zauważyłem to tak ale wole się upewnić.)

Przyczyna niemożności skasowania konta okazała się prosta - producent forum nie udostępnia takiej opcji. Skoro jednak kasowanie kont jest tak istotne postaramy się zautomatyzować częściowo tą procedurę by automatycznie było wysyłane do adminów zlecenie usunięcia konta.

Do starszej wersji IP forum był ;] btw nie używaliście wcześniej SMF?

Taki Formularz miałby sens.Wystarczyło by podać hasło porównać z tym co jest w bazie i wysłać mail do admina, że ktoś jest zdecydowany na usunięcie konta. Kupa to roboty nie jest a i gimnazjalista skrypt do tego napisze.

• 2 months later...
Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...