Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Replika w standardzie VSR TM stosunek jakości - ceny

Recommended Posts

Witam,

Potrzebuję informacji nt. kopii replik karabinów wyborowych w standardzie VSR TM

Która z nich ma najlepszy stosunek jakości do ceny - głównie chodzi o żywotność przy około 380-400 FPSach.

Wiem że najlepsze wyjście to właśnie zakup VSR od TM no ale z nimi tak dość trudno z dostępnością.

Inne propozycje?

Na koniec zaznaczam NIE MAM ZAMIARU UŻYWAĆ TEGO JAKO KARABINU "SNAJPERSKIEGO"; "PARA..." itp. itd.

Za drurne komnetarze " nie zbudujesz snajpy za 500zł" naprawdę podziękuję - ale nie to jest moim celem.

Pozdrawiam!

SoP-PeL

Mb 03 i BAR JG?

Mb 03 jest kiepsko wykonane (na podstawie 2 egzemplarzy). Badziewne gwinty, spasowanie też nie najlepsze. Co do środka: stockowy zestaw spustowy powinien kilka tysięcy wytrzymać (na oryginalnej sprężynie).

Nie wiem jak BAR.

Edited by 14100715

Mb03 powiadacie ?

Ja zbudowałem snajperkę na podstawie mb03 i kosztowało mnie to mnóstwo pracy nad dopracowaniem fabryki.

MB w stocku to totalny szajs ! Psuje się od byle czego i ma bardzo małą żywotność.

Aczkolwiek na stockowym cylindrze do którego zapakowałem nowy tłok (stalowy) i sprężynkę m170 przemieliłem już dwie paczuszki guarderów ( po 1000 szt.) i na razie nie zapowiada się na "bum"

Niemniej fatalnie wykonany tłok i tragiczne seary, a także paskudne łoże wg. mnie skreśla tę repliką jako zdatną do czegokolwiek bez przeróbek.

Sam byłem "dymnym" posiadaczem MP001.

Na stockowej sprężynie wytrzymał ok. 7tyś strzałów.

Kolba była krucha, komora lubiła się rozregulować itd.

Mp001 nie jest kopią VSR.

Opinie o jakości mb-03 potwierdzam. Kolega po dorobieniu tłoka nie mógł go wsadzić, bo cylinder był krzywy...

• 2 weeks later...