grzesio93 Posted September 1, 2012 Report Share Posted September 1, 2012 (edited) Tylko, żę to są dość pokaźne odchylenia od oryginału. pół centymetra w m4 to też pokaźne odchylenie :teeth: To na 1 rzut oka myślałem że to zwykłe RPK, a nie tak jak cyma RPK 74. Repliki idealnej raczej nigdy nie będzie :) Pokaż mi replike w 100% zgodną z oryginałem. Edited September 1, 2012 by grzesio93 Link to post Share on other sites
Miętus9 Posted September 1, 2012 Report Share Posted September 1, 2012 pół centymetra w m4 to też pokaźne odchylenie :teeth: To na 1 rzut oka myślałem że to zwykłe RPK, a nie tak jak cyma RPK 74. Repliki idealnej raczej nigdy nie będzie :icon_smile: Pokaż mi replike w 100% zgodną z oryginałem. Inokatsu M1911 no może w 95% Link to post Share on other sites
Dukov Posted September 1, 2012 Author Report Share Posted September 1, 2012 Żeby to LCT jakoś wyglądało musiałbyś wymienić (od frontu): -lufa -wycior -komora gazowa tzw. kolanko -jarzmo łoża -podstawa szczerbiny (po wymianie lufy) -szczerbina -komora zamkowa (z sensownie wykonanymi nastawami pod bezpiecznik oraz prawidłowo zwymiarowanym przetłoczeniem pod powiększoną obsadę lufy, które i tak tutaj nie ma) -pokrywa komory zamkowej edit. Skąd tam N w nazwie jak nie ma szyny? Chodzi o to że te części się nie zgadzają z wersją ostrą? Nie szczególnie chodzi mi o to by wszystko było identyko jak ostra bardziej chodzi mi by to nie był jakiś ZNAL tylko porządny materiał który przetrwa kilka lat. Link to post Share on other sites
korobov Posted September 1, 2012 Report Share Posted September 1, 2012 Wiadomo że jak mus to mus i czasami trzeba trochę zmienić wymiary, ale gdy po prostu można lepiej coś zrobić to się tak robi, a nie liczy na to że ktoś różnic nie zauważy. Link to post Share on other sites
Miętus9 Posted September 1, 2012 Report Share Posted September 1, 2012 Wiadomo że jak mus to mus i czasami trzeba trochę zmienić wymiary, ale gdy po prostu można lepiej coś zrobić to się tak robi, a nie liczy na to że ktoś różnic nie zauważy. Wut? Link to post Share on other sites
Dread Posted September 1, 2012 Report Share Posted September 1, 2012 Chodzi o to że te części się nie zgadzają z wersją ostrą? Nie szczególnie chodzi mi o to by wszystko było identyko jak ostra bardziej chodzi mi by to nie był jakiś ZNAL tylko porządny materiał który przetrwa kilka lat. Tak, chodzi o to, że są niezgodne z oryginałem. Nie musisz ich wymieniać, ale dobrze by było kiedyś. Co do materiału, jest to ZnAl, ale pamiętaj, że czym innym jest ZnAl, a czym innym gównolit Cymy. Stopów cynkowych używa się na szeroką skalę w przemyśle i to do rzeczy, które przenoszą większe obciążenia, niż lufa w replice RPK. To, że Cyma robi kiełbasiane repliki wcale w niczym nie ujmuje ZnAlowi jako materiałowi. Link to post Share on other sites
Dukov Posted September 1, 2012 Author Report Share Posted September 1, 2012 Tak, chodzi o to, że są niezgodne z oryginałem. Nie musisz ich wymieniać, ale dobrze by było kiedyś. Co do materiału, jest to ZnAl, ale pamiętaj, że czym innym jest ZnAl, a czym innym gównolit Cymy. Stopów cynkowych używa się na szeroką skalę w przemyśle i to do rzeczy, które przenoszą większe obciążenia, niż lufa w replice RPK. To, że Cyma robi kiełbasiane repliki wcale w niczym nie ujmuje ZnAlowi jako materiałowi. Dzięki Tobie jestem już pewien ;) ostatnia sprawa to czy będę musiał wymieniać gumkę hopup czy ta w środku jest już na poziomie? Link to post Share on other sites
0wn Posted September 1, 2012 Report Share Posted September 1, 2012 Wszystkie stokowe(standardowe) gumy zaleca się wymienić na lepsze G&G zielone lub systemę energy. Link to post Share on other sites
lech Posted September 21, 2014 Report Share Posted September 21, 2014 Wszystkie stokowe(standardowe) gumy zaleca się wymienić na lepsze G&G zielone lub systemę energy. Kiedy w końcu skończy się ta moda na polecanie gumek w ciemno? To jaka gumka będzie najlepsza zależy od komory jak i dyszy w replice (i mówimy tutaj nawet o poszczególnych egzemplarzach). U mnie zielone g&g jak i systema energy były absolutnym chłamem tracącym kompresję niczym przebita dętka. Link to post Share on other sites
Recommended Posts