SoP-PeL Posted September 3, 2012 Report Share Posted September 3, 2012 Witam, Potrzebuję informacji nt. kopii replik karabinów wyborowych w standardzie VSR TM Która z nich ma najlepszy stosunek jakości do ceny - głównie chodzi o żywotność przy około 380-400 FPSach. Wiem że najlepsze wyjście to właśnie zakup VSR od TM no ale z nimi tak dość trudno z dostępnością. Inne propozycje? Na koniec zaznaczam NIE MAM ZAMIARU UŻYWAĆ TEGO JAKO KARABINU "SNAJPERSKIEGO"; "PARA..." itp. itd. Za drurne komnetarze " nie zbudujesz snajpy za 500zł" naprawdę podziękuję - ale nie to jest moim celem. Pozdrawiam! SoP-PeL Quote Link to post Share on other sites
14100715 Posted September 3, 2012 Report Share Posted September 3, 2012 (edited) Mb 03 i BAR JG? Mb 03 jest kiepsko wykonane (na podstawie 2 egzemplarzy). Badziewne gwinty, spasowanie też nie najlepsze. Co do środka: stockowy zestaw spustowy powinien kilka tysięcy wytrzymać (na oryginalnej sprężynie). Nie wiem jak BAR. Edited September 3, 2012 by 14100715 Quote Link to post Share on other sites
Wojtasasg Posted September 3, 2012 Report Share Posted September 3, 2012 Mb03 powiadacie ? Ja zbudowałem snajperkę na podstawie mb03 i kosztowało mnie to mnóstwo pracy nad dopracowaniem fabryki. MB w stocku to totalny szajs ! Psuje się od byle czego i ma bardzo małą żywotność. Aczkolwiek na stockowym cylindrze do którego zapakowałem nowy tłok (stalowy) i sprężynkę m170 przemieliłem już dwie paczuszki guarderów ( po 1000 szt.) i na razie nie zapowiada się na "bum" Niemniej fatalnie wykonany tłok i tragiczne seary, a także paskudne łoże wg. mnie skreśla tę repliką jako zdatną do czegokolwiek bez przeróbek. Quote Link to post Share on other sites
musashi Posted September 3, 2012 Report Share Posted September 3, 2012 Bar 10 będzie najlepszy z tych gówienek . Był o nim duży temat . Quote Link to post Share on other sites
wiciok Posted September 3, 2012 Report Share Posted September 3, 2012 Sam byłem "dymnym" posiadaczem MP001. Na stockowej sprężynie wytrzymał ok. 7tyś strzałów. Kolba była krucha, komora lubiła się rozregulować itd. Mp001 nie jest kopią VSR. Opinie o jakości mb-03 potwierdzam. Kolega po dorobieniu tłoka nie mógł go wsadzić, bo cylinder był krzywy... Quote Link to post Share on other sites
Dziećka Posted September 12, 2012 Report Share Posted September 12, 2012 Trochę odświeżę. Co z repliką M70 Varmint? Trzyma standardy VSRki? Cena ta sama co BAR JG. Quote Link to post Share on other sites
wiciok Posted September 12, 2012 Report Share Posted September 12, 2012 Wygląda mi to na m58 KARTa. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts