Żar0 Posted August 28, 2012 Author Report Share Posted August 28, 2012 (edited) Ponownie dziękuję za odpowiedzi :icon_biggrin: Kola zębate: tutaj jest dużo. Majstersztykiem sa Prometeusa,ale sa mega kosztowne. Rozumiem, a czy SHS, CA itd. robią lepsze zębatki od stocka G&P ? Czy jest sens zmieniać głowicę tłoka i cylindra (Prometheus?), prowadnice sprężyny (na jaka?), popychacz (Tez Prometheus?), cylinder itd. ? Na razie możecie sobie odpuścić rozmowę o zasięgach, niepotrzebnie rozpocząłem o tym gadkę :icon_wink: Pozdrawiam. Edited August 28, 2012 by Żar0 Quote Link to post Share on other sites
kosteQ86 Posted August 28, 2012 Report Share Posted August 28, 2012 SHS 13:1 śmigają u mnie na M150 Stockowe CA tak samo na M150 Zarówno jedne jak i drugie są lepsze od G&P i do M120 będą śmigać bezproblemowo, Głowicę tłoka bym zmienił, cylindra nie bo jest w stocku aluminiowa do M120 wystarczy Prowadnica w G&P jest metalowa i ma podkladkę która zastępuje lożyskowanie, nie trzeba jej wymieniać Nic więcej nie trzeba wymieniać. Jeżeli będziesz chciał wymieniaćlufę na dłuższą to wtedy możliwe że będzie trzeba wymienić cylinder na inny typ. Quote Link to post Share on other sites
Żar0 Posted August 28, 2012 Author Report Share Posted August 28, 2012 Nie wiem jaki cylinder jest w stocku, a chciałbym włożyć Prometheusa 363 mm, czyli cylinder typ C, tak? Quote Link to post Share on other sites
kosteQ86 Posted August 28, 2012 Report Share Posted August 28, 2012 Ten co podałeś jest ok, ale nie wiem czy jest sens go wymieniać jeżeli ten w stocku też będzie miał dobrą pojemność do dłuższej lufy. Inna sprawa że ten cylinder promyka jest o wiele lepszsy od stocka G&P i zapewni bardzo stabilne fpsy. Quote Link to post Share on other sites
Żar0 Posted August 28, 2012 Author Report Share Posted August 28, 2012 Czyli jest sens zmieniać. Jeszcze pogrzebie na forum, przejże ofertę sklepów i zapytam jeżeli będę miał wątpliwości. W pierwszej kolejności wymiana lufy i gumki, tak? Quote Link to post Share on other sites
kapi2341 Posted August 28, 2012 Report Share Posted August 28, 2012 @Cervantez fpsów to może mam z 400 nie więcej, gumka silikon guardera no i głowice z dyszą są uszczelnione i tak dalej, cylinder typ 0. Mierzone na kulkach 0.25 madbulla Quote Link to post Share on other sites
kosteQ86 Posted August 28, 2012 Report Share Posted August 28, 2012 I w temacie, gumkę wymieniaj, zobacz jaką masz celność na stocku i wtedy poluj na promyka, Bo G&P z tego co kojarze to też ma w stocku półpreckę 6.05mm więc tragedii nie ma. Quote Link to post Share on other sites
Żar0 Posted August 28, 2012 Author Report Share Posted August 28, 2012 (edited) Panowie, dużo mi pomogliście i, grzecznie proszę, pomagajcie dalej - nie kontynuujmy bzdurnego offtopa o zasięgu. I w temacie, gumkę wymieniaj, zobacz jaką masz celność na stocku i wtedy poluj na promyka, Bo G&P z tego co kojarzę to też ma w stocku półpreckę 6.05mm więc tragedii nie ma. W Polsce będę nie więcej niż tydzień, wiec trzeba zamawiać wszystko :icon_wink: A ze względu na to ze planuje przypływ gotówki, to kupie wszystko na co będę mieć pieniądze, zaczynając od batki, ładowarki i RC, poprzez gumkę i precke, a na zębatkach Prometheusa kończąc :icon_wink: Pozdro. Edited August 28, 2012 by Żar0 Quote Link to post Share on other sites
OFF Posted August 28, 2012 Report Share Posted August 28, 2012 Niepotrzebny offtop wywalony. Nie wiem jakim cudem zeszliście z rozmowy o M4 na pistolety TM.. w każdym bądź razie nie kontynuujcie już tego offtopu. Trzymajcie się tematu. Quote Link to post Share on other sites
Żar0 Posted August 28, 2012 Author Report Share Posted August 28, 2012 Dziękuję bardzo. Jeszcze się upewnię, Li-Po 7,2 uciągnie planowana konfiguracje? Quote Link to post Share on other sites
wiciok Posted August 28, 2012 Report Share Posted August 28, 2012 Nie ma lipo 7,2, są 7,4. Quote Link to post Share on other sites
Żar0 Posted August 28, 2012 Author Report Share Posted August 28, 2012 Chodziło mi o 7,4, pomyliło mi się ;) Quote Link to post Share on other sites
Żar0 Posted August 28, 2012 Author Report Share Posted August 28, 2012 No i narodziło się kolejne pytanie - Jakie maksymalne wymiary może mieć bateria, by zmieściła się razem z ASCU w prowadnicy kolby? A w chwycie przednim? Mowie cały czas o replice Sentry Magpul Type. Quote Link to post Share on other sites
kosteQ86 Posted August 29, 2012 Report Share Posted August 29, 2012 Jezeli chodzi o 7,4v to ta z ASCU spokojnie się zmieści http://asgshop.pl/sklep/produkt.php?id=4384 ja mam taką z ascu w prowadnicy http://asgshop.pl/sklep/produkt.php?id=4036 Wtedy kolba musi być na 1 pozycji, z batką firefox 11,1v 1200mAh musi być na 2 pozycji. Quote Link to post Share on other sites
DobryDobrodziej Posted August 29, 2012 Report Share Posted August 29, 2012 Mam identyczną (wielkościowo) 11,1 V z tym, że Turnigy i ostatnio załatwiłem w niej kabel przez nieuwagę :/ Polecam te mniejszą (7,4 V), będzie bezpieczniej. Quote Link to post Share on other sites
texwillerxxx Posted August 30, 2012 Report Share Posted August 30, 2012 Ok, dziękuję. Quote Link to post Share on other sites
texwillerxxx Posted August 30, 2012 Report Share Posted August 30, 2012 (edited) A ja mam pytanie, jaka firma produkuje najlepsze łożyska? Kulkowe są lepsze od ślizgowych? Jakie łożyska są w stocku G&P? Edited August 30, 2012 by texwillerxxx Quote Link to post Share on other sites
kosteQ86 Posted August 30, 2012 Report Share Posted August 30, 2012 Kulkowe są lepsze, zapewniają płynniejszą pracę zębatek. Teraz w G&P stockowo są 8mm kulkowe. Quote Link to post Share on other sites
texwillerxxx Posted August 30, 2012 Report Share Posted August 30, 2012 Aha, dzięki. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts