Szoker Posted August 31, 2012 Report Share Posted August 31, 2012 (edited) Szukam mocnego i celnego pistoletu, najlepiej na co2. Repliki które mi się podobają to Colt 1911 oraz Beretta 92. Pistoletu uzywał będę do strzelania się z kumplem może z czasem z innymi nie straszne jest 350fps + dobrze jesli się poczuje strzał. Ważne żeby pistolet był celny na dalszą odległość. Nie mam pojęcia na jaką odległość strzelają gaziaki to mój pierwszy asg w takiej cenie. Kiedys mialem mp5 cymy aeg za jakies 130zł stockowego ale to kupa straszn abyła i być może dlatego się zraziłem do asg, teraz chcę spróbować ponownie. Aktualnie moim faworytem jest http://zbrojownia.li...roducts_id=1896 Brać? Czy może coś innego w podobnej cenie,jeśli tak to proszę o propozycję Edited August 31, 2012 by Szoker Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted August 31, 2012 Report Share Posted August 31, 2012 Jeżeli Co2 nie jest konieczne, to poleciłbym Ci najnowszą generację Bella 1911A1. W sklepach powinny być w cenach 210-300 zł, wykonaniem biją na głowę WE. o KWC niestety nie wiem nic. Quote Link to post Share on other sites
asas Posted August 31, 2012 Report Share Posted August 31, 2012 (edited) W tej cenie na początek kup lepiej jakąś replikę karabinu szturmowego, a nie pistolet - zrazi Cię do airsoftu. Skuteczny zasięg "pistoletów" mieści sie w granicach 10-30m. Stąd, jest to raczej dodatek do repliki głównej, niczym wisieńka do tortu. ;-) I jest to rada naprawdę poważna, która pewnie wielokrotnie się w tym wątku powtórzy. No, ale niech będzie - w tej cenie polecam Ci colt'a lub berettę od KJW na CO2 - pewniejsze od KWC, którego w dodatku nie ma w ofercie. Mam, znam, strzelam - jestem zadowolony. Ewentualnie szukaj używek Tokyo Marui. Lesio - gdzieś Ty w Polsce widział cokolwiek od Bella? Tym bardziej III (czyli najnowszej?) generacji.. Wiem, w Chinach! ;-) Edited August 31, 2012 by asas Quote Link to post Share on other sites
chomik_pl Posted August 31, 2012 Report Share Posted August 31, 2012 (edited) Jesli ma to byc jedyna replika do ASG biez jakiegos elektryka - jakis karabin albo pistolet maszynowy. Musze sie tu zgodzic z kolega asas zasieg skuteczny pstoletu w porownaniu z karabinem jest mizerny, do tego ''celnosc tez jest gorsza '' - (trudniej prowadzic celny ogien) a i koszty przy uzywaniu gaziaka wieksze. Za 500 zl biez G36 od JG albo cos podobnego. Ale jesli zdecydujesz sie jednak na pistolet polecam M9A1 KJW co2 wersja. Osobisce preferuje pistolety na co2 niz GG ale to juz twoja decyzja Edited August 31, 2012 by chomik_pl Quote Link to post Share on other sites
Szoker Posted August 31, 2012 Author Report Share Posted August 31, 2012 (edited) Mi też na co2 bardziej się widzą, tylko ta stopka przy magazynku wystaje to jedyny mankament. Jesli uda mi sie uzbierać to wezmę to : http://gunfire.pl/pr...ego-RK-10S.html ( Chyba że coś lepszego w tej cenie dostane moze byc uzywka ), lub taką snajpe http://zbrojownia.linuxpl.com/product_info.php?products_id=1768 Jedno lub drugie w miare postępu ulepszać. A jesli nie to wezme jakiegoś gaziaka od KJW na co2 i będę się bawił w CQB na same pistolety. Bo na karabiny i tak nie mam się z kim strzelać..Chyba, że się wkręcę na jakieś ustawki. Edited August 31, 2012 by Szoker Quote Link to post Share on other sites
asas Posted September 1, 2012 Report Share Posted September 1, 2012 Bierz RK - SAR-10 też dobra sprawa, ale po raz kolejny dałeś link do produktu który jest niedostępny ;-) Do tego wymaga sporo pracy nad sobą i.. Sporych inwestycji (sam się o tym boleśnie przekonuję). RK jest porządnie wykonany oraz ma naprawdę zadowalające osiągi w stock'u. Ale więcej poczytasz już w wątku o nim.. Klamkę zostaw sobie naprawdę na czasy, gdy wkręcisz się już w AS na porządnie - wtedy sprawia o wiele więcej przyjemności kosztem mniejszego zawodu ;-) Pozdrawiam, Asas. Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted September 1, 2012 Report Share Posted September 1, 2012 Yeeeeah, znowu na pytanie o klamkę padają propozycje typu G36 JG :D. Kocham to forum... Quote Link to post Share on other sites
AthEghtern Posted September 1, 2012 Report Share Posted September 1, 2012 :) Od siebie polecę AUGa A2 od JG. Quote Link to post Share on other sites
Szoker Posted September 1, 2012 Author Report Share Posted September 1, 2012 dexterkrak To może Ty byś mi coś polecił. Po postach wnioskuję, że masz duże doświadczenie w dziedzinie airsoftu. Nie chcę kupić bubla a po Twoim poście wnioskuję, że domniemane G36 JG własnie takim bublem jest. Wypowiesz się? Quote Link to post Share on other sites
asas Posted September 1, 2012 Report Share Posted September 1, 2012 (edited) Dexter - zwyczajowo się czepiasz. Chłopak pisze: "Pistoletu uzywał będę do strzelania się z kumplem może z czasem z innymi ", po czym każdy "czytający ze zrozumieniem" człek wnioskuje, że chłopak dopiero rozpoczyna swoją przygodę z AirSoftem. W takim wypadku, jak rozumiem, Ty polecasz mu kupić boczną zamiast głównej? No chyba coś nie halo.. ;-) Zresztą, w moim poście, a jest to pierwszy w którym wspomina się o replice karabinku, jest dokładnie wyjaśnione skąd takie, a nie inne, propozycje. Czepiamy się, czepiamy - ale z sensem i wyczuciem Panowie! Edited September 1, 2012 by asas Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted September 1, 2012 Report Share Posted September 1, 2012 Nie panie kulego. Ja czytam, że autor tematu, chce kupić klamkę i pyta JAKĄ. To nie polski i tu nie zastanawiamy się co autor miał na myśli a jedynie- co napisał. To o czym piszesz to nie jest zrozumienie tylko nadinterpretacja. Siadaj, pała :D. Do rzeczy. KWC strzela fajnie itp ale nie ma do niego żadnych części zamiennych, tunningowych itp. W razie czego- jesteś w d. A i nie polepszysz osiągów, gumki HU nie wymienisz, lufy też nie. Nie brał bym. Do 500zł spokojnie możesz kupić używaną firmową klamkę TM. Na allegro wisi SIG za 600zł ale nie widzę chętnych wiec sprzedający pewnie będzie skory do negocjacji. Proponuję albo polować na okazję TM używana ale w dobrym stanie, albo kupić TM w gorszym stanie, w granicach 250-300zł i lekko podremontować albo dołożyć odrobinę i ściągnąć nową sztukę zza granicy. Można też kupić klamki typu KJW i tak dalej ale z budżetem 500zł to już chyba nie warto patrzeć na taką półkę cenową. Quote Link to post Share on other sites
Szoker Posted September 1, 2012 Author Report Share Posted September 1, 2012 Tyle że TM to jest kompozyt a ja za żadne skarby nie jestem do tego przekonany bo w moich rękach wszystko co plastykowe ma rychły koniec. Może faktycznie lepiej będzie dołozyć i wziąść jakiegoś AEG'a (szturma), a jeśl chodzi o pistolet to fajnie żeby ważył te "kilo" no i był z metalu, jaka faktura tego metalu to już z przymknięciem oka...ale zawsze to "metal". Jest też fajny ze stali od inokatsu ale to już 2999 klamka dla zamożnych, dokładam 1000, i mam systeme m4/m16. Tylko nie wiem jeśli już bym się zdecydował na AEG'a to czy brać nówkę czy używkę, czy zbierać na jakiś konkretny model itd.. Czytam czytam i z kazdym postem mam coraz większy mętlik. Quote Link to post Share on other sites
patch Posted September 1, 2012 Report Share Posted September 1, 2012 Porównywanie kompozytu TM do chińskiego shitmetalu jest nie na miejscu. :icon_confused: Quote Link to post Share on other sites
wiciok Posted September 1, 2012 Report Share Posted September 1, 2012 Tak dla ścisłości - plastik to nie jest kompozyt. Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted September 1, 2012 Report Share Posted September 1, 2012 Dla ścisłości, to i kulki nie są kompozytem najczęściej :D. Quote Link to post Share on other sites
Ivo_Meleskevic Posted September 1, 2012 Report Share Posted September 1, 2012 (edited) Tyle że TM to jest kompozyt a ja za żadne skarby nie jestem do tego przekonany bo w moich rękach wszystko co plastykowe ma rychły koniec. Może faktycznie lepiej będzie dołozyć i wziąść jakiegoś AEG'a (szturma), a jeśl chodzi o pistolet to fajnie żeby ważył te "kilo" no i był z metalu, jaka faktura tego metalu to już z przymknięciem oka...ale zawsze to "metal". Jest też fajny ze stali od inokatsu ale to już 2999 klamka dla zamożnych, dokładam 1000, i mam systeme m4/m16. Tylko nie wiem jeśli już bym się zdecydował na AEG'a to czy brać nówkę czy używkę, czy zbierać na jakiś konkretny model itd.. Czytam czytam i z kazdym postem mam coraz większy mętlik. Oj. ten kompozyt jest lepszy i trwalszy od gównolitu. Mam 3 klamki: 1911 TM, 1911 KJW i Hi-Cape WE. HiCapa jest najstarsza i najbardziej zuzyta mimo, że najmniej strzelana. Jest to stara seria, bo ma ze 4-5 lat. Teraz WE się podobno trochę poprawiły. Jeżeli chodzi o porównanie KJW i TM, to na korzysc KJW przemawia tylko dzwięk przeładowania i możliwość używania CO2. Na TM jakość, spasowanie, zużycie gazu. Po prostu TM jest lepsze. Wiem, że to inny materiał, ale dla porównania po użyciu konwersji na zamku TM nie ma znaku zużycia, a na zamku KJW farba zeszła już po 2 przeładowaniach. Edited September 1, 2012 by Ivo_Meleskevic Quote Link to post Share on other sites
Szoker Posted September 1, 2012 Author Report Share Posted September 1, 2012 (edited) Dobra to żeby nie zakładać tematu to podajcie mi jakis karabin AEG Model ak 47 / m4a1/ bądź m16. Wyborowy też może być, coś co bedzie podatne na tuning, celne i dalekodystansowe. Żyć nie umierać. I nie musi się mieścić w kwocie 500PLN najwyżej się zapożyczę... Oj. ten kompozyt jest lepszy i trwalszy od gównolitu. Mam 3 klamki: 1911 TM, 1911 KJW i Hi-Cape WE. HiCapa jest najstarsza i najbardziej zuzyta mimo, że najmniej strzelana. Jest to stara seria, bo ma ze 4-5 lat. Teraz WE się podobno trochę poprawiły. Jeżeli chodzi o porównanie KJW i TM, to na korzysc KJW przemawia tylko dzwięk przeładowania i możliwość używania CO2. Na TM jakość, spasowanie, zużycie gazu. Po prostu TM jest lepsze. Wiem, że to inny materiał, ale dla porównania po użyciu konwersji na zamku TM nie ma znaku zużycia, a na zamku KJW farba zeszła już po 2 przeładowaniach. Te nowe WE są bardzo ładne z wyglądu i ważą te swoje 1050 Kilo. Osobiście uważam, CO2 za fajne, za swoją zwiększoną moc, jednak nie wiem jak to się przekłada na na zasięg oraz celność. Np. w tym modelu nawet magazynek nie oddstaje http://allegro.pl/be...583537502.html. (Chodzi o ta stopke co zwykle w co2 spotykamy ) BTW TM z tego co wiem nie przekracza 300 fps bo rynek tego zabrania więc wszystkie mają <300 FPS, to jak to wygląda z zasięgiem, czuć w ogóle że się oberwało? Edited September 1, 2012 by Szoker Quote Link to post Share on other sites
Ivo_Meleskevic Posted September 1, 2012 Report Share Posted September 1, 2012 ja ze swej strony polecił bym to: http://www.taiwangun.com/karabiny-szturmowe-aeg/cm-037.html Dlaczego? Bo używałem takiej repliki przez 2-3 lata przynajmniej raz w tygodniu. Jedyne zmiany jakie w niej zaszły, to wymiana gumki i lufy na precyzyjną. Jechała cały czas na lipolu 11,1 20 c i wbrew zapowiedziom znawców nic sie nie posypało. Ma body z ABS, ale mi to nie przeszkadzało. Jedyny minus, to brak cześci zapasowych typu zespół muszki lub okładzin. Zaznaczam, że moja opinia jest subiektywna. Była to jedyna replika, którą używałem w cenie którą podał autor wątku. O innych się nie wypowiadam, bo ich nie miałem w rękach lub miałem krótko. Quote Link to post Share on other sites
Christophy Posted September 1, 2012 Report Share Posted September 1, 2012 Ivo, do pani lekkich obyczajów nędzy, ON CHCE PISTOLET A NIE SZTURMOWY... Quote Link to post Share on other sites
Ivo_Meleskevic Posted September 1, 2012 Report Share Posted September 1, 2012 (edited) Dobra to żeby nie zakładać tematu to podajcie mi jakis karabin AEG Model ak 47 / m4a1/ bądź m16. Wyborowy też może być, coś co bedzie podatne na tuning, celne i dalekodystansowe. Żyć nie umierać. I nie musi się mieścić w kwocie 500PLN najwyżej się zapożyczę... jeszcze coś, czy wystarczy? A dopowiadając na resztę pytań autora. to ciężko mi na razie wypowiadać się na temat zasięgu na CO2, bo w zasadzie od tygodnia KJW strzela jak należy. Natomiast jeżeli chodzi o TM i GG to na 40 m byłem w stanie trafić 7/10 strzałów w kartkę formatu A4. Colt miał wsadzoną lufe 234 mm i był w konwersji. Odległość mierzona miarką. Co do CO2 to wypowiem się jak przyjdą kapsuły i przestrzelam to ustrojstwo Edited September 1, 2012 by Ivo_Meleskevic Quote Link to post Share on other sites
dade Posted September 1, 2012 Report Share Posted September 1, 2012 to ja może się wypowiem, gdybyś chciał karabin szturmowy: -Do 500zł bierz G36 JG -Klasę wyżej jest G36 Cymy -Do ok 1000zł mógłbyś już się zastanawiać nad G36 od Aresa lub eMką od KWA -Potem za CHYBA 1500zł jest M14 Veteran od G&G, bardzo dobra baza pod snajpę, podobno w stocku ma 70m skutecznego. Ale na to już musiałbyś trochę więc się zapożyczyć :D Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted September 1, 2012 Report Share Posted September 1, 2012 to ja może się wypowiem, gdybyś chciał karabin szturmowy: -Do 500zł bierz G36 JG Hehe. -Potem za CHYBA 1500zł jest M14 Veteran od G&G, bardzo dobra baza pod snajpę, podobno w stocku ma 70m skutecznego. Ale na to już musiałbyś trochę więc się zapożyczyć :icon_biggrin: Hehe. Tysionc skutecznego. Quote Link to post Share on other sites
Szoker Posted September 1, 2012 Author Report Share Posted September 1, 2012 (edited) Zdecydowałem się dozbierać i wziąść m4 od KWA,co nie zmienia faktu, że jak się spodoba to replikę boczną tak czy siak będę musiał kupić...nie wiem jeszcze czy warto dopłacać do wersji RIS czy nie.. Edited September 1, 2012 by Szoker Quote Link to post Share on other sites
asas Posted September 1, 2012 Report Share Posted September 1, 2012 RIS jest zajebi.. ładniejszy. A KWA'czka to bardzo dobry wybór. Mówiłem, że skończy się na szturmowej? ;-) Quote Link to post Share on other sites
Szoker Posted September 2, 2012 Author Report Share Posted September 2, 2012 A mam ostatnie pytanie, czy jeśli kupię wersję bez RIS, to w późniejszym czasie mogę kupić szyny i je bezproblemowo zamontować? Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts