Imzdx Posted September 4, 2012 Report Share Posted September 4, 2012 Powitał, ostatnio intenstywnie myślę nad zakupem jakiegoś pistoletu na gaz/co2 (na razie nie myśle o żadnej poważnej zabawie z asg, na razie tak aby mieć coś dla siebie). Z tego co widziałem (wizualnie) to brałbym jakiegoś colta 1911. Budżet jaki posiadam to koło 150zł - da się za tą sumę kupić coś w miarę rozsądnego? Prosiłbym także o podanie linków do sklepów w których warto kupować. Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted September 4, 2012 Report Share Posted September 4, 2012 Za 150 zł możesz kupić półtora magazynka bądź półtorej okładziny. Albo coś, co przypomina kształtem 1911A1 (bo repliki 1911 nie istnieją), ale jest plastikowe, nie ma bb i może rozsypać się między pierwszym a setnym strzałem. Quote Link to post Share on other sites
Imzdx Posted September 4, 2012 Author Report Share Posted September 4, 2012 (edited) W sumie to się spodziewałem podobnej odpowiedzi :icon_smile: A więc od jakiego progu cenowego myślimy poważnie? Edited September 4, 2012 by Imzdx Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted September 4, 2012 Report Share Posted September 4, 2012 <tu był długi post, ale miss click sprawił, że się stracił, a autorowi nie chce się go płodzić znów> najtaniej, a z głową - najnowsza generacja Bell 1911A1. Mojego dorwałem za około 290 zł, nowego. Ale teraz - nie mam pojęcia za ile stoją i czy w ogóle są dostępne. Quote Link to post Share on other sites
OFF Posted September 4, 2012 Report Share Posted September 4, 2012 Najtaniej to Bell i Army. Quote Link to post Share on other sites
Imzdx Posted September 8, 2012 Author Report Share Posted September 8, 2012 Troszku ciężko z dostenością z tego co widzę, ale tak poglądowo: http://gunfire.pl/product-pol-1152191233-DropZone-EG723.html http://www.sklep.airsoftguns.pl/product-pol-1152195048-Replika-pistoletu-R28-czarny.html http://www.sklep.airsoftguns.pl/product-pol-1152192687-DropZone-R27.html Co o nich sądzicie? Quote Link to post Share on other sites
OFF Posted September 8, 2012 Report Share Posted September 8, 2012 Bell w tym sklepie niedostępny,ale widziałem na allegro np. lub zbrojowni chyba. Ja bym wziął z Bella. http://allegro.pl/blacksword-eg-723-replika-pistoletu-colt-m1911a1-i2607835626.html proszę. Quote Link to post Share on other sites
Westie Posted September 8, 2012 Report Share Posted September 8, 2012 Mam i Bella, i Army. Bell trochę bardziej klekocze, ale z kolei Army trafiło mi się z trefnym hop-upem - musiałem rozebrać i wyprostować dystanser. Poza tym ludzie marudzą, że Army na firmowych sprężynach jest dość mułowate. Quote Link to post Share on other sites
Gallain Posted September 15, 2012 Report Share Posted September 15, 2012 A co polecicie z ciut wyższej pólki cenowej, czyli: metalowy, gbb, z oznaczeniami? Quote Link to post Share on other sites
hokager Posted September 15, 2012 Report Share Posted September 15, 2012 Nie chcąc się jakoś wtrącać,ale koszta utrzymania gaziaka z green gasem są okropne.Mówię to dla kolegi,jakby nie wiedział.Od siebie nie polecę KJW,oraz We.Koledzy mają i okropnie narzekają na blow back.Oczywiście w GG Quote Link to post Share on other sites
Gallain Posted September 15, 2012 Report Share Posted September 15, 2012 Jakie koszta są to wiem, bo gaziaków miałem już sporo. Co jest nie halo z blow backiem w WE? Quote Link to post Share on other sites
OFF Posted September 15, 2012 Report Share Posted September 15, 2012 Jakie koszta są to wiem, bo gaziaków miałem już sporo. Co jest nie halo z blow backiem w WE? Tutaj bardziej chodzi chyba o wykonanie i awaryjność,a nie o sam BB. Quote Link to post Share on other sites
Nath Posted September 15, 2012 Report Share Posted September 15, 2012 Jakie koszta są to wiem, bo gaziaków miałem już sporo. Co jest nie halo z blow backiem w WE? W 1911 i jej pochodnych zamek pęka za oknem wyrzutnika łusek :>. Quote Link to post Share on other sites
Gallain Posted September 15, 2012 Report Share Posted September 15, 2012 W WE i klonach czy we wszystkich? Bo w Marujcu i Tercelu tego nie zaobserwowałem. Quote Link to post Share on other sites
Ari Posted September 15, 2012 Report Share Posted September 15, 2012 Na GG blowback jest słaby w WE. Na Propanie jest spoko. Quote Link to post Share on other sites
minus25 Posted September 15, 2012 Report Share Posted September 15, 2012 A myślałeś o 1911 na CO2? KWC na przykład.. ja mam i sobie chwalę. Mocny blow-back, full metal... Quote Link to post Share on other sites
Gallain Posted September 15, 2012 Report Share Posted September 15, 2012 (edited) Myślałem, nie ograniczam się do GG :] No i CO2 chyba lepiej niż CO2 zachowuje się jak jest zimno? Edited September 15, 2012 by Gallain Quote Link to post Share on other sites
Nath Posted September 15, 2012 Report Share Posted September 15, 2012 W WE i klonach czy we wszystkich? Bo w Marujcu i Tercelu tego nie zaobserwowałem. Tak, w replikach WE (Socom Gear też, niestety). Miałem 3 sztuki w rękach, 3 pęknięte zamki. Ogólnie syf. Quote Link to post Share on other sites
OFF Posted September 15, 2012 Report Share Posted September 15, 2012 Myślałem, nie ograniczam się do GG :] No i CO2 chyba lepiej niż CO2 zachowuje się jak jest zimno? Tak. No i są pistolety na CO2,które akurat mieszczą się w limitach fps jeśli chodzi o CQB. Chyba własnie Colt z KWC jest jednym z nich. Quote Link to post Share on other sites
minus25 Posted September 15, 2012 Report Share Posted September 15, 2012 Tak, on ma 360-80fps, nie więcej (przynajmniej mój model). Jedynym problemem są stosunkowo trudno dostępne magi. Quote Link to post Share on other sites
Gallain Posted September 16, 2012 Report Share Posted September 16, 2012 Poczytałem trochę o tej zabawce i chyba sobie ją kupię. Przekonało mnie to, że na kapsułach CO2 bez problemu starcza gazu do końca maga, działa w większym zakresie temperatur niż GG no i nie trzeba ze sobą targać butli GG, co mnie zawsze wkurzało. Wiecie może, gdzie w Polsce można dostać magi do tej klamki? Bo za granicą oczywiście nie ma z tym problemu, ale u nas nie wpadły mi nigdzie w oczy. Quote Link to post Share on other sites
Kelly Posted September 17, 2012 Report Share Posted September 17, 2012 Nie wiem czy nie ma na zbrojowni. Jak nie ma to trzeba ściągać, cena koło 140zł. Ja dzisiaj zakupiłem swojego i jestem cholernie zadowolony, dobry BB, nieźle niesie, 360fps i ekstra wykonanie. Wyjątek to oznaczenia z prawej strony szkieletu. Quote Link to post Share on other sites
Gallain Posted September 19, 2012 Report Share Posted September 19, 2012 M się udało łyknąć ostatni egzemplarz ze zbrojowni, jak dojdzie i się nim pobawię, to napiszę coś więcej. Quote Link to post Share on other sites
GRZYWACZOS Posted October 1, 2012 Report Share Posted October 1, 2012 A myślałeś o 1911 na CO2? KWC na przykład.. ja mam i sobie chwalę. Mocny blow-back, full metal... mam od paru dni i też sobie bardzo chwale - kumpel postrzelał i już sianko kula Ogólnie klama wymiata ( na jednym naboju Co2 : 4 nawet 5 magów po 16 kulek potrafi podać a spadek mocy w kolejnych magach jest prawie nieodczuwalny nie wspominając o pierwszym pierdalnię....iu ; ) Quote Link to post Share on other sites
kfercik Posted October 6, 2012 Report Share Posted October 6, 2012 Się podłaczę ;) Sam szukam 1911, bez różnicy czy na CO2 czy GG. Zależy mi na dostępności magazynków ;) Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts