bacu55 Posted August 26, 2012 Report Share Posted August 26, 2012 Witam szykuje się do zmiany na AK szukam najlepszej opcji w tym przedziale cenowym Quote Link to post Share on other sites
SirHawk Posted August 26, 2012 Report Share Posted August 26, 2012 Od siebie polecę CM 0.48. Znowu wojna się szykuje... Quote Link to post Share on other sites
Maza94 Posted August 26, 2012 Report Share Posted August 26, 2012 Od siebie polecę serię CM.04x (040, 048 itd. itd.) U mnie bardzo dobrze się trzyma, świetna replika. Quote Link to post Share on other sites
bacu55 Posted August 27, 2012 Author Report Share Posted August 27, 2012 (edited) A co myslićie o CM.039U albo o CM.046 Edited August 27, 2012 by bacu55 Quote Link to post Share on other sites
kjujiczek Posted August 27, 2012 Report Share Posted August 27, 2012 Mając taki budżet nie pchaj się w takie repliki jak CM039,CM035 itd.Możesz kupować cymę 040/048/050.Bardziej od cymy polecam ci serię RK ponieważ osiągi są bardzo dobre a ich wykonanie zewnętrzne bije cymę na łeb i jeszcze lepiej.Można kupić wersje,które są zrobione tylko ze stali i drewna.Przykładem jest RK-01SW.Możesz kupić też RK-02/03/06.Znajomi mają i chwalą. Quote Link to post Share on other sites
Mati86 Posted August 27, 2012 Report Share Posted August 27, 2012 CM.046 to chyba poprzednia seria cymy, tak samo jak 0.36 0.39 0.42 0.35 0.31 0.28. Te 0.40 0.45 0.48 0.50 0.51 to te nowsze. Choc wszystkie serie dostępne są w sprzedaży. Quote Link to post Share on other sites
Dread Posted August 27, 2012 Report Share Posted August 27, 2012 Mając taki budżet spokojnie kupisz replikę wykonaną ze stali, a nie z chińskiego szajsmetalu. I od razu powiem, nie, cyma nie jest ze stali :) Quote Link to post Share on other sites
bacu55 Posted August 27, 2012 Author Report Share Posted August 27, 2012 czyli co brać konkrety prosze ? http://www.taiwangun.com/karabiny-szturmowe-aeg/rk-10s-boyi.html może to? Quote Link to post Share on other sites
otix96 Posted August 27, 2012 Report Share Posted August 27, 2012 (edited) Polecam serię CM 40. Edited August 27, 2012 by otix96 Quote Link to post Share on other sites
czortkot Posted August 27, 2012 Report Share Posted August 27, 2012 Zastanawiam się co kieruje ludźmi, którzy polecają Cymę, mając do wyboru RK od d'boys. RK jest stalowe w tych miejscach, gdzie Cyma ma chiński znal, RK jest lepiej wykonane, RK jest tańsze, RK ma lepszą baterię, RK ma porównywalny gearbox. Nie rozumiem, jak można kupić coś gorszego i droższego, mając przed nosem karabin tańszy i lepszy. Albo jakiś masochizm, albo jakieś uprzedzenia, albo nasłuchali się od mędrców z epoki kamienia, że Cyma lepsza. Na całym świecie, na wszystkich forach od wschodu po zachód każdy poleca w tym wypadku d'boys, tylko tutaj na wmasg poleca się Cymę. Quote Link to post Share on other sites
Dread Posted August 27, 2012 Report Share Posted August 27, 2012 RK-10S może być, dobre też będą RK-06WS, RK-01SW, RK-15. Cyma generalnie nie jest zła, ale w porównaniu wypada zwyczajnie gorzej. Quote Link to post Share on other sites
Mati86 Posted August 28, 2012 Report Share Posted August 28, 2012 Mając taki budżet spokojnie kupisz replikę wykonaną ze stali, a nie z chińskiego szajsmetalu. I od razu powiem, nie, cyma nie jest ze stali :icon_smile: Myślałem że magnes łapie tylko stal, a tak jest w modelu który posiadam =/ Quote Link to post Share on other sites
Vender Posted August 28, 2012 Report Share Posted August 28, 2012 (edited) Bo Cyma czasami ma jakieś tam stalowe elementy, a Boyi ma czasami znalowe elementy (które i tak są lepsze niż Cymowska "stal" nie wspominając o ich znalu). Miałem tą "pancerną i niezniszczalną" CM.045 zacinka na GB nastąpiła dosyć szybko a na serwisie przy rozbieraniu repliki połamała się podstawa szczerbinki która w aksu trzyma pokrywę zamka. Tak więc mając taki budżet wolałbym kupić tak jak doradza Dread stalowego RK-10S etc. Edited August 28, 2012 by Vender Quote Link to post Share on other sites
SirHawk Posted August 28, 2012 Report Share Posted August 28, 2012 On to napisał z przekąsem. Dobrze wie, że to stal. Quote Link to post Share on other sites
asekrutor Posted August 28, 2012 Report Share Posted August 28, 2012 Wybierz sobie sam albo Cymę albo Boyi, bo tutaj zdania są podzielone i nigdy nie dowiesz się w 100%, i CM i BOYI robią dobre repliki, cm powyżej 0.40, a boyi które chcesz.. Sam musisz wybrać. Quote Link to post Share on other sites
kjujiczek Posted August 28, 2012 Report Share Posted August 28, 2012 RK-10S może być, dobre też będą RK-06WS, RK-01SW, RK-15. Znajdź mi dostępne takie cudo to zaraz je kupię... Quote Link to post Share on other sites
Maza94 Posted August 28, 2012 Report Share Posted August 28, 2012 To i to ma mocowanie lufy ze znalu, tak samo z zatrzaskiem kolby. Cyma ma podstawę szczerbinki, muszkę z podstawą, kolanko gazowe ze znalu. U siebie wymieniłem tylko muszkę, szczerbinkę, zatrzask kolby i tłumik płomienia na stalowe. Reszta znalowych elementów mnie nie martwi. Muszkę i tłumik wymieniłem poto żeby je zaoksydować. RK ma gorsze bebechy od Cymy. Quote Link to post Share on other sites
Vender Posted August 28, 2012 Report Share Posted August 28, 2012 Nie ma gorszych jedynie silnik mógłby być lepszy. Więc nie opowiadaj bzdur. I po co wymieniać znalowe części skoro można na starcie je mieć stalowe ? Quote Link to post Share on other sites
Maza94 Posted August 28, 2012 Report Share Posted August 28, 2012 No i co Ci po stalowym kolanku gazowym czy muszce? Trudno na prawdę mi znaleźć artystę, który złamie kolanko albo podstawę szczerbinki. Pozatym, nie mówie tu tylko o silniku, tłok jest lepszy, głowica tłoka, zębatki i komora w stocku jest aluminiowa. Już wiele osób udowodniło, że bebechy Cymy są lepsze. Powiedz, która chińska replika wytrzyma M150 na stocku? Quote Link to post Share on other sites
Winiacz Posted August 28, 2012 Report Share Posted August 28, 2012 No i co Ci po stalowym kolanku gazowym czy muszce? Trudno na prawdę mi znaleźć artystę, który złamie kolanko albo podstawę szczerbinki. Pozatym, nie mówie tu tylko o silniku, tłok jest lepszy, głowica tłoka, zębatki i komora w stocku jest aluminiowa. Już wiele osób udowodniło, że bebechy Cymy są lepsze. Powiedz, która chińska replika wytrzyma M150 na stocku? Za to stalowa obsada lufy JEST WAŻNA. Quote Link to post Share on other sites
Maza94 Posted August 28, 2012 Report Share Posted August 28, 2012 (edited) To nie wiem w jakiej replice jest stalowa. W Boyiu (mam cały korpus) i Cymie jest z jakiegoś szitu, który się stopi poniżej stu stopni. Jak kumpel mi oksydował body się to gówno podtopiło. Jak porównałem z boyiem to jest to samo. Ale też trzeba artysty żeby takie coś rozwalić... albo pełnowymiarowego suwadła od ostrego. Edited August 28, 2012 by Maza94 Quote Link to post Share on other sites
Winiacz Posted August 28, 2012 Report Share Posted August 28, 2012 To nie wiem w jakiej replice jest stalowa. W Boyiu (mam cały korpus) i Cymie jest z jakiegoś szitu, który się stopi poniżej stu stopni. Jak kumpel mi oksydował body się to gówno podtopiło. Jak porównałem z boyiem to jest to samo. Ale też trzeba artysty żeby takie coś rozwalić... albo pełnowymiarowego suwadła od ostrego. W boyi serii S jest stalowa. W cymach żeby to rozwalić wystarczy zahaczyć lufą o drzewo podczas biegu. Odlew jest pełen pęcherzyków powietrza, co tylko pogarsza jego paskudne właściwości. Że o beznadziejnym nitowaniu nie wspomnę. Quote Link to post Share on other sites
Vender Posted August 28, 2012 Report Share Posted August 28, 2012 (edited) (...) Trudno na prawdę mi znaleźć artystę, który złamie kolanko albo podstawę szczerbinki (...) Tak ? No to powiedz to pewnemu serwisantowi z pewnego sklepu który tą oto właśnie część (podstawę szczerbinki) złamał w moim AKSU. Co do pancerności bebechów cymy polemizowałbym bo moja ( AKSU bardziej znane jako "pancerne" albo "superUberProNiezniszczalneBebechyMdafaka" CM.045 ) wyłapała poważną "zacinkę" GB na 3 lub 4 strzelance. Edited August 28, 2012 by Vender Quote Link to post Share on other sites
korobov Posted August 28, 2012 Report Share Posted August 28, 2012 (edited) Sam złamałem podstawę muszki i kolanko bez pokazów akrobatyki więc da się. Nie polecam cym za ok.800 stów, bo poprostu nie są one warte tych pieniędzy. A jak już musisz, to wybieraj spośród replik 74, bo ich kolanka i podstawy muszki są dużo wytrzymalsze niż w AKM. Mamy ich trochę w ekipie i nigdy nie spotkałem się że coś pękło itd. Edited August 28, 2012 by korobov Quote Link to post Share on other sites
Maza94 Posted August 28, 2012 Report Share Posted August 28, 2012 A piszczie te bzdety, boyi jest stalowy włącznie z gearboxem i uszczelkami - TAK ZGADZAM SIĘ. KUPUJCIE BOYIE!!! Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts