Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

M4 - Najlepsze spasowanie, celność, wygląd zewnętrzny, użyte materiały

Recommended Posts

Ponownie dziękuję za odpowiedzi :icon_biggrin:

Kola zębate: tutaj jest dużo. Majstersztykiem sa Prometeusa,ale sa mega kosztowne.

Rozumiem, a czy SHS, CA itd. robią lepsze zębatki od stocka G&P ?

Czy jest sens zmieniać głowicę tłoka i cylindra (Prometheus?), prowadnice sprężyny (na jaka?), popychacz (Tez Prometheus?), cylinder itd. ?

Na razie możecie sobie odpuścić rozmowę o zasięgach, niepotrzebnie rozpocząłem o tym gadkę :icon_wink:

Pozdrawiam.

Edited by Żar0

SHS 13:1 śmigają u mnie na M150

Stockowe CA tak samo na M150

Zarówno jedne jak i drugie są lepsze od G&P i do M120 będą śmigać bezproblemowo,

Głowicę tłoka bym zmienił, cylindra nie bo jest w stocku aluminiowa do M120 wystarczy

Prowadnica w G&P jest metalowa i ma podkladkę która zastępuje lożyskowanie, nie trzeba jej wymieniać

Nic więcej nie trzeba wymieniać.

Jeżeli będziesz chciał wymieniaćlufę na dłuższą to wtedy możliwe że będzie trzeba wymienić cylinder na inny typ.

Panowie, dużo mi pomogliście i, grzecznie proszę, pomagajcie dalej - nie kontynuujmy bzdurnego offtopa o zasięgu.

I w temacie, gumkę wymieniaj, zobacz jaką masz celność na stocku i wtedy poluj na promyka, Bo G&P z tego co kojarzę to też ma w stocku półpreckę 6.05mm więc tragedii nie ma.

W Polsce będę nie więcej niż tydzień, wiec trzeba zamawiać wszystko :icon_wink: A ze względu na to ze planuje przypływ gotówki, to kupie wszystko na co będę mieć pieniądze, zaczynając od batki, ładowarki i RC, poprzez gumkę i precke, a na zębatkach Prometheusa kończąc :icon_wink:

Pozdro.

Edited by Żar0